Techniki wiązania sznurowadeł

Balony, bańki mydlane, chodzenie po linie , szczudła, penspining, iluzje, sztuczki karcianne itp. nie pasujące do powyźszych działów.

Moderatorzy: Grace, Biale_konie

Awatar użytkownika
Gumik

Techniki wiązania sznurowadeł

Post autor: Gumik »

http://www.fieggen.com/shoelace/index.htm
No i co o tym myślicie? Ja już zaimplementowałem w swoje życie sposób na najszybsze wiązanie sznurowadeł.
Awatar użytkownika
RADO

Post autor: RADO »

Haha..no niezłe to:) ja tam tak czy siak wole tradycyjnie niewiazac butow :)...tzn..mam sznurowadła włozone tylko niezawiazuje bo mi się nie chce:) a tak tym sposobem mozna szybko latwo i prosto zalozyc i sciagnac buta:)
Awatar użytkownika
Kudłaty Aleksander
Kontakt:

Post autor: Kudłaty Aleksander »

a jakie tam są pokazane sposoby przekładania sznurówek !! naparawde dobre...może coś zaeksperwmetuje...może jakiś poikarz pokusi się aby przełożyć to na "sposoby splątywania łańcuchów" :D
Awatar użytkownika
fr7

Post autor: fr7 »

Szczerze powiem, ze dla mnie to to jest troszeczke glupie. Bo ten pierwszy sposob to rzeczywiscie troszke moze ulatwia i przyspiesz zawiazanie kokardki ale reszta to w ogóle nie ma sensu. Przeciez to jest trudniejsze do zawiazania tamtymi sposobami i w ogóle tego nie widac-wiec jaki ma sens wiazac tak buty??
Awatar użytkownika
Gumik

Post autor: Gumik »

Przeczytaj. Inne sposoby są aby mieć ekstra pewność, że but się nie rozwiąże ;-)
Awatar użytkownika
owca

Post autor: owca »

umacniam się w przekonaniu, ze nie jestem do konca normalny.. w podstawowce nie mialem dwoch paro butow zawiazanych identycznie! podpatrzylem na stronce kilka sposobow wiazania, ktorych kiedys uzywalem :D

ech, stare dobre czasy.. a moze wrcic do dawnych przyzwyczajen?

do czego jeszcze znajdziecie linki? tabela turniejowa rozgrywek w strzelanie pestkami arbuza? a moze instruktaz wiazania supelkow jezykiem na wisniowych korzonku (probowal ktos? :wink: )?
Awatar użytkownika
kisielek_

Post autor: kisielek_ »

rotfl ;]

ja tez nigdy nie sznurowalam pary butow (trampek) tak samo ;]

piateczka ;)
neko
Kontakt:

Post autor: neko »

niech żyja buty na rzepy^^ a tak swoja drogą - da się to zrobic z ogniem?
Awatar użytkownika
owca

ech.. nic nie mowcie o butach i ogniu.. znam kilku takich, ktorzy chca podpalac buty i w nich tanczyc.. widzieli mnie ze szczudlami: "ej, a gdyby je tak podpalic?".. ech ech.. litosci, dobrzy ludzie.. co za duzo to nie zdrowo :wink:

a tak do tematu.. pamietam stare dobre czasy, kiedy butki byly na rzepy lub suwaczek :) ewentualnie jakze modne sandalki (obowiazkowo biale skarpetki :D) albo kapcie na gumeczke..

ach.. widzialem kiedys sznurowki ktorych nie trzeba bylo wiazac - same to robily! w srodku byla jakas sprezynka, ktora zawijala nad ostatnim oczkiem taki smieszny swinski ogonek.. pomyslowe :D
Berni
Kontakt:

Post autor: Berni »

Tu rzeczywiście są ludzie nienormalni, myślą tylko co możnaby podpalić :D
A co do pestek to polecam obstrzeliwanie się pestkami po oliwkach ściskając pestkę w palcach, a jeszcze lepiej w zębach :D
Awatar użytkownika
kolek-matolek
*

Post autor: kolek-matolek »

ha ha! a ja mam buty na rzepy!! przechytrzyłem was! <oprocz neko:)>
Awatar użytkownika
Merry

Post autor: Merry »

A ja mam trampy na zamek ktorych tez nie musze wiazac HAHAHAHA :twisted: i maja sznorowki do tego
Awatar użytkownika
ainos

Post autor: ainos »

Merry lamerze, jak możesz...... ( :) :) :) )
jam wierna normalnym trampom, ale...faktycznie możnaby ciekawie zawiązać jakoś..
Berni
Kontakt:

Post autor: Berni »

A ja mam już inaczej sznurówki we wszystkich butach, których używam na codzień, trochę było roboty przy tych dwóch butach, ale sobie poradziłem ^^
Właściwie to teraz jest lepiej, bo sznurówki są krótsze i nie dotykają ziemi =)
Jeszcze tylko się nauczę wiazać... :cool:
NJ

Post autor: NJ »

Phi... A ja mam buty, ktore w ogóle nie maja ani sznurowke ani rzepy, ani zamka :-D :-D Po prosty wsadzam buta i jazda :-P A tak na serio to maja one jakies tam gumki, ktore sciagaja. Ale teraz nosze wersje zimowa butow, w ktorych rowniez nie wiaze sznorowek :roll: Tylko jak musze biec na autobus albo tramwaj, to czuje jak skarpetki mi się podwijaja ;-)
Awatar użytkownika
KoJoT

Post autor: KoJoT »

chyba sobie zrobie tak jak tam w jednym tutku pisało ale wczesniej jak jeszcze nie znałem tej strony to w moich zmienych trampeczkach miałem sznurówki tył naprzód czyli kokardka była na samym dole :P
Awatar użytkownika
owca

Awatar użytkownika
Draco
Kontakt:

Post autor: Draco »

O rzesz w mordę O.O Też chce tak umieć *-* Nie trzeba by było się schylać do wiązania butów ;) A wracając do stylowych sposobów wiązania sznurowadeł to zawsze mam jakieś dziwacznie powiązane buty ;) Różne style na różne buty ;)
NJ

Post autor: NJ »

:-o :-o :-o

Ale jak dla mnie cos mi tam smierdzi.... Czy to w ogóle mozliwe? I zcy ktos się dopatrzyl jaki tam wezel byl? Czy to byl zwykly supelek z petelka czy moze jakis inny...?

Kocham zadawac pytania ;-)
Piernik_13
**

Post autor: Piernik_13 »

Hmm nie wiem. Wiem, ze mozna kupic to na penguinmagic.com ;)
ODPOWIEDZ