Zaproszenie na Festiwal Ognia Fireproof w Kutnie

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

ODPOWIEDZ
Fireproof
*
Kontakt:

Zaproszenie na Festiwal Ognia Fireproof w Kutnie

Post autor: Fireproof »

Serdecznie zapraszamy 28 sierpnia na Festiwal Ognia Fireproof w Kutnie.
Całość zacznie się około godziny 22 i będzie połączona z obchodami urodzin kutnowskiej grupy Fireproof.

Festiwal ma charakter konkursu i zapraszamy również chętne grupy oraz solistów do wzięcia w nim udziału. Zapewniamy dobrą zabawę i nagrody pieniężne :) również nocleg, wyżywienie i paliwo do pokazu, ochronę i opiekę medyczną.
Patronat Medialny m.in. Radio Vicotria, TVP Program 3 Łódź, Kutnowskie Centrum informacyjne, Kutnowski Magazyn Informacyjny, Gazeta Lokalna i wiele innych...
Dopuszczalny czas spektaklu to 20 min.

I nagroda - 1000zł
II nagroda - 500zł
III nagroda - 300zł

Zainteresowanych prosimy o kontakt na info.fireproof@gmail.com lub przez stronę www.fireproof.net.pl

Obrazek
Ostatnio zmieniony pn sie 16, 2010 1:00 pm przez Fireproof, łącznie zmieniany 6 razy.
Awatar użytkownika
Biale_konie

Post autor: Biale_konie »

Czy bedzie konkurs solistow?
Ile wynosza wygrane?
calvalio

Post autor: calvalio »

a Ty dalej swoje :D
Awatar użytkownika
SoloBagdur
Kontakt:

Post autor: SoloBagdur »

Czy bedzie konkurs solistow?
Ile wynosza wygrane?
Festiwal ma charakter konkursu i zapraszamy również chętne grupy oraz solistów do wzięcia w nim udziału.
Z mojego rozumowania wynika, że grupy i soliści rywalizują w tej samej kategorii (w końcu by był jakiś normalny konkurs).

Na chwilę obecną odstrasza trochę mała ilość informacji ( a to już dość niedługo).

Brakuje podstawowych informacji typu powierzchnia, na której będą występować grupy i soliści, jakiś program (w zasadzie chyba nikt nie wie co tam ma się tak naprawdę dziać... osobiście też nie mam ochoty jechać w ciemno). Tak jak pisałem wcześniej nie wiadomo czy soliści i grupy są podzieleni na oddzielne kategorie czy rywalizują razem). Czy są jakieś ograniczenia typu zakaz używania iskier, pirotechniki lub innych środków tego typu?

Czekam na więcej szczegółów i niewykluczone, że przyjadę.
Ola-Fireproof

Festiwal w Kutnie

Post autor: Ola-Fireproof »

Witam,

Powierzchnia to ok 150m2. Soliści i grupy rywalizują w tej samej kategorii. Dozwolone wszelkie efekty specjalne z wyłączeniem pirotechniki, która wymaga dodatkowych zezwoleń i wydzielonego miejsca.

Ostateczny termin zgłoszeń do 12.08.2010.
Chętne grupy prosimy o przesłanie logo celem zamieszczenia na plakacie promującym.

Dokładniejsze informacje można uzyskać pod adresem: info.fireproof@gmail.com

Pozdrawiam i zapraszam do udziału.
Awatar użytkownika
Emka
.

Post autor: Emka »

Myślę, że Solo chciał wiedzieć ile metrów na ile metrów ma scena. A nie plac, na którym będzie się odbywał event, bo nie sądzę żeby miała 150m:) Czy będzie zapewniona scena, czy występujący będą działać na betonie/ trawie/ innym podłożu? Po za tym moglibyście zamieścić tu informacje o tym co zapewniacie. (np. ilość paliwa? Czy zapewniacie parawan dla grup, żeby miały backstage? co z oświetleniem sceny?)

Do zobaczenia.

ADD by mod:

150 m kwadratowych to np. 150x1 m a nie 150 x 150 :)

Wiedziałam o tym, ale mózg zamulił:D:D:D:D mało śpie:D
Ostatnio zmieniony wt sie 10, 2010 7:05 pm przez Emka, łącznie zmieniany 2 razy.
Fireproof
*
Kontakt:

Emka pisze:Myślę, że Solo chciał wiedzieć ile metrów na ile metrów ma scena. A nie plac, na którym będzie się odbywał event, bo nie sądzę żeby miała 150m x 150m:) Czy będzie zapewniona scena, czy występujący będą działać na betonie/ trawie/ innym podłożu? Po za tym moglibyście zamieścić tu informacje o tym co zapewniacie. (np. ilość paliwa? Czy zapewniacie parawan dla grup, żeby miały backstage? co z oświetleniem sceny?)

Do zobaczenia.
Ema wiec tak dokładne odpowiadając na Twoje pytanie sprawa wyglada tak mniej wiecej, bo dokładnych danych nie mam:) plac na pokaz bedzie miał około 10mx10m, nie przewidujemy sceny, podłoże to kostka, na grupe przypadnie 7 litrow paliwa na wystep solo okolo 3, 4 litrów. Bedzie zrobiony backstage dla wszystkich, ogromny namiot itp, tam tez beda odpowdni ludzie, którzy zajmą się naszym bezpieczeństwem od strony zdrowia:)Oswietlenie sceny jest w ciągłym etapie rozmów ale przewidujemy takowe, przeważnie lampy kierunkowe.
Awatar użytkownika
SoloBagdur
Kontakt:

Dobra to jeszcze jedno pytanie: Czy występując solowo można również występować w grupie (w zasadzie w duecie), czy trzeba się zdecydować na jedną opcję?
Fireproof
*
Kontakt:

Tzn, tak na chwile obecna ogranicza nas czas :) ale przygotujcie układ dla jednej i dla dwóch osób, wyliczymy dokładnie ile każdy będzie występować i dam Ci dokładnie znać co i jak. myśle, że maksymalnie do czwartku umieszcze tutaj caly program imprezy i będzie ogolnie wszystko jasne jak stoimy z czasem, a zapolnialem do pisać, iż po całym festiwalu, zapraszamy Wszystkich uczestnikó na afterparty do jednego z Kutnowskich klubów, oczywiście impreza będzie zamknięta i tylko dla wszystkich, którzy będa posiadać identyfikatory.:)
Awatar użytkownika
Emka
.

Właśnie wróciłam z festiwalu i muszę powiedzieć, że jestem szalenie zadowolona, że miałam okazję wziąć w nim udział. Świetnie się bawiłam. Poznałam nowych sympatycznych ludzi , a także spotkałam starych znajomych, z którymi integrowałam się na sali, w której wszyscy mieli zapewniony nocleg. Swoją drogą całkiem fajna ta salka:D

Byłam miło zaskoczona poziomem występów. Niby malutki festiwalik po raz pierwszy organizowany, gdzieś w Kutnie, a jednak przyjechali ludzie, którzy naprawdę mieli co pokazać i dali czadu:D:D W tym miejscu ogromne gratulacje dla Cerbera. Rozruszaliście publikę i rozłożyliście jury na łopatki:D Ostatnio widziałam sporo fire Michaelów, ale wasz był fenomenalny:D KING IS BACK:D i do tego Mario:D Bardzo energetyczne show.

Oficjalne wyniki:
1. Grupa Cerber
2. SoloBagdur
3. Teatr Ognia Na co-dzień

Chciałam też pogratulować Idze, która dała dobry estetyczny pokaz z klimatem i Julkowi,w którego pokazie było coś magicznego, bajkowego. Mimo, że ciężko było rywalizować z grupami to jednak daliście radę. Myślę, że jeżeli festiwal odbędzie się ponownie za rok to warto by było rozdzielić solistów i grupy.

I do tego afterparty:D Dziękuje wszystkim za wspólne śpiewanie piosenek, okrzyki, plotki i dużo śmiechu:P:D Była rewelacyjna atmosferka i dużo wylanego piwa:D Moja smycz od identyfikatora nadal nim "pachnie":)

Dzięki Fireproof za miłe przyjęcie:):) Seba i Asia naprawdę fajnie z Wami było trenować. Myślę, że to jeszcze kiedyś powtórzymy:D:D:D Może na kolejnym festiwalu, który będzie trwał dłużej niż jeden dzień, bo to zdecydowanie za krótko:):)

a tak btw I"M A NINJA:D:D:D:D
Grace
Kontakt:

Post autor: Grace »

Ciekawe, macie jakieś filmiki? Jakie jeszcze grupy brały udział?
Awatar użytkownika
Tequila

Post autor: Tequila »

jakieś coś jest tutaj
Fireproof
*
Kontakt:

Grace pisze:Ciekawe, macie jakieś filmiki? Jakie jeszcze grupy brały udział?
Jesli chodzi o jakie kolwiek materialy w sieci to juz podaje linki zaczne moze najpierw od filmików:

http://www.youtube.com/watch?v=pTHJEkDc-7w

http://www.youtube.com/watch?v=vqSIKEw5lq0

http://www.youtube.com/watch?v=VsyeRSr6eWc

http://www.youtube.com/watch?v=TbiYrl2DI8w

http://www.youtube.com/watch?v=dITWMxvjoBw

http://www.youtube.com/watch?v=AcS57rNrwfY

http://www.youtube.com/watch?v=AcS57rNrwfY

Komentarze w lokolanych mediach oraz informacje o Festiwalu pod linkiem:

http://kutno.net.pl/?strona=archiwum&id=14820

Jesli chodzi o jakies fotki to znajdziecie je pod linkiem

http://www.fotokutno.pl/forum/viewtopic.php?f=8&p=15821

------------------------------------------------------------------------------------------------
Jeszcze raz dziekujemy slicznie Wszystkim grupom, ktore wziely udzial w festiwalu, dziekujemy rowniez jury oraz Flagrantis. Emka licze ze nie raz zrobimy jeszcze jakis uklad w czworke:) Pozdrowienia dla Ciebie.
Awatar użytkownika
Emka
.

Te filmiki, które podajesz Seba są niestety słabej jakości i za daleko od sceny był ten kto je kręcił:) Mało widać.

http://www.youtube.com/watch?v=pTHJEkDc-7w tylko ten mini montaż zrobiony przez KCI jest jako tako nadający się do oglądania:D Niestety brakuje w nim kluczowych momentów i nie wszystko widać:D Pewnie będziecie starali się dostać ten materiał filmowy w całości od nich, więc jakby co zgłaszam się po kopię:D:D

Odpowiadając na Twoje pytanie Grace były tylko trzy grupy. Wspomniany Cerber i Na co-dzień, a także grupa Draco. Soliśi: Iga, Julek i Solo. No i oczywiście flagrantis, ale w niepełnym składzie, dlatego wystąpiliśmy tylko gościnnie poza konkursem. Kameralna atmosfera, ale to też miało swój urok:)
Awatar użytkownika
Zupa
*

Post autor: Zupa »

Chciałbym w imieniu teatru Na Co-Dzień podziękować organizatorom i uczestnikom za wspólną imprezę (włączając afterparty ;-) ) . Mimo że ledwo zdążyliśmy (te czerwone światła nadal nawiedzają mnie w snach :-D ) daliśmy tam chyba jakoś radę :-) Żałuję tylko że nie mogłem zobaczyć w całości wszystkich - no w zasadzie to praktycznie wszystkich - innych konkursowych występów, a w necie są tylko mało mówiące fragmenty (nie licząc solówki Bagdura :-P) . No ale ja tu miałem obiecany filmik z pokazu Cerbera, więc z niedoczekaniem filuję skrzynkę codziennie :-) Pozdrawiam jeszcze raz wszystkich i mam nadzieję do zobaczenia za rok (tym razem obiecujemy nie brać żadnych zleceń co by być na czas z właściwą płytą CD :-P )

[ Dodano: Wto się 31, 2010 6:01 pm ]
A, jeszcze jedno - bardzo możliwe, że festiwal w Pabianicach o którym wspomniałem podczas imprezy odbędzie się jeszcze w tym roku, w połowie września. Tematem wielu połączonych wtedy imprez ma być pomoc ludziom wykluczonym społecznie. Urząd miasta naciska, żeby zlot się udał, ponoć mamy środki, chociaż wiadomo jak to jest z politykami. Dam znać w najbliższym czasie, jeśli będę pewien że pomysł wypali (dosłownie). Mam nadzieję, że są jeszcze chętni :-)

Pozdrawiam :-)
Awatar użytkownika
SoloBagdur
Kontakt:

Po wizycie we Wrocławiu (dzięki Dawid :)) znalazłem chwilkę aby coś napisać.

Tu jest całkiem fajny reportaż o festiwalu - http://www.servicepc.nazwa.pl/kmi24pl/index.php

Jestem bardzo szczęśliwy, że przyjechałem na ten festiwal. Okazało się być bardzo kameralnie (i może dobrze) i sympatycznie. Organizatorzy dali radę i zadbali o wszystko (śniadanie i to takie dość wypaśne a nie 2 chleby na wszystkich:P to coś nie spotykanego na polskich festiwalach). Największą wadą był fakt, że wszystko trwało tylko 1 wieczór i brak jakiejś porządnej konferansjery na konkursie, tekst "ostatnia grupa jeszcze nie przyjechała więc poczekajmy na nią 15 min" był chyba największą wtopą tego typu jaką miałem okazje słyszeć :P. Dobra, ale już się nie czepiam bo nie ma do czego. Bardzo fajne jest też to że każdy zdobywca jakiegoś miejsca dostał trofeum w postaci kamienia, powinno być tak na każdym konkursie (nie koniecznie chodzi o kamień, ale puchary itp.).

Mnie osobiście bardzo ucieszył fakt, że wszystkie występy solowe okazały się być dobrym show a nie tylko mało znaczącym krótkim wyjściem jednej osoby. Może w przyszłości konkursy w których rywalizują grupy i soliści przestaną być takie kontrowersyjne i niechciane jak teraz.

Wielkie podziękowania dla wszystkich, świetnie się bawiłem ;)
no w zasadzie to praktycznie wszystkich - innych konkursowych występów, a w necie są tylko mało mówiące fragmenty (nie licząc solówki Bagdura :-P )
a znalazłeś coś ciekawego ? Nie dorwałem się do nagrania z Kutna, ale w części konkursowej pokazałem ten sam występ co na FROGu a go można obejrzeć na youtube - http://www.youtube.com/watch?v=Dd7u1z6J3qY

Do zobaczenia za rok ;)
Awatar użytkownika
Iga

Post autor: Iga »

Również się cieszę, że pojechaliśmy na tę imprezę :)
Atmosfera stworzona przez organizatorów była nieporównywalna chyba z żadnym innym festiwalem, na którym byłam w przeciągu paru ostatnich lat.
Taki jest właśnie urok małych festiwali, na których widać, że organizatorom baaaardzo zależy na tym, żeby było wszystko czego tylko uczestnikom potrzeba i jeszcze więcej :)
Porównać to mogę tylko z pierwszym festiwalem w Krzeszowicach kilka lat temu. Atmosfera była taka, że wspominam ten zjazd lepiej niż prawie wszystkie inne w przeciągu całej mojej historii fireshow :P i tak będzie również z tym :)

Jedynymi minusami było to, że impreza trwała baaardzo krótko (jednak organizacja w tak krótkim czasie zasługuje na na prawdę ogromną pochwałę) i konferansjerka - mogę podrzucić parę pomysłów jak ją ustawić i przygotować jeśli macie ochotę posłuchać :)

Bardzo mile mnie zaskoczył sposób oceniania przez jury: widać było, że każdy członek jury starał się ocenić najlepiej jak umiał. Były brane pod uwagę ważne punkty jak bezpieczeństwo (choć wiadomo, że nie każdy wie i widzi wszystko - proponuję następnym razem postawić dodatkową osobę w jury podglądającą co się dzieje na backstage'u bo tam się zdarza większość niebezpiecznych i niezorganizowanych elementów). Oceniane były też z tego co wiem ogranie sceny, kontakt z publicznością, strój itd. Bardzo mnie to cieszy gdyż nawet na dużych konkursach, które powinny się cieszyć poważaniem i kształtować gusta, zaniedbuje się niejednokrotnie takie kwestie. Mówię to wszystko celem pochwały dla organizatorów :)
Cieszy mnie również możliwość porozmawiania z członkami jury (i zachęcanie do tego przez tychże członków ;P ) i posłuchania o kryteriach ocen i tym co gdzie im się bardziej lub mniej podobało, posłuchanie uwag :)

Jak tylko los pozwoli to Kutno wpiszę do stałego kalendarza imprez wakacyjnych - tak świetna impreza i tak świetni ludzie zdecydowanie do tego zachęcają :)

Pozdrawiam serdecznie i następnym razem może uda nam się wziąć kota ;P
ODPOWIEDZ