Iskrzące poie

Dział techniczny w którym wymieniamy się informacjami o konstrukcji sprzętu nowych pomysłach i zabezpiecznieniach

Moderatorzy: Mojżesz, #majster

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dirgon
**

Iskrzące poie

Post autor: Dirgon »

Na tym filmiku iskrzace poie na pewno nie są w koszykach. Jak oni mocują wełnę stalową do poiek ?http://*.youtube.com/watch?v=rKN-sMNk084
Awatar użytkownika
Carloss
Kontakt:

Post autor: Carloss »

Pierwsze iskierki są z brykietu na 100%... Co do tych na końcu filmu to nie jestem pewna czy to wata czy cos innego... Ale nie ma opcji żeby nie było w koszykach. Ewentualnie wata może być owinięta drutem tylko nie wiem czy to by zdało egzamin...
Awatar użytkownika
Dirgon
**

Awatar użytkownika
cinuxyyx

Post autor: cinuxyyx »

Ja jak machałem na iskrach ( takie jak na ostatnim ujęciu ) to wata była zawinięta w drut i zawsze to zdawało egzamin i przed podpaleniem lekko parafiną kropiłem żeby lepiej się paliło :)
Awatar użytkownika
Dirgon
**

zawijałeś tak jak na filmiku, który wysłałem?

( http://*.youtube.com/watch?v=36dJ0ZRO8cM )
Awatar użytkownika
cinuxyyx

Post autor: cinuxyyx »

Nie chciało mi się tego oglądać ale po obejrzeniu powiem że miałem inny sposób. Być może mniej skomplikowany ale na pewno mniej wełny było trzeba zużyć :)
Miałem wełnę w pasach, rozdzielałem ją na dwie części, brałem drut, nie za gruby ani z cienki kładłem na środku przedzielonego pasa wełny póxniej przykrywałem drugim i zawijałem to w taki sposób żeby się nie rozwinęło a póxniej podczepiałem to do poi ( z oczywistych rzeczy nie uderzałem nimi o ziemię ) i machałem, zawsze lekko polewałem parafiną żeby lepiej się zapalało i przy czym lepsze iskry się robią a efekt jest taki sam jak na filmiku :)

Osobiście polecam dwie metody. Ten kolega ma genialny pomysł bo jest o niebo bezpieczniejszy niż ten co ja przedstawiłem przed chwila ale jak dla mnie to zużywa strasznie dużo wełny, ale spróbowac można ")
ODPOWIEDZ