Co kojarzy ci się z kuglarstwem/czym to dla ciebie jest?
Moderator: #nadzorca
- Aleksander
Co kojarzy ci się z kuglarstwem/czym to dla ciebie jest?
-A z czym kojarzy ci się żonglerka?
Pytanie zadane przez moją koleżankę na które trudno mi było odpowiedzieć.
A co wam się kojarzy z kuglarstwem? Czym to dla was jest?
Pytanie zadane przez moją koleżankę na które trudno mi było odpowiedzieć.
A co wam się kojarzy z kuglarstwem? Czym to dla was jest?
- Aleksander
mi bądź co bądź kojarzy się z życiem w tułaczce, z byciem outsiderem, pomimo że tak naprawde wcale bardzo się nie wyróżniasz z tłumu... poczucie nie posiadania swojego miejsca to też trochę kuglarska sprawa, wcale nie koniecznie termin składający się z samych pozytywów jak " dobra zabawa i przyjemność w manipulacji przedmiotami, fajni ludzie", bo też niefajni ludzie, walka z codziennością i pot na treningach. takie o moje skojarzenia z tymże
Ja powiedziałbym, że kuglarstwo (a w szczególności żonglerka) kojarzy mi się z czymś urastającym do rangi sztuki nowoczesnej, pewnego rodzaju eksperymentem. Myślę tu np. o filmach, które nie są już tylko pokazaniem umiejętności kuglarskich, ale też umiejętności reżyserskich, montażowych itp. (filmy Indivisual, Visionbot i inne)
Ostatnio zmieniony śr kwie 21, 2010 1:46 pm przez Merdion, łącznie zmieniany 1 raz.
Kuglarstwo to poszukiwanie przygód, odważne wkraczanie na mniej znane grunty umiejętnościowe i kreatywne rozszerzanie tych gruntów. To również emocje przekazywane z każdą, nawet najmniejszą sztuczką czy trikiem. Czy emocje będa pozytywne czy negatywne to zależy od kuglarza.
Dla jednych kuglarz to artysta, cyrkowiec dla innych to tułacz lub oszust.
Dla jednych kuglarz to artysta, cyrkowiec dla innych to tułacz lub oszust.
Dla mnie kuglarstwo to sposób na oderwanie się od szarej codzienności. Pole do popisu, pokazanie, że w czymś mogę być lepszy od reszty. Może, gdybym trenował codziennie przez kilka lat, to by się zatarło, ale póki co, to po prostu inne życie. Chwila dla siebie i tylko siebie, gdzie rozwijam dziedziny życia, które naprawdę chcę rozwijać, taka... inna szkoła.
Choć większość ludzi z klasy/ szkoły podziwia to, co robię, to sporo też jest takich, którzy tym gardzą i nie potrafią sobie wytłumaczyć, czemu to, a nie nauka biologii 24h/dobę. O wychowawczyni nie wspominając. Ale to jest moje, moje kochane kuglarstwo
Choć większość ludzi z klasy/ szkoły podziwia to, co robię, to sporo też jest takich, którzy tym gardzą i nie potrafią sobie wytłumaczyć, czemu to, a nie nauka biologii 24h/dobę. O wychowawczyni nie wspominając. Ale to jest moje, moje kochane kuglarstwo

- Nightshine
Każdy z nas ma jakąś swoją iskierkę, oderwanie od tego co dzieje się na około, outword off, Inword on
Kuglarstwo jest tak szeroką dziedziną tak przestronną i wieloraką że na pewno każdy znajdzie coś dla Siebie. Prawdziwą sztuką jest to kiedy po x latach patrzysz wstecz będąc dumny ze swojego artrystyczno-kuglarskiego dorobku i mimo wszystko nadal przychodzi Tobie trenować i występować z Uśmiechem na twarzy. A wtedy poczujesz co daje mi Kuglarstwo.
Kuglarstwo jest tak szeroką dziedziną tak przestronną i wieloraką że na pewno każdy znajdzie coś dla Siebie. Prawdziwą sztuką jest to kiedy po x latach patrzysz wstecz będąc dumny ze swojego artrystyczno-kuglarskiego dorobku i mimo wszystko nadal przychodzi Tobie trenować i występować z Uśmiechem na twarzy. A wtedy poczujesz co daje mi Kuglarstwo.
- Perambulator
- Kontakt:
- Aleksander
No to dla mnie kuglarstwo jest sposobem na: spędzenie wolnego czasu, rozwijanie się, pozbycie się nadmiaru potencjału energetycznego...
Lekarstwem na większość mentalnych problemów... Po prostu kręcisz, machasz, podrzucasz i nie ma już nic...
Hehehe... skutkiem ubocznym jest ograniczenie palenia... Jak macham kijami, to przez 4 godziny mogę nie palić i nie czuję takiej potrzeby
Lekarstwem na większość mentalnych problemów... Po prostu kręcisz, machasz, podrzucasz i nie ma już nic...
Hehehe... skutkiem ubocznym jest ograniczenie palenia... Jak macham kijami, to przez 4 godziny mogę nie palić i nie czuję takiej potrzeby