Katedralki kevlarowe
Moderatorzy: Mojżesz, #majster
Katedralki kevlarowe
Mam pytanie zastanawiam się czy zrobic 45mm 2m na 1 czyli 80 zł lub gotowe 45mm 1,5m na 1 ?
Chcialbym zrobic tylko nie wiem jak pojdzie mi obsluga kevlaru Czy bede mogl zrobic nozyczkami dziurke na srube ? i czy moge koncowki postrzepione zostawic ?
Czy ktos zamawiał z crazytoys.pl gotowce ? jaka jakośc ?
Chcialbym zrobic tylko nie wiem jak pojdzie mi obsluga kevlaru Czy bede mogl zrobic nozyczkami dziurke na srube ? i czy moge koncowki postrzepione zostawic ?
Czy ktos zamawiał z crazytoys.pl gotowce ? jaka jakośc ?
Re: Katedralki kevlarowe
Fonox pisze:Mam pytanie zastanawiam się czy zrobic 45mm 2m na 1 czyli 80 zł lub gotowe 45mm 1,5m na 1 ?
A ja zastanawiam się czy lepiej mi w zielonym czy w niebieskim, sądze jednak ze w niebieskim ... wszystko zależy od ciebie ... wariant "45mm 2m na 1 czyli 80 z" ma więcej kevlaru, więc polecam to rozwiązanie.
Fonox pisze:Chcialbym zrobic tylko nie wiem jak pojdzie mi obsluga kevlaru Czy bede mogl zrobic nozyczkami dziurke na srube ? i czy moge koncowki postrzepione zostawic ?
Dziurke zrób wiertłem (ale ostrożnie) , bądź odpowiednim śrubokrętem. Nie, nie~mozesz zostawić poszczępionych kawałków ...
Owszem zamawiałem, sprzęt bez zastrzeżeń, polecamFonox pisze: Czy ktos zamawiał z crejzitojs.pl gotowce ? jaka jakośc ?
Ogień w sercu
Mniejwiecej kapuje a masz moze jakies zdjecie
wyobrazam to sobie jakos ale niwiem do konca ma to tak byc
[ Dodano: Wto Lis 07, 2006 11:05 pm ]
http://*.domorepoi.com/photos/make_po ... t_fold.jpg
Sam znalazlem
Teraz jest taka sprawa czy znajde dluzsze sroby w moim miescie bo teraz mam za male jak znajde ladne to zamowie w pasach i sam zrobie jak nie - gotowiec
[ Dodano: Wto Lis 07, 2006 11:05 pm ]
http://*.domorepoi.com/photos/make_po ... t_fold.jpg
Sam znalazlem
Teraz jest taka sprawa czy znajde dluzsze sroby w moim miescie bo teraz mam za male jak znajde ladne to zamowie w pasach i sam zrobie jak nie - gotowiec
Na http://feuershow.de/ -> Tutorials -> Do it yourself -> poi cathedral masz opisane krok po kroku jak złożyć katedralkę. Powodzenia w szukaniu śrub 
Człowieku, powiem wprost: Jesteś chłop, czy baba?
Jeżeli to pierwsze, to wykaż się odrobiną zaradności jak i myśli technicznej i samodzielnie zbuduj sobie swoje custom katerale.
Nigdy nie zamawiałem od nikogo gotowego sprzętu ogniowego i jestem BARDZO z tego faktu zadowolony.
Full custom to full custom
Jeżeli to pierwsze, to wykaż się odrobiną zaradności jak i myśli technicznej i samodzielnie zbuduj sobie swoje custom katerale.
Nigdy nie zamawiałem od nikogo gotowego sprzętu ogniowego i jestem BARDZO z tego faktu zadowolony.
Full custom to full custom
Babą...
Wiesz zrobiłbym katedrale tylko mam za małe śruby mam 4 cm a jak rozmawiałem z toba na gg mowiłeś min 6-8cm niemam innej mozliwosci rozumiesz
To źle ze chce się czegos dowiedzieć ? czy lepiej w ciemno zrobic kiche i pieniadze na kevlar w błoto...... chyba forum poto jest
Masz swoje full custom to się nimi ciesz
Wiesz zrobiłbym katedrale tylko mam za małe śruby mam 4 cm a jak rozmawiałem z toba na gg mowiłeś min 6-8cm niemam innej mozliwosci rozumiesz
To źle ze chce się czegos dowiedzieć ? czy lepiej w ciemno zrobic kiche i pieniadze na kevlar w błoto...... chyba forum poto jest
Masz swoje full custom to się nimi ciesz
Fonox, jak nie masz wszystkich potrzebnych elementów to lepszym rozwiązaniem jest faktycznie kupić gotowe bo po co robić kiche... jak się już wydaje kase na sprzęt to powiniem być porządny (niezależnie od tego czy go robimy sami czy kupujemy gotowy
Jak juz się chce miec sprzet kevlarowy to nie to samo co z jeansem/ bawelna czy czego tam jeszcze używacie (bo w moim przypadku tylko kevlar) , że sprzety wykomnywane sa czasem (nie zawsze oczywiscie) prowizorycznie bo nie ma sensu się nad nimi meczyc jak itak zaraz ida do wymiany...
Ten sprzet starcza na prawde na dlugo i w zwiazku z tym dobrze jest postawic na jakosc wykonania...
A jak masz mozliwosc kupic sliczne, nowiutkie katedralki w CT, ktore sa od razu dobrze skonstruowane (a dluzszej sruby nie wytrzasniesz z podziemi jak nie mozesz jej zdobyc) to chyba jest najlepsza opcja
Jak juz się chce miec sprzet kevlarowy to nie to samo co z jeansem/ bawelna czy czego tam jeszcze używacie (bo w moim przypadku tylko kevlar) , że sprzety wykomnywane sa czasem (nie zawsze oczywiscie) prowizorycznie bo nie ma sensu się nad nimi meczyc jak itak zaraz ida do wymiany...
Ten sprzet starcza na prawde na dlugo i w zwiazku z tym dobrze jest postawic na jakosc wykonania...
A jak masz mozliwosc kupic sliczne, nowiutkie katedralki w CT, ktore sa od razu dobrze skonstruowane (a dluzszej sruby nie wytrzasniesz z podziemi jak nie mozesz jej zdobyc) to chyba jest najlepsza opcja
Zastanawiam się nad założeniem galerii sprzetów nieudanych. Zanim zrobiłem pierwszą dobrą poi kostkę wpierw zapsułem tony materiału. Potem wydawało mi się że już osiągnąłem ideał a tu bęc jakaś część odpadła. Jeszcze lepiej z tubami. Patrząc na półkę odrzutów od razu widać jak powstawał idealny kształ i z czym po drodzę się borykał. Na pocieszenie Fonox powiem Ci żebyś się nie martwił zbytnio. Kewlar powinien wytrzymać błędy. Jak źle skręcisz to będzie większy płomień jak Ci się rozleci to złożysz ponownie tylko troszkę inaczej.
Piszesz że masz za krótkie śróby. Rozwiązaniem na to jest luźniejszy splot. Takie bardziej rozklapciałe kostki. Inne rozwiązania to: ścisnąć materiał by się skórczył do 4cm lub skrócić paski.
Piszesz że masz za krótkie śróby. Rozwiązaniem na to jest luźniejszy splot. Takie bardziej rozklapciałe kostki. Inne rozwiązania to: ścisnąć materiał by się skórczył do 4cm lub skrócić paski.
a ja mam pytanie co do śrub:
Nie będę już mówił jak mnie trafiał szlag podczas szukania tego typu sprzętu...
Ostatecznie kupiłem coś takiego:
Klik1,klik2,klik3
Wiem, że będę musiał na pewno spiłować końcówkę, bo to się wwierca w ścianę i zagiąć to kółeczko. Czy gra jest warta świeczki? Może macie lepsze propozycje?
Edit:
zapomniałem napisać, że na jedną katedralę mam 1,5 m kevlaru
Nie będę już mówił jak mnie trafiał szlag podczas szukania tego typu sprzętu...
Ostatecznie kupiłem coś takiego:
Klik1,klik2,klik3
Wiem, że będę musiał na pewno spiłować końcówkę, bo to się wwierca w ścianę i zagiąć to kółeczko. Czy gra jest warta świeczki? Może macie lepsze propozycje?
Edit:
zapomniałem napisać, że na jedną katedralę mam 1,5 m kevlaru