Feta 2013

    0
    24
    Kiedy:
    10 lipiec 2013 – 14 lipiec 2013 całodniowy
    2013-07-10T22:00:00+00:00
    2013-07-14T22:00:00+00:00
    Gdzie:
    Gdańsk
    Koszty:
    Bez opłat

    feta_2013_plakatProgram festiwalu FETA 2013

     

    Czwartek  11.07.2013 

     

    18.00 Inauguracja Festiwalu. Wernisaż wystawy FOTO FETA – Przystań Wodna „Żabi Kruk”
    20.00 V.O.S.A. Teatre „Vysoké snění” / Czechy / 60 min. – Przystań Wodna „Żabi Kruk” → Bastion Żubr
    22.00 Titanick „Furnace Symphony” / Niemcy / 40 min. – plac przy Bastionie Św. Gertrudy
    23.00 Teatr FETA & Teatr Poza Tym „Te białe kwiaty” / Polska, Gdańsk / 60 min. – Reduta Wilk

    18.00 – 22.00 FOTO FETA – wystawa fotografii – Przystań Wodna „Żabi Kruk”
    18.00 – 24.00 Tuż po – wystawa fotografii – ściana garaży przy ul. Dolna Brama
    20.00 – 24.00 Plenerowe fotograficzne atelier Piotra Chlipalskiego – Plac Wałowy
    23.00 Projekcja filmów dokumentujących festiwal – Plac Wałowy

     


    Piątek  12.07.2013 

     

    16.00 Zdrojowy Teatr Animacji „O ósmej na arce” / Polska, Jelenia Góra / 60 min. – scena na Placu Wałowym
    17.00 Kejos „O’kejos” / Polska, Wrocław / 45 min. – boisko CKU, Bilety: 10 zł
    18.00 Bratři v tricku „Malíři” / Czechy / 30 min. – plac przy Bastionie Św. Gertrudy
    18.30 De Jongens „Trap” / Holandia / 55 min. – boisko przy ul. Toruńska / Kamienna Grobla
    19.00 Teatr Formy „Kucharz na ostro” / Polska, Wrocław / 60 min. – boisko CKU
    20.00 Tango Sumo „Expedition Paddock” / Francja / 45 min. – boisko przy Reducie Wilk
    21.00 Teatr Figur „Rękodzieło artystyczne” / Polska, Kraków / 50 min. – scena na Placu Wałowym
    21.00 De Jongens „Trap” / Holandia / 55 min. – boisko przy ul. Toruńska / Kamienna Grobla
    22.00 Teatr FETA & Teatr Poza Tym „Te białe kwiaty” / Polska, Gdańsk / 60 min. – Reduta Wilk
    23.00 eVenti Verticali „Wanted” / Włochy / 45 min. – ściana przy ul. Dolna Brama

    12.00 – 22.00 FOTO FETA – wystawa fotografii – Przystań Wodna „Żabi Kruk”
    12.00 – 24.00 Tuż po – wystawa fotografii – ściana garaży przy ul. Dolna Brama
    17.00 Wędrówka do wnętrza Bastionu Św. Gertrudy. Oprowadza Jakub Szczepański. Zbiórka przy bastionie. Ilość miejsc ogranicznona
    17.00 – 24.00 Plenerowe fotograficzne atelier Piotra Chlipalskiego – Plac Wałowy
    19.00 Wędrówka do wnętrza Bastionu Św. Gertrudy. Oprowadza Jakub Szczepański. Zbiórka przy bastionie. Ilość miejsc ogranicznona
    22.00 Projekcja filmów dokumentujących festiwal – Plac Wałowy
    Sobota  13.07.2013 

     

    15.00 Teatr Klapa czyli Koperek i Kminek „Byczek Fernando” / Polska, Gdańsk / 45 min. – scena na Placu Wałowym
    15.30 Factoria Circular „Rodafonio” / Hiszpania – Katalonia / 30 min. – parking WSB → Bastion Żubr
    16.00 Compagnie Etincelle „Trajectoires aléatoires” / Francja / 45 min. – Bastion Żubr
    17.00 Kejos „O’kejos” / Polska, Wrocław / 45 min. – boisko CKU, Bilety: 10 zł
    17.45 Loutop „Steep” (1) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    18.00 Teatr Figur „Rękodzieło artystyczne” / Polska, Kraków / 50 min. – scena na Placu Wałowym
    18.00 Teatr Pian „Sprzedawca wrażeń” / Polska, Gdańsk / 40 min. – okolice Grodzy Kamiennej
    18.45 Loutop „Steep” (2) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    19.00 Compagnie Etincelle „Trajectoires aléatoires” / Francja / 45 min. – Bastion Żubr
    19.00 Teatr Delikates „Pozor už nemôžem” / Polska, Gdańsk/Pisz / 50 min. – boisko przy ul. Dolna Brama
    19.45 Loutop „Steep” (3) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    20.00 Tango Sumo „Expedition Paddock” / Francja / 45 min. – boisko przy Reducie Wilk
    20.00 Teatr Pantomimy Mimo „Przedwczorajsze historie” / Polska, Warszawa / 50 min. – dziedziniec ASP 1
    20.15 Factoria Circular „Rodafonio” / Hiszpania – Katalonia / 35 min. – parking WSB → Bastion Żubr
    20.45 Loutop „Steep” (4) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    21.00 Karakasa Circus „Casa dolce casa” / Włochy/Rumunia/Rosja / 75 min. – Reduta Wilk
    21.45 Loutop „Steep” (5) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    22.30 Psilicone Theater & Jazzator „Reject your Soul” / Litwa/Rosja / 50 min. – ściana budynku, ul. Fundacyjna 7
    22.45 Loutop „Steep” (6) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    23.30 Bivouac Cie „Le Rêve d’Erica” / Francja / 55 min. – plac przy Bastionie Św. Gertrudy

    12.00 – 22.00 FOTO FETA – wystawa fotografii – Przystań Wodna „Żabi Kruk”
    12.00 – 24.00 Tuż po – wystawa fotografii – ściana garaży przy ul. Dolna Brama
    17.00 Wędrówka do wnętrza Bastionu Św. Gertrudy. Oprowadza Jakub Szczepański. Zbiórka przy bastionie. Ilość miejsc ogranicznona
    17.00 – 24.00 Plenerowe fotograficzne atelier Piotra Chlipalskiego – Plac Wałowy
    18.00 Wędrówka do wnętrza Bastionu Św. Gertrudy. Oprowadza Jakub Szczepański. Zbiórka przy bastionie. Ilość miejsc ogranicznona
    22.00 Projekcja filmów dokumentujących festiwal – Plac Wałowy
    Niedziela  14.07.2013 

     

    15.00 Teatr Pinezka „Zielona kraina” / Polska, Gdańsk / 55 min. – scena na Placu Wałowym
    16.00 Teatr Pian „Sprzedawca wrażeń” / Polska, Gdańsk / 40 min. – okolice Grodzy Kamiennej
    16.30 Factoria Circular „Rodafonio” / Hiszpania – Katalonia / 35 min. – ul. Żabi Kruk → ul. Augustyńskiego → ul. Rzeźnicka
    16.45 Loutop „Steep” (1) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    17.00 Kejos „O’kejos” / Polska, Wrocław / 45 min. – boisko CKU, Bilety: 10 zł
    17.00 Studio Eclipse „Two sink, three float” / Belgia / 35 min. – akwen przy Przystani Wodnej „Żabi Kruk”
    17.45 Loutop „Steep” (2) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    18.00 Teatr Figur „Rękodzieło artystyczne” / Polska, Kraków / 50 min. – scena na Placu Wałowym
    18.00 Klinika Lalek „Kilku ekscentryków i słoń” / Polska, Wolimierz / 60 min. – plac przy ul. Fundacyjnej
    18.45 Loutop „Steep” (3) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    19.00 Factoria Circular „Rodafonio” / Hiszpania – Katalonia / 35 min. – ul. Żabi Kruk → ul. Augustyńskiego → ul. Rzeźnicka
    19.00 Teatr Formy „Kucharz na ostro” / Polska, Wrocław / 60 min. – boisko CKU
    19.00 Teatr Delikates „Pozor už nemôžem” / Polska, Gdańsk/Pisz / 50 min. – Plac Wałowy
    19.45 Loutop „Steep” (4) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    20.00 Studio Eclipse „Two sink, three float” / Belgia / 35 min. – akwen przy Przystani Wodnej „Żabi Kruk”
    20.00 Teatr Pantomimy Mimo „Przedwczorajsze historie” / Polska, Warszawa / 50 min. – dziedziniec ASP 1
    20.45 Loutop „Steep” (5) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    21.00 Mr Pejo`s Wandering Dolls „The Last Bastion” / Rosja / 60 min. – plac przy Bastionie Św. Gertrudy
    21.00 Teatr Snów „Pokój” / Polska, Gdańsk / 50 min. – boisko przy ul. Dolna Brama
    21.30 Teatr Fuzja „Alicja” / Polska, Poznań / 45 min. – boisko przy Reducie Wilk
    21.45 Loutop „Steep” (6) / Szwajcaria / 15 min. – dziedziniec ASP 2
    22.30 FINAŁ: Xarxa „Les rates mortes” / Hiszpania / – zajezdnia tramwajowa przy ul. Kurzej → ul. Toruńska → Bastion Żubr

    12.00 – 22.00 FOTO FETA – wystawa fotografii – Przystań Wodna „Żabi Kruk”
    12.00 – 24.00 Tuż po – wystawa fotografii – ściana garaży przy ul. Dolna Brama
    15.00 Wędrówka do wnętrza Bastionu Św. Gertrudy. Oprowadza Jakub Szczepański. Zbiórka przy bastionie. Ilość miejsc ogranicznona
    17.00 Wędrówka do wnętrza Bastionu Św. Gertrudy. Oprowadza Jakub Szczepański. Zbiórka przy bastionie. Ilość miejsc ogranicznona
    17.00 – 24.00 Plenerowe fotograficzne atelier Piotra Chlipalskiego – Plac Wałowy

     

    Wideo z poprzedniej edycji

    Leave a Reply

    Proszę wpisać swój komentarz!
    Proszę podać swoje imię tutaj