Woodstock 3-4 sierpnia - parada ognia

Tematyka ogólno kuglarska. Plotki, ciekawostki i wszystko co związane z tematyką forum.

Moderator: #nadzorca

Awatar użytkownika
ata

Woodstock 3-4 sierpnia - parada ognia

Post autor: ata »

HEJo!!

niebawem dostane namiary i zaczne wszystko zalatwiac tylko chce się dowiedziec kto się wybiera na woodstock w tym roku i czy bylibyscie chetni na zrobienie parady ognia. czegos na prawde konkretnego i jak najbardziej efektownego. jesli teraz zaczne zalatwiac to jestesmy w stanie to wspolnymi silami zrobic.
potrzeba bedzie troche ludkow wiec wszystkich chetnych, potencjalnych i zdecydowanych proszę o zgloszenie się do mnie na prv. szczegoly pewnie beda ustalane na miejscu gdzies w okolicach ASP kilka dni przed samym wood, ale chcialabym orientacyjnie wiedziec czy jest sens w ogóle to zalatwiac. wiem ze koncerty itede - tez chce posluchac ale mozna przeciez aktywnie spedzic czas przed koncertami - prawda??

czekam na wiesci !!

pozdr serdeczne dla WSZYSTKICH :)
A.
Awatar użytkownika
Cyrik
Kontakt:

Post autor: Cyrik »

ja mogę dołączyć. Nie planowałem Woodstocku ale może się skuszę :)
Awatar użytkownika
jek

Post autor: jek »

Ja raczej bede :-D i jestem za :cfaniak:
Milten
Kontakt:

Post autor: Milten »

No ja pewnie z kilkoma znajomymi będziemy.
Zresztą rok temu robiliśmy pokaz na scenie i warsztaty. Pozatym pojawił się na forum woodstocku pomysł wioski kuglarskiej który uważam warto by wprowadzić w życie.
Pozdrawiam

ps. Będziesz się sama kontaktowała albo juz kontaktowałaś się z Owsiakiem??
Awatar użytkownika
TS

Post autor: TS »

ja za i bede na pewno
Awatar użytkownika
ata

Wiec to co się dowiedzialam to to:

-warsztaty kuglarskie - ogniowe - beda prawdopodobnie podlaczone pod ASP
-co do parady - najprawdopodobniej dostaniemy "obstawe" patrolu na czas pokazu, jednak "Niestety nie będziemy mogli angażować się w sprawy organizacyjne i finansowe
przedsięwzięcia. Jest to Wasza inicjatywa i przez Was musi być poprowadzona
od początku do końca." Takze do dziela :-D

tak wiec teraz:
- kto moze poprowadzic sensownie warsztaty?? (bede jeszcze pisala do osob bezposrednio jednak proszę o propozycje kto czuje się na silach i na jakim sprzecie by mogl) - choc to akurat teraz nie jest najwazniejsze...

- czekam na wszelkie propozycje, pomysly, sugestie co do samej parady. jest jeszcze duzo czasu ale warto się tym zajac wczesniej, zeby potem nie zostac bez niczego :cfaniak:

Zapraszam chetnych do wspolpracy, a tym ktorzy juz zglosili checi - super dzieki wielkie!! mysle ze razem uda się zrobic cos naprawde sensownego :-)

pozdrawiam
A.
Awatar użytkownika
Cyrik
Kontakt:

mogę poprowadzić warsztaty z poi :)
Awatar użytkownika
TS

Post autor: TS »

Ja mogę poprowadzić warsztaty dla początkujących z diabolo, ale mam teraz tylko dwie sensowne szpulki, jedzie ze mną kumpel który tez ma. To za mało ale może jeszcze parę osób by się znalazło. W zeszłym roku widziałem kilka diabolo fruwających nad placem przy scenie folkowej więc może.......
Awatar użytkownika
Cyrik
Kontakt:

też mogę początki poprowadzić. mam jednego circussa i jenego harlequina - kijki dwa komplety drewniaków plus mje fiberki(nie dam :P )
Awatar użytkownika
ata

:yes: :yes: :yes: :yes: suuuuupeeeeer :yes: :yes: :yes: :yes:
Rudzielec
**
Kontakt:

jak najbardziej za za za :D

Post autor: Rudzielec »

:yes: świetny pomysl z tym fire showem :D jestem jak najbardziej za :D i pewnie moja grupa takze, wiec - my jestesmy z Warszawy, na woodstock pojada pewnie od nas 2, czy 3 osoby takze mozemy pouczyc machania poi (zajmujemy się tym od niecaluch 2 lat - mamy teatr ognia i robimy z nim spektakle), na woodstocku bedziemy pewnie tydzien wczesniej, takze jakos się tam znajdziemy, bierzemy nasze kewlarowe poie i jasne z ta parada jestem jak najbardziej na tak :D swietny pomysl, sama pisalam maile do Jurka, ze mozemy zrobic fire show, ale mi nie odpisal :( ech, dobra moi drodzy dawajcie mi znac, - albo mnie znajdzcie na gronie "a gdy mnie sen zmorzy" - taki mam podpis na glownym - tam tez sa nasze zdjatka z pokazow, albo na gygy do mnie piszcie, bede czekala na informacje, pozdrowienia dla Was niech ogien bedzie z nami:D
peace out :D
Milten
Kontakt:

Ja mogę np. z żonglerki coś pokazać i spróbować nauczyć.
Generalnie tak dla początkujących to na każdym sprzęcie coś odrobinę jakby nikt inny nie był chętny.
Parada to fajny pomysł, tylko z bezpieczeństwem może być ciężko, i trzeba jakoś wybrać ludzi żeby nie było sytuacji że ktoś trzyma POI 2 raz w życiu, jest pijany i chce kręcić podpalając przy okazji wszystko dookoła ;)
I jakoś paliwo by trzeba chyba wcześniej zorganizować.
I wybrać miejsce na wioskę.

ps. A może znowu by coś zagadać na występ na scenie??
Awatar użytkownika
ata

MILTEN: co do bezpieczenstwa - nie ukrywam ze fajnie byloby nowych ludkow wkrecic w krecenie (hihi smiesznie to brzmi) ale tez mam obawy co do tego, bo wiadomo - impreza swoimi prawami się rzadzi takze licze na wspolprace WASZA czyli tych co się zajmuja ogniem bardziej lub mniej ale na codzien. licze ze uda się zalatwic jakakolwiek "ochrone" i dogladanie ze strony patrolu - ale to jeszcze jest w kwesti planowania i dogadania.... zobaczymy co z tego wyjdzie.

jesli chodzi o warsztaty - ja moge wziac poiki na siebie, wachlarze (tylko kto to ze soba przytaszczy??!! hihi ja na pewno ale kto jeszcze??), ewentualnie cos z kijem - choc wolalabym zeby ktos inny to poprowadzil.

co do paliwka - nie bede ukrywac - przydalby się sponsor... niebawem sprobuje porozmawiac z producentem parafiny (czystej) i zobaczymy co z tego wyjdzie, jesli jednak ktos z WAS mialby jakies mozliwosci zalatwienia tego byloby suuuper - wiadomo - zeby bylo dobrze, a zeby nikt z nas nie byl stratny finansowo -jest tez opcja zrzutki na paliwo. ja mam dojscie na parafinke za 6zl. pomyslcie o tym :)
no i kwestia sprzetu dla ewentualnych nowych - liczymy na to ze zabiora skarpety, czy zalatwiamy lanuchy i jeans :-)
ooo wibicie na scene - dobry pomysl :-) mozna zrobic i parade i wejscie na scene :-) jak wiecie - wszystko się da zrobic tylko trzeba dzialac :-)

czekam na wszelkie dalsze propozycje :cfaniak:

pozdrawiam i dobrej nocki wszystkim:)
A.
NJ

Post autor: NJ »

ata pisze:wachlarze (tylko kto to ze soba przytaszczy??!! hihi ja na pewno ale kto jeszcze??)
Ja względnie mogę przytaszczyć kilka kompletów ;-) O ile w tym czasie będę miał takowe. Na pewno będę miał swój komplet, ale nie wiem jak będzie z dodatkowymi ;-)

A z czego warsztaty? Mogę się pomóc osobom zapisanym do poi ;-) I z kimś jeszcze (bardziej zaawansowanym niż ja) podstawy kija ;-)
Awatar użytkownika
Merry

Post autor: Merry »

Ja moge przytaszczyc 2 pary wachlarzy, chociaz nie ukrywam ze jakos specjalnie mi się nie chce z nimi jechac ;)

Jesli chodzi o wejscie na scene, to wbrew pozorom tam się duzo ludzi nie miesci z ogniem bo trzeba uwazac na kable odsluchy i kamery, a do tego wszyscy się trzesa nad ta scena i bardzo niechetnie kogos z ogniem wpuszczaja, wiec nie sadze zeby się zgodzili na final parady na scenie ;)
Awatar użytkownika
Magdalena
Kontakt:

Post autor: Magdalena »

Eee ten Merry ...ja bym jednak prosila ,zeby moje wachlarzyki zostaly w beypiecznym miejscu u ciebie w domku :P
Piernik_13
**

Post autor: Piernik_13 »

Ale fajnie, tyle ludu na woodstocku!
Ha, w mojej rodzinnej miejscowości ;)
Śpicie w namiotach? :-D
Awatar użytkownika
Piro
**
Kontakt:

Post autor: Piro »

Nie w smietnikach jak prawdziwe pancury.. nie wiesz ze wygodniej?
Milten
Kontakt:

ktos się w końcu skontaktował z władzami orkiestry co by nam jakieś fajne miejsce najlepiej wyznaczyli na wioske kuglarską ??:>

ps. Piotrek co ty masz za awatara?????
Awatar użytkownika
Piro
**
Kontakt:

Post autor: Piro »

Najlepiej zbys ty się kontaktowal skoro juz takowy kontakt miales rok temu.. naruralna kolej rzeczy...

avatar to kawalek mojej mordki poddanej opcji invert colors :D
ODPOWIEDZ