[11-12 sierpnia 2006] Festiwal rytmu i ognia - Gdynia

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

Awatar użytkownika
Merry

[11-12 sierpnia 2006] Festiwal rytmu i ognia - Gdynia

Post autor: Merry »

O festiwalu

I Festiwal Rytmu i Ognia w Gdyni FROG 2006 został pomyślany jako święto miłośników kultury etnicznej w jej trzech odsłonach: gra na bębnach, sztuka walki i tańca Capoeira, Fireshow - teatr ruchu i ognia.

Pierwsza edycja tej imprezy będzie miała charakter ogólnopolski. Kolejne, w zamierzeniu prezentowane co roku w okresie letnim, już międzynarodowy. Miejscem realizacji Festiwalu Rytmu i Ognia będzie plaża w Gdyni - Orłowie.

W czasie dwóch festiwalowych dni zobaczymy:
przemierzającą ulice Gdyni wielobarwną paradę uczestników imprezy
występy gwiazdorskich formacji bębniarskich min. "Dżembersi" Sławka "Rodrigeza" Porębskiego
warsztaty i profesjonalne pokazy Capoeiry
występy konkursowe oraz prowadzone przez mistrzów warsztaty gry na bębnach
występy konkursowe, warsztaty i profesjonalne pokazy Fireshow
trwające do późnych godzin nocnych plażowe jam session w wykonaniu przybyłych na festiwal etno-artystów

wiecej informacji na stronie festiwalu
http://*.frog.gdynia.pl/index.html
Ostatnio zmieniony czw sie 17, 2006 11:04 am przez Merry, łącznie zmieniany 2 razy.
Fire

Post autor: Fire »

No jeszcze o najwazniejszym zapomnialas :)

DO WYGRANIA 1000zl dla najlepszej grupy fireshow.
Z tego co mi wiadomo mozna się jeszcze zglaszac!
Awatar użytkownika
pletwa

Post autor: pletwa »

1000 zl to pula nagrod w konkursie fireshow, czyli nie tylko za pierwsze miejsce :twisted:
Awatar użytkownika
ata

Post autor: ata »

ktos się wybiera????
Awatar użytkownika
Iskra

Post autor: Iskra »

Zwracają kasę za przejazd do 300zł. także to duże ułatwienie dla chętnych.

myśle że to dużo mói kto będize:
Teatr Exodus z Ostródy

Ten istniejący od ponad trzech lat i już powszechnie znany team zaprezentuje się na FROG-u 2006 ze spektaklem pt. "Ex Animo", który -jak opisują go sami autorzy - opowie historię przechodzącej emocjonalne i egzystencjalne metamorfozy ludzkiej duszy. Exodus wystąpi na FROG-u 2006 w składzie: Kamil Dzliński, Sandra Raciborska, Robert Michalak, Wojciech Ziober, Jacek Nikodem i Ola Półtorak.

- Infernal Eternal z Kościerzyny

To 7-osobowa formacja działająca od roku i chętnie udzielająca się zwłaszcza na niwie lokalnych przedsięwzięć kulturalnych ("Truskawkobranie", Festiwal "Młodzi i Miłość" etc.). W swoim występie na FROG-u 2006 Infernal Eternal zaprezentuje bogatą paletę sprzętu fire show (łancuchy, liny, wachlarze itp.) oraz odważne tricki z zastosowaniem metody "usta - ogień". - Fantasmagoria z Gdańska Jeden z dwóch składów reprezentujących w konkursie Trójmiasto. I choć najmniej ze wszystkich liczny, bo tylko 3-osobowy (Maria Szmaglińska, Maciej Stankiewicz i Krzysztof Stryjewski) zapowiada dynamiczną i efektowną prezentację oraz walkę o lury.

- The Colour of Fire z Malborka

Jeden z dwóch składów reprezentujących w konkursie Malbork. The Colour of Fire to pięciu "tancerzy ognia" dowodzonych przez Przemka Sielezina. Są młodzi i dużo podróżują. Spragnieni sukcesu, ale nieuchwytni jak iskry z miotanych przez nich poi. Właściwie do końca nie wiadomo, czy jadąc na FROG 2006, nie ominą go z rozpędu. Pozostaje mieć nadzieję, że wpadną chociaż na kwadrans (więcej czasu na występ i tak im nie damy:-).

- Mamadoo z Gdyni

Trzy dziewczyny z doświadczeniem zdobywanym w kraju i za granicą:-). Twierdzą, że wypracowały własny, "figlarny" styl fire show. O swoich występach mówią, że są rozpoznawalne, zaskakujące a na dodatek zabawne. Obiecują paradować w płonących spódniczkach, ale zarzekają się, że więcej w ich spektaklu będzie "show" niż "fire". Liderka formacji to Monika Derda. - Clamor z Malborka Oktet ogniowy z Gosią Barkowską, Mają Lewandowską, Łukaszem Szynaką, Michałem Smolarczykiem, Adamem Koziurą, Tomkiem Turowskim, Adamem Sobuniem i Piotrkiem Drożdżykowskim w składzie. Palili to i owo na pokazach w Toruniu, Chełmnie, Jantarze oraz podczas inscenizacji oblężenia w Malborku. Co spalą na FROG-u i czym się to skończy - zobaczymy.

- Patchuli z Wiskitna

Mimo, iż tak naprawdę są z Brodnicy, Sosnowca, Warszawy i Radomska - nie przeszkadza im to od czterech już lat w uprawianiu fire show. Przy takim poświęceniu logistycznym (trenują w Wiskitnie) nie dziwi fakt, iż śmiało określają swoją sztukę jako "artystyczny taniec z ogniem". Liderki to "Stokrotka" (Agnieszka Kwiatkowska) i "Płetwa" (Magdalena Michalska).
Awatar użytkownika
stryju
Kontakt:

Post autor: stryju »

Iskra pisze:- Mamadoo z Gdyni

Trzy dziewczyny z doświadczeniem zdobywanym w kraju i za granicą:-). Twierdzą, że wypracowały własny, "figlarny" styl fire show. O swoich występach mówią, że są rozpoznawalne, zaskakujące a na dodatek zabawne. Obiecują paradować w płonących spódniczkach, ale zarzekają się, że więcej w ich spektaklu będzie "show" niż "fire". Liderka formacji to Monika Derda.
nie wiem, kim jestes Iskro, ale informacje masz jakies bledne...
moniq

mamadoo

Post autor: moniq »

Mamadoo będzie oczywiście na Frogu..jednak w normalnym 5 osobowym składzie i jak najbardziej z pokazem fireshow..jak najbardziej z naciskiem na fire;)

I jeszcze jedno: Mamadoo nie ma liderki a już na pewno nie jestem nią ja..zbyt wiele wśród nas indywidualności..

do zobaczenia w Gdyni
Awatar użytkownika
Iskra

Korzystałam z informacji zamieszczonych na stronie festiwalu.
Za pomocą ctrl+c i ctrl+v.

polecam odwiedzić i tam zgłaszać wszelkie niepewności egzystencjonalne i błędy z tym zwiazane.

http://*.frog.gdynia.pl/index.html

A co ma do tego kim jestem to nie wiem.

Do zobaczenia w Gdyni.
Awatar użytkownika
stryju
Kontakt:

Post autor: stryju »

ma znaczenie, bo nie podalas zrodla tych informacji, a co za tym idzie, myslalem, ze to Twoj wytwor :D
Awatar użytkownika
Iskra

Nie uważam się za osobę która mogłaby pisać o kimkolwiek cokolwiek zwłaszcza jeżeli kogoś nie zna. A z ww osób znam dwie Płetwę i Dzielnego.
:arrow: Płetwo postaram Ci się przywieźć książeczkę i płytę.

Nieważne zresztą już. Żródło zostało podane.
gugajnaa

Post autor: gugajnaa »

Jestem fanką MAMADOO i jakoś więcej uczestniczek widziałam;) niż 3 ... Dziewczyny dają pokaz aż się gorąco robi, są oryginalne, nieprzewidywalne, głowa pełna pomysłów.
Fire to podstawa, show im przy tym sam wychodzi, bo są to wkońcu dziewczyny z pomysłem i dbają by nie wpaść w rutynę.
Do zobaczenia w Gdyni będę na pewno!!!
Arnvald
Kontakt:

Post autor: Arnvald »

To jak, wybiera się ktoś do Gdyni? Ja tam jadę, tylko najprawdopodobniej z mojego miasta będę sam więc szukam kogoś z kim można by parę słów zamienić :) i najgorszy problem jaki mam, nocleg. Jak wy to rozwiązaliście? W sumie mam rodzinę w Trójmieście, ale głupio tak o 3 w nocy po jam session wpadać do nich w odwiedziny :D
Merrowing

Post autor: Merrowing »

Ku... tez mam problem z noclegiem. Chyba na plazy bede spac. :/
Arnvald
Kontakt:

hehehe, Merrowing, nie będziesz jedyny :D mi tez w sumie wyszło, że to jedyne rozsądne, a w zasadzie po prostu jedyne rozwiązanie :D zresztą założę się, że tam dziesiątki osób przy ognisku na plaży zasną :)
Awatar użytkownika
ata

Post autor: ata »

a moze by jakis namiot wojskowy?? albo chociaz duuuzy tropik czy daszek. bo pada przeciez non stop... ale moze to tylko u nas w centrum i moze na weekend pogoda zlituje się nad nami!!!
Awatar użytkownika
pletwa

Post autor: pletwa »

Grupa Patchuli wystapi w skladzie: Gosia, Aneta, Pletwa, Rado :)

P.S Iskro pozdro i fajnie jakbys przywiozla mi ksiazeczke i plytke :)
Arnvald
Kontakt:

No już jutro start, nie mogę się doczekać, żeby zobaczyć konkurs fireshow :D
Awatar użytkownika
Lesio
.
Kontakt:

Post autor: Lesio »

Yeach początek festiwalu już tuż. Niestety piątek zapowiada się deszczowo. Za to sobota prawie bez opadów:) Ciekawi mnie okropnie jak uda się ta imprezka.
Między innimi z tego powodu siedzę od tygodnia w Gdańsku i mam ochotę zobaczyć jak tam z poziomem występujących grup fire show :mrgreen:

pozdro i do zobaczenia na plaży
Awatar użytkownika
Merry

Post autor: Merry »

Podsumowujac... bieda z nedza... jakos mi nie się specjalnie Frog nie spodobal, moze pierwszego dnia bylo lepiej ale mnie nie bylo wiec nie wiem :|
Milten
Kontakt:

Post autor: Milten »

no CÓŻ innego moge napisać, może to dlatego że bł to pierwszy festiwal??
W każdym razie organizacja lażała...
Gratulacje dla zwycięzców
ODPOWIEDZ