Co kojarzy ci się z kuglarstwem/czym to dla ciebie jest?

Tematyka ogólno kuglarska. Plotki, ciekawostki i wszystko co związane z tematyką forum.

Moderator: #nadzorca

Awatar użytkownika
Aleksander

Co kojarzy ci się z kuglarstwem/czym to dla ciebie jest?

Post autor: Aleksander »

-A z czym kojarzy ci się żonglerka?

Pytanie zadane przez moją koleżankę na które trudno mi było odpowiedzieć.
A co wam się kojarzy z kuglarstwem? Czym to dla was jest?
Awatar użytkownika
Yameso
Kontakt:

Post autor: Yameso »

Manipulacją przedmiotami. Tadam :P (i jeszcze kilka słów, co by formalnością stało się zadość)
Awatar użytkownika
Aleksander

Się wygadałeś, nie ma co xD
Awatar użytkownika
MekoT

Post autor: MekoT »

Yameso oddał całą sztukę kuglarska w dwóch słowach, po co się rozwodzić nad tym? :p
Awatar użytkownika
hami1

Post autor: hami1 »

mi się kojarzy z lekko walniętymi ludźmi:)
Awatar użytkownika
garbaty

Post autor: garbaty »

kontrolą, dyscypliną i zabawą, swobodą, ujściem wyobrażni, układaniem obrazów, popisem, cierpliwością, zachwytem . dla mnie
Fumaca
Kontakt:

Post autor: Fumaca »

mi bądź co bądź kojarzy się z życiem w tułaczce, z byciem outsiderem, pomimo że tak naprawde wcale bardzo się nie wyróżniasz z tłumu... poczucie nie posiadania swojego miejsca to też trochę kuglarska sprawa, wcale nie koniecznie termin składający się z samych pozytywów jak " dobra zabawa i przyjemność w manipulacji przedmiotami, fajni ludzie", bo też niefajni ludzie, walka z codziennością i pot na treningach. takie o moje skojarzenia z tymże
Awatar użytkownika
Merdion

Post autor: Merdion »

Ja powiedziałbym, że kuglarstwo (a w szczególności żonglerka) kojarzy mi się z czymś urastającym do rangi sztuki nowoczesnej, pewnego rodzaju eksperymentem. Myślę tu np. o filmach, które nie są już tylko pokazaniem umiejętności kuglarskich, ale też umiejętności reżyserskich, montażowych itp. (filmy Indivisual, Visionbot i inne)
Ostatnio zmieniony śr kwie 21, 2010 1:46 pm przez Merdion, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
^efcia^

Post autor: ^efcia^ »

Kuglarstwo kojarzy mi się z forum, teorią, Wiskitnem, Toruniem i Ostródą :P
Awatar użytkownika
bas
Kontakt:

Post autor: bas »

Kuglarstwo to poszukiwanie przygód, odważne wkraczanie na mniej znane grunty umiejętnościowe i kreatywne rozszerzanie tych gruntów. To również emocje przekazywane z każdą, nawet najmniejszą sztuczką czy trikiem. Czy emocje będa pozytywne czy negatywne to zależy od kuglarza.
Dla jednych kuglarz to artysta, cyrkowiec dla innych to tułacz lub oszust.
Invisible
..

Post autor: Invisible »

Dla mnie kuglarstwo to sposób na oderwanie się od szarej codzienności. Pole do popisu, pokazanie, że w czymś mogę być lepszy od reszty. Może, gdybym trenował codziennie przez kilka lat, to by się zatarło, ale póki co, to po prostu inne życie. Chwila dla siebie i tylko siebie, gdzie rozwijam dziedziny życia, które naprawdę chcę rozwijać, taka... inna szkoła.
Choć większość ludzi z klasy/ szkoły podziwia to, co robię, to sporo też jest takich, którzy tym gardzą i nie potrafią sobie wytłumaczyć, czemu to, a nie nauka biologii 24h/dobę. O wychowawczyni nie wspominając. Ale to jest moje, moje kochane kuglarstwo :D
Awatar użytkownika
orsyno
Kontakt:

Post autor: orsyno »

Dla mnie kuglarstwo staje się sposobem na życie,
zawodowe i prywatne. Gro ludzi jakimi się obecnie otaczam
poznałem dzięki kuglarstwu...
Awatar użytkownika
Julek

Post autor: Julek »

Zabawa, sposób na życie.
Takie miejsce dla dużych dzieci, gdzie się można bawić i rozwijać :)
Powoli praca i sposób na opłacenie mieszkania :)
Raczej same pozytywy i uśmiech, tak lubię widzieć swoje kuglarstwo.
Poza tym ciekawi ludzie, festiwale, spotkania i możliwosci.
Maciora

Post autor: Maciora »

Możliwość powrotu ze szkoły chwycenia poi włączenia muzyki, zamknięcia oczu i zapomnienia o bożym świecie bo istniejesz tylko ty i latające koło Ciebie poiki:)
Awatar użytkownika
Nightshine

Post autor: Nightshine »

Każdy z nas ma jakąś swoją iskierkę, oderwanie od tego co dzieje się na około, outword off, Inword on
Kuglarstwo jest tak szeroką dziedziną tak przestronną i wieloraką że na pewno każdy znajdzie coś dla Siebie. Prawdziwą sztuką jest to kiedy po x latach patrzysz wstecz będąc dumny ze swojego artrystyczno-kuglarskiego dorobku i mimo wszystko nadal przychodzi Tobie trenować i występować z Uśmiechem na twarzy. A wtedy poczujesz co daje mi Kuglarstwo.
Awatar użytkownika
Perambulator
Kontakt:

Post autor: Perambulator »

Mnie się kojarzy z kręceniem/rzucaniem/przekładaniem czegokolwiek + plus spora ilość dobrej zabawy i spotkania z walniętymi ludźmi.
Leirus
**

Post autor: Leirus »

Kuglarstwo jest dla mnie po części rozrywką i sportem,
ale również
  • pasją,
    sztuką,
    drogą do wyrażania i realizowania siebie.
Awatar użytkownika
Aleksander

Nie wiem dlaczego, ale moi znajomi dzisiaj dziwnie zareagowali jak im powiedziałem, że w nocy nie spałem tylko się bawiłem w żonglera xD. Wy też macie takie odchyły lub inne? ;]
Awatar użytkownika
Shoghunn

Post autor: Shoghunn »

No to dla mnie kuglarstwo jest sposobem na: spędzenie wolnego czasu, rozwijanie się, pozbycie się nadmiaru potencjału energetycznego...
Lekarstwem na większość mentalnych problemów... Po prostu kręcisz, machasz, podrzucasz i nie ma już nic...
Hehehe... skutkiem ubocznym jest ograniczenie palenia... Jak macham kijami, to przez 4 godziny mogę nie palić i nie czuję takiej potrzeby :D
Awatar użytkownika
paroowa

Post autor: paroowa »

Ludzie mówią, że tańcem można wyrazić siebie, można wyrazić to, co się czuje lub co chce się pokazać...moim zdaniem kuglarstwo to jest taka forma pokazania siebie z innej perspektywy niż perspektywy codzienności. Kuglarstwo to inaczej pokonywanie barier wyobraźni. :cfaniak:
ODPOWIEDZ