Mam takie pytanie: otóż pragnę właśne zaopatrzeć się w parę poi do ognia i zastanawiam się nad wyborem odpowiedniej końcówki. Wiem, że zależy to od indywidualnych upodobań, ale nie znam charakterystyki żadneg typu. Podobno katedralki dłużej się palą. A co z płomieniem? Widziałam także końcówkę z kulki bosmańskiej. Wiecie coś o niej może?
Dodam, że będą to moje pierwsze poi do ognia i 7bitówki za plecami jeszcze nie opanowałam Pomyślałam, że może ma to jakieś znaczenie. Pozdrawiam
[ Dodano: Czw Kwi 12, 2007 2:47 pm ]
Aha, uczyłam się na ciężkim sprzęcie (2 piłeczki tenisowe na łańcuchu na 1 poi).
Myszasta pisze:Aha, uczyłam się na ciężkim sprzęcie (2 piłeczki tenisowe na łańcuchu na 1 poi).
to nie jest aż tak ciężki sprzęt
co do typów końcówekto najbardziej popularne są tuby ( nie polecam ) katedrala (duży ogień) i monkey fists - ponoć też duży ogień - nawt ponoć większy niż w catedralach - muszę wypróbować.
tubki są dobre do wrapów i dla początkujących co nie chcą się bardzo sparzyć
katedrale są popularne wśród osób , które"troche" już kręcą a monkey fisty to raczej w Polsce rzadkość (muszę w końcu nabyć )
http://*.feuershow.de/
Quicklink-ID: 2813
to są monkeyfisty i nie wiem co to ma z woreczkiem wspólnego,ale może się nie znam... Jak wyglądają te woreczkowate?
Noi katedrale rlz!
na końcu mojej wypowiedzi był znak zapytania co sugeruje pytanie
po prostu nie wiem jak sięnazywają takie końcówki (te woreczkowate) i mnie się skojarzyło że to może to no i pudło jak zwykle
a te woreczkowate to wyglądają jakby do łańcucha koniec skarpeciaka przyczepić - nie palny woreczek z chłonnym włuknem w środku - całkiem ładny efekt ale nie mam pomysła jak zmotać
Ale troche wyobraźni i jakoś raczej dam rade
Mam pytanie bo znalazłem już dużo instrukcji jak wykonać tako monkey fisty ale nigdzie nie ma ilości liny jaka jest potrzebna a wiadomo tanie to nie jest wiec zapasu nie będę kupował tym bardziej ze co ja zrobię z 2 x po 20 cm.
Musiał bym to zobaczyć bo nie widze możliwości jakiegoś super ognia tylko dlatego ze to lina a nie kevlar w pasku. Na mój rozum to by się mogło nawet gorzej palić . Ktoś to widział na żywo? albo zna kogośtam gdzieśtam
uważam bosmanke za mój ideał bardzo polecam fireshow.de wspaniale wytłumaczone ale na tej stronie znajduje się jeszcze wiele innych splotów
jakieś gwiazdki np ... najlepsza jest tam bosmanka XXl składa się jaby z dwuch bosmanek malutkie i dużej włożonych do środka.
Ostatnio zmieniony czw lip 30, 2009 11:17 pm przez homer, łącznie zmieniany 1 raz.
Myszasta weź na początek jakieś małe katedralki albo jak naprawdę boisz się jeszcze ognia to tuby, a po drugie -na ten temat troszkę poczytaj i wyrob sobie własne zdanie;)