Kij - obciążenie

Dział techniczny w którym wymieniamy się informacjami o konstrukcji sprzętu nowych pomysłach i zabezpiecznieniach

Moderatorzy: Mojżesz, #majster

ODPOWIEDZ
Mikhael

Kij - obciążenie

Post autor: Mikhael »

Witam! Otóż zacząłem "bawić się" kijem :-D Na początek zakupiłem sobie drewniany 160cm długości, przy moim wzroście 196cm jest w sam raz ^^ Zrobiłem sobie owijkę ze skóry. Mam lekki problem z obciążeniem. Robiłem z gazetami, szmatami i piłkami tenisowymi, ale nie wygląda to zbyt estetycznie... Macie jakieś inne sposoby? Chcę żeby to wyglądało w miarę fajnie ^^ Sam zupełnie nie mam pomysłów...
Dołączam zdjęcie kijka :D
Awatar użytkownika
Loki
Kontakt:

Post autor: Loki »

Powiem tak, dobrze zamontowane piłeczki tenisowe fajnie wyglądają i są najlepsze :). Troche cienki ten kijek xD.
Jak chcesz żeby wyglądały lepiej to obklej je taśmą izolacyjną ;p.
Ja takich stosuje, uważam że od 3 lat nie znalazłem lepszego patentu :).
Awatar użytkownika
Cyrik
Kontakt:

Post autor: Cyrik »

dentka rowerowa zrolowana, doklejona taśmą izolką :)
Mikhael

Post autor: Mikhael »

Nie jest taki cienki ^^ Ma 20mm średnicy :D Może na zdjęciu nie wygląda ;p
Spróbuje z dętką rowerową :D W sumie całkiem dobry patent ^^
Sonfire
.

Post autor: Sonfire »

Ja mam po jednej metalowej/stalowej/jakiejś rurce na każdym końcu, na to sztruks/jakiś materiał z tanich spodni i na to taśma i skarpetka :P. Ogólnie mój kijek waży 1kg, jest dosyć grubawy, ale wyrabia mięśnie. No i dosyć śmiesznie wygląda: http://iv.pl/images/58936414282582793927.jpg (zdjęcie świeżo po zrobieniu, zwykle te skarpetki wyglądają na bielsze, no - po treningu są zielone, ale mniejsza).
Awatar użytkownika
KARZELSKI
**
Kontakt:

Post autor: KARZELSKI »

Możesz popróbować obciążyć plasteliną. Jest plastyczna i potrafi solidnie dociążyć, przy tym nie jest tak twarda jak metal więc w razie uderzeń jest bezpieczniej. Z wierzchu jak już wolisz, skarpeta, lub materiał obwinięty izolatką.
ODPOWIEDZ