1-4 maja - Ostródzki Festiwal Żonglerski

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

ODPOWIEDZ

Czy wybierasz się na Ostródzki Festiwal?

Czas głosowania minął wt kwie 01, 2008 2:23 am

tak
66
62%
nie
20
19%
nie wiem
20
19%

Liczba głosów: 106

Awatar użytkownika
dzielny
Kontakt:

1-4 maja - Ostródzki Festiwal Żonglerski

Post autor: dzielny »

Obrazek
1-4 maja 2008

Witam serdecznie!
Mam ogromną przyjemność oficjalnie zaprosić was wszystkich na pierwszą edycję Ostródzkiego Festiwalu Żonglerskiego, który odbędzie się on w dniach 1-4 maja tego roku. Dopiero dziś udało nam się ustalić ostateczne sprawy organizacyjne, dotyczące sal, miejsca do spania, itp rozumiemy że do rozpoczęcia imprezy został tylko miesiąc, ale jesteśmy przekonani, że warto było czekać.
Nasz majowy festiwal odbywać się będzie na terenie kompleksu sportowego do którego zalicza się hala MOS oraz Gimnazjum nr 1 w Ostródzie. To nie ten sam obiekt na którym odbywa się Festiwal Ognia! Gimnazjum przeznaczone jest na noclegi, do dyspozycji mamy dużą salę gimnastyczną, stołówkę oraz cały parter, na tym obiekcie znajduje się dobry węzeł sanitarny, umywalki, toalety, 6 kabin prysznicowych - wszystko to dostępne 24/h dla wszystkich uczestników festiwalu.
Część warsztatowa odbywać się będzie na hali MOS, która oddalona jest jakieś 50 metrów od gimnazjum, wystarczy przejść podwórkiem (jest to teren szkoły, ogrodzony itd.). Mamy tam dostęp do jednej dużej hali, oraz mniejszej salki gimnastycznej, która może zostać wykorzystana do zajęć z akrobatyki, lub warsztatów, które wymagają skupienia i spokoju, na hali znajduje się również węzeł sanitarny. Wszystko to dostępne będzie oczywiście 24/h. Na obydwu obiektach będą znajdować się pracownicy firmy ochroniarskiej, oraz organizatorzy i wolontariusze pracujący na to, żeby festiwal przebiegł bez żadnych zgrzytów. Tuż obok obiektu znajduje się supermarket, oraz mniejsze sklepiki w których będziecie mogli się zaopatrywać.

Oto jak wygląda ogólny ramowy program festiwalu:

Czwartek

16:00 – Otwarcie gimnazjum oraz info punktu
16-20 – Adaptacja pomieszczeń przez uczestników festiwalu
20 – oficjalne rozpoczęcie festiwalu, panel dyskusyjny na temat obydwu festiwali organizowanych w naszym mieście
22 – otwarcie hali MOS
22 – żonglowanie do białego rana

Piątek:

11-12 - Warsztaty
12-14 - Wyjście na miasto, trening na świeżym powietrzu na bulwarze Jeziora Drwęckiego, równolegle działać przy zamku będzie wioska historyczna (średniowiecze)
14-15 - Warsztaty
15-16 - czas wolny
16-17 - Warsztaty
17-18 – czas wolny
18-19 - Warsztaty
20 – Open stage
23 - projekcje multimedialne

Sobota:
11-12 - Warsztaty
12-13 - czas wolny
13-14 - Warsztaty
14-15 - czas wolny
15-17 - Igrzyska - żonglerskie konkursy z nagrodami, sponsorzy: Żonglerka.pl, Kuglarstwo.pl
17-18 - Warsztaty
18-19 - czas wolny
20 - Gala

Niedziela
14 – Oficjalne zakończenie Festiwalu, zamknięcie hali MOS
16 – Zamknięcie Gimnazjum, wyjazd uczestników

WARSZTATY

Clubsy - Witek

Diabolo
- Wirus

Contact - Dzielny

Piłki - Rafau, Paulo

Mono - Bas

Poi - Cyrik

Akrobatyka - Koszalińska Grupa Akrobatyczna

Powerizery - Koszalińska Grupa Akrobatyczna

Na obiekcie wisieć będą dwie lub trzy sztuki tissue, którymi opiekować się będą Mrówcia oraz Binia.

W trakcie Festiwalu odbędzie się II Turniej w Yenge

Na terenie hali można trenować tylko w obuwiu sportowym, na terenie całego Festiwalu obowiązywać będzie zakaz spożywania alkoholu, palenia oraz wprowadzania zwierząt.

Wstęp – 25 zł ( jesteśmy w trakcie obliczania kosztów, kwota ta może się zmienić, ale tylko na korzyść uczestników).

Regulamin Festiwalu:

1. Teren festiwalu obejmuje obszar budynku Gimnazjum nr.1 w Ostródzie oraz budynku Hali Sportowej MOS w Ostródzie, ul. Piłsudskiego 4.

2. Warunkiem uczestnictwa w „Ostródzkiego Festiwalu Żonglerskiego” jest uiszczenie wpłaty w wysokości 25 zł

3. Osoby bez identyfikatorów nie mają prawa na przebywanie na terenie hali sportowej oraz gimnazjum, w którym są zakwaterowani uczestnicy.

4. Na terenie festiwalu obowiązuje zakaz wprowadzania zwierząt, spożywania alkoholu, palenia tytoniu oraz zażywania jakichkolwiek środków odurzających. Organizatorzy mają prawo do niewpuszczenia na teren Festiwalu osoby w stanie nietrzeźwym lub pod wpływem środków odurzających, mimo, że posiadają identyfikator uczestnika Festiwalu.

5. Na terenie hali sportowej obowiązuje zakaz wnoszenia jedzenia i picia.

6. Osoby niepełnoletnie, które chcą uczestniczyć w Festiwalu, są zobowiązane do pisemnego zezwolenia od rodziców lub ich prawnych opiekunów.

7. Organizatorzy mają prawo do wylegitymowania uczestników festiwalu, w celu sprawdzenia ich pełnoletności.

8. Organizatorzy Festiwalu nie ponoszą odpowiedzialności za szkody zdrowotne, wypadki etc., które mają miejsce na terenie festiwalu jak i poza nim.

9. Każdy uczestnik Festiwalu ponosi pełną odpowiedzialność za jakiekolwiek zniszczenia, wybryki itp.

10. Organizatorzy mają prawo do wykluczenia z uczestnictwa w Festiwalu osobę, która swoim postępowaniem naruszyła regulamin.

13. Podpis pod regulaminem (listą uczestników) jest jednoznaczny z akceptacją regulaminu.

Niektóre funkcje organizatorów pełnione będą również przez wolontariuszy. będą czuwali nad poprawnym przebiegiem Festiwalu.

OBIEKT:
Gimnazjum 1
Gimnazjum 2
Gimnazjum 3
Gimnazjum 4
Hala 1
Hala 2
Hala 3
Hala 4

Festiwal odbywa się na terenie hali Miejskiego Ośrodka Sportu oraz Gimnazjum nr.1 przy ulicy Piłsudskiego 4 w Ostródzie
Obrazek
Ostatnio zmieniony pn maja 05, 2008 9:12 pm przez dzielny, łącznie zmieniany 5 razy.
Awatar użytkownika
Ex3v
Kontakt:

Post autor: Ex3v »

Je je je, już odkładam na bilety i inne przyjemności ;)
Mam nadzieję, że do tego zarzucisz naprawde fajnymi warsztatami, albo może sam zorganizujesz coś z multiballa, w końcu powoli zaczyna być dla kogo :)

A obiekt wypas, przypomina mi lata młodości :)

Do zobaczenia !
Awatar użytkownika
JOGi

Post autor: JOGi »

Ex3v pisze:A obiekt wypas, przypomina mi lata młodości
Rzeczywiście, stara dupa z Ciebie :-P

Co do obiektu mnie się podoba bo jest dużo przestrzeni także myślę trenowanie będzie komfortowe. Możecie mnie wpisać na listę uczestników ;] Pozostaje czekać tylko na mapkę z wyznaczoną drogą dworzec - gimnazjum i szczegółami odnośnie warsztatów. ;-)
Awatar użytkownika
Buble Gum
Kontakt:

Post autor: Buble Gum »

Musiały by bomby i pioruny z nieba spaść żebym się nie wybrał.
Awatar użytkownika
RADO

Post autor: RADO »

No niezle :D jestem na tak;]
rafau

Post autor: rafau »

wreszcie otwarcie sezonu :-)
i miesiąc czasu na przygotowanie się :-D
Awatar użytkownika
Ex3v
Kontakt:

Post autor: Ex3v »

Mam nadzieję, że dzielny nie zrobił nam primaaprilisowego żartu ;p
Awatar użytkownika
Merdion

Post autor: Merdion »

ciekawe jak bardzo podpadłby dzielny, gdyby to był żart :-P

ja się piszę wszystkimi 5 kończynami :-D
Awatar użytkownika
boczas

Post autor: boczas »

tez juz sobie rezerwuje termin.
a od 5 maja matury :-D
Awatar użytkownika
dzielny
Kontakt:

rafau pisze:wreszcie otwarcie sezonu
W tym roku Ostróda otwiera i zamyka sezon :)
Awatar użytkownika
Cyrik
Kontakt:

Post autor: Cyrik »

dzielny pisze:rafau napisał/a:
wreszcie otwarcie sezonu

W tym roku Ostróda otwiera i zamyka sezon
Pierwszy byl Boleslawiec :P
z takich wiekszych imprez to fakt - mam nadzieje się pojawic :)
calvalio

Post autor: calvalio »

a i aja pewnie się odstersuje przed maturą :D
Bassuwow
..

Post autor: Bassuwow »

Ja mam takie pytanko małe.
Czy niepełnoletni też mogą zawitać na festiwal i czy pieniążki wpłacamy na miejscu czy jakieś rezerwacje itp? :P
Awatar użytkownika
dzielny
Kontakt:

Niepełnoletni za zgodą rodzica/opiekuna, a wpisowe uiszczamy na wejściu, nie przewidujemy górnej liczby uczestników, chyba że z ankiety/rozmów wyjdzie, że ma przyjechać 200-300 osób, to będziemy rzeźbić :P
Bassuwow
..

Post autor: Bassuwow »

Heh no to już nie mogę się doczekać maja =) Nawet jeżeli się połamie to muszę tam zawitać :P
czyzykja
**

Post autor: czyzykja »

wypas, nie byłem jeszcze w Ostródzie, a na festiwalu żonglerskim w Ostródzie nie byłem tym bardziej.
Awatar użytkownika
RADO

Post autor: RADO »

Na terenie hali można trenować tylko w obuwiu sportowym, na terenie całego Festiwalu obowiązywać będzie zakaz spożywania alkoholu, palenia oraz wprowadzania zwierząt.
No i żeby mi ten punkt był zrozumiany :D
Awatar użytkownika
Julek

Post autor: Julek »

:D :D Super!
Szkołą fajnie się prezentuje, mam zamiar się pojawić.
Awatar użytkownika
Szy

Post autor: Szy »

a czy skoro na festiwal Ognia przyjeżdżają żonglerzy to czy na festiwal Żonglerski mogą przyjechać ogniowcy ??

nie wiem jak bedzie ze mną i z Yameso, mnie nawet pasuje ale Kuba ma kilka egzaminów i mature z historii...
Awatar użytkownika
Julek

Post autor: Julek »

Szy pisze:a czy skoro na festiwal Ognia przyjeżdżają żonglerzy to czy na festiwal Żonglerski mogą przyjechać ogniowcy??
Ja tam biore swoje ognie, i pewnie szczudła też :-P
ODPOWIEDZ