Otóż wczoraj zmierzając do łazienki celem umycia się przed snem zerknąłem na tv, a tam laska kręci dwoma meteorami (nie poikami, bo to było monstrualnej wielkości), potem jeszcze były poiki, tissu, żonglerka maczugami.
I stąd nowy temat: Czy znacie filmy fabularne, w których doszukaliście się elementów kuglarskich? W cieniu słońca - ten film o którym powyżej pisałem Braveheart - tutaj w scenie ślubu żonglują takimi quasimaczugami.
Ostatnio zmieniony wt sie 04, 2009 9:18 am przez aza, łącznie zmieniany 1 raz.
Poranek z kojotem - na końcu filmu jak już główny bohater odwiedza swoją ukochaną w jej domu pojawia się grupa kuglarzy. Na pewno jest koleś żonglujący 3 płonącymi maczugami, ale więcej nie pamiętam :(
-> Dhoom II <- jedna z ciekawszych produkcji Bollywood`u polecam, warto się przełamać i zapoznać z tą produkcją , a w samym filmie widać elemnty zonglerki, firestaff , kiwido itp.
-> Krrish <- Taaa ostatnio coś dużo tego Bollywood`a w moim życiu , troszke akcji dzieje się w cyrku
Dzisiaj rano widziałem kawałek kopciuszka jak typ robił chyba showera 4 nożami dosyć nisko nawet, pewnie dablami.
Ogóle do zrobienia bardzo trudne.
No ale film był animowany
Nowe przygody Pinokia
Diabolo, plucie ogniem, żonglerka (3 piłki, gości nonstop flashował, no i maczugi momentami z dablami)
Możliwe, ze coś więcej, bo film był tak fascynujący, że połowę przespałem
a ja dziś na mtv widziałam w programie 'date my mum'. koleś zaprosił kobiete na randke gdzie gwożdziem programu był pokaz fireshow. dwie osoby- poi i plucie
śmieszne ciuszki mieli
"Bardzo dziki zachod" - kaskad trzema bilami (i to chyba jedyne, co moze byc ciekawe w tym filmie ) "Terminal" - kaskada trzema ringami i pare sztuczek z talerzami
Dziś widziałem kaskady robione różnymi trzema piłkami (małymi plastikowymi, gumowymi, do piłki nożnej) w starym poczciwym filmie: GANG OLSENA W POTRZASKU z 1969 r. Ale krótka to scena była...
A ja jestem z pojami w pierwszej scenie filmu "nie ma takiego numeru" nakręconego w koszalinie ha ha................ale pojkami kręcić nie umim tylko tak improwizowałem (nawet te prześcierADŁA SIĘ PALIŁY )