przepis na dobrą katedralke...
Moderatorzy: Mojżesz, #majster
przepis na dobrą katedralke...
no wiec tak...
robie katedralke z pasków dzinsu o szerokosci 10 cm które skłądam na pół i dopiero z nich układam katedralke( ze sruba w srodku). Wychodzi mi szescian jakies 6x6x6 cm, pali mi się taka koncówka około 3-3,5 minuty ale jest taka ciezka ze za ciezka i mi nie odpowiada zbytnio..
teraz mam taka z paska 8 cm złozonego na pól, szescian ma jakies 4,5- 5 cm, bez sruby ale owinieta drutem, jest lzejsza ale pali się dobrze jakies 2 minuty i pada...
macie jakis złoty srodek?? jak zrobic z jeansu koncówke która się pali nie krótko i jest w miare lekka??
robie katedralke z pasków dzinsu o szerokosci 10 cm które skłądam na pół i dopiero z nich układam katedralke( ze sruba w srodku). Wychodzi mi szescian jakies 6x6x6 cm, pali mi się taka koncówka około 3-3,5 minuty ale jest taka ciezka ze za ciezka i mi nie odpowiada zbytnio..
teraz mam taka z paska 8 cm złozonego na pól, szescian ma jakies 4,5- 5 cm, bez sruby ale owinieta drutem, jest lzejsza ale pali się dobrze jakies 2 minuty i pada...
macie jakis złoty srodek?? jak zrobic z jeansu koncówke która się pali nie krótko i jest w miare lekka??
Powiem tak.i tubki i cathedrale miałem..tubki...hm...niezadowalały mnie :twisted: paliły się jakies 3 minuty i płomien nie był taki jakbym chciał..teraz mam cathedrale z 2 metrów....po jednym metrze na jedna poike..i są bardzo fajniutkie..palą się około 6 minut a płomień jest super;Dpolecam cathedrale.![;]](./../images/smilies/icon_krzywy.gif)
O wiele fajniejszy. Chociaż tutaj znów nachodzi temat tajemniczych monkey fistow.neko pisze:dają fajniejszy jak dla mnie płomień.
A wracając do katedralek to jestem szczególnie zadowolony z moich krów - 1,6 metra na końcówke, co daje ponad 8 cm wysokości końcówki.
Filek przekonał się już o ich wadze.
Ale jeżeli, podobnie jak ja, lubisz ciężkie łańcuchy, to polecam.
Bardzo polecam
Zależy jak leży...
a tak na serio, zależy to od indywidualnych upodobań robiącego, tzn od tego, ile władujesz materiału.
Chociaż to:
http://*.homeofpoi.com/images/Picture ... l_head.gif
stanowi dla mnie przegięcie...
a tak na serio, zależy to od indywidualnych upodobań robiącego, tzn od tego, ile władujesz materiału.
Chociaż to:
http://*.homeofpoi.com/images/Picture ... l_head.gif
stanowi dla mnie przegięcie...
Moje katedrale sa zrobione tak:
na jedną przypana ok 150X6,5-7,5cm jeansu jednak ich nie składam daje to doyć duży płomień (tam duzy "zajebisty")jednak wytrzymuje tylko kulka podpaleń, tak gdzies do 5:) Są w miarę lekkie,i dobrze się macha!!
A i nigdy nie wkładajcie waty do katedralek przed wierceniem!!!!!
Dzis stępiłem na niej wiertło!!:)
na jedną przypana ok 150X6,5-7,5cm jeansu jednak ich nie składam daje to doyć duży płomień (tam duzy "zajebisty")jednak wytrzymuje tylko kulka podpaleń, tak gdzies do 5:) Są w miarę lekkie,i dobrze się macha!!
A i nigdy nie wkładajcie waty do katedralek przed wierceniem!!!!!
Dzis stępiłem na niej wiertło!!:)
Nie wiem jak zachowuje się przewiercony kevlar, ale w tkaninach trzeba umieć wiercić (na żadnym forum nikt tego nie wyjaśniał). A przebijanie gwoździem katedrali z jeansu to prawdziwa męczarnia (szczególnie jak się trafi jeansy Lewisa, bo w tych to nawet wiercenie sprawia problem). Poprostu matriał trzeba dobrze ścisnąć 2 deseczkami i wiercić przez te deski. Nigdy nie zapomnę jak mój kumpel wiercił przez 2h jeans na kij bo "on wie jak to zrobić", albo "d*** se ściśnij" ale miałem ubaw jak załatwiłem sprawe w jakieś 5-6 min.(a jego mina) 
- Kudłaty Aleksander
- Kontakt: