Nauka jazdy

Jednokołowiec, Unicykl, Unicycle itd. Wszystko co tyczy tych niesamowitych maszyn.

Moderator: owca

ODPOWIEDZ
konia

Nauka jazdy

Post autor: konia »

Dali byście jakieś rady jak zacząć uczyć się jeździć na monocyklu kupiłem na allegro za 200 zł i chciał bym nauczyć się jeździć mam dostęp do hali na wf będę mógł się uczyć i z kolegami po lekcjach maja hale i nie wiem od czego zacząć i jak się za to zabrać. Pomóżcie.
Awatar użytkownika
Duma

Post autor: Duma »

Ja się uczyłem nastepująco. Najpierw wsiąść na mono, trzymając się jakiejś barierki, żeby jakąś pozycje sensowną przyjąć (plecy proste, ciężar ciała na środku, ciężar na tyłku nie nogach). Potem trzymając się barierki jedną ręką próba "jechania" do przodu. Jak zaczynasz się pewnie w miarę czuć z barierką to zaczynasz ją puszczać i starać się jak najdłużej jechać bez niej.

Chociaż w Ostródzie Cichy uczył się na upartego. Wsiadał trzymając się barierki i odrazu odjezadzał od niej. Po dwóch godzinach upadków metr od poręczy zaczął jeździć coraz dalej, aż w ciągu dwóch nast godzin gał radę przejechać bez podparcia koło 15 metrów.
Awatar użytkownika
orsyno
Kontakt:

Post autor: orsyno »

nie ma gdzieś w dziale mono rozbudowanej dyskusji na temat pierwszych doświadczeń z mono??
Awatar użytkownika
Salceson

Post autor: Salceson »

Awatar użytkownika
orsyno
Kontakt:

Post autor: orsyno »

o właśnie, dzięki Salcesonie
mnie absolutnie nie chciało się szukać tych linków
powinno się chyba zamknąć temat
- konia - szukaj info i powodzenia, ja też raczkuję jeszcze na mono :D
ODPOWIEDZ