[alter] TSKS-Konkurs Grup Fireshow - 30.03.09

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

Awatar użytkownika
asia sowa
**

[alter] TSKS-Konkurs Grup Fireshow - 30.03.09

Post autor: asia sowa »

Hejka wszystkim!
Serdecznie zapraszam na przegląd grup fireshow 30.03.2009, który odbędzie się w ramach Toruńskich Spotkań Kultury Studenckiej. Zgłosić się może każdy, kto ma ochotę zażyć trochę zdrowej konkurencji wśród znajomych i przy okazji mieć dużo dobrej zabawy, jak to bywa w Toruńsku :clever: Wszystkie informacje a propos TSKS oraz karte zgłoszeniową (a fuj tak nielubiane przez wszystkich papiery, ale niestety nieuniknione przy tego typu imprezach) znajdziecie w załączniku, który mam nadziej uda mi się dodać :?
Niestety w rozpisce TSKS jeszcze nie figurujemy, ale nie przejmujcie się będziemy na pewno!!! ja juz tego dopilnuje ;-) ponoć mamy rozpoczynać festiwal i w związku z tym przegląd grup fire show (oczywiście można wystąpić indywidualnie) ma być w poniedziałek, co mnie wcale nie cieszy, ale cóż.. z wszelkimi pytaniami możecie się kierować do mnie albo do Samorządu Studenckiego UMK na adres festiwal.tsks@gmail.com gdzie również organizatorzy proszą by nadsyłać karty zgłoszeniowe. DOBRA WIADOMOŚĆ!! Pokrywają koszt przejazdu oraz nocleg!!!!a za "pierwsze miejsce" dyplom na ściane :-P czy coś tam..

KOLEJNA DOBRA WIADOMOŚĆ!!!
Planujemy zorganizować VARIETE ALTERGRAWITACJE czytaj warsztaty z jakąś konkretną ekipą (jak ostatnio na Toruńskich Dniach Sztuk Cyrkowych)w weekend poprzedzający przegląd, zatem nie jechalibyście, a przynajmniej większość z was, jedynie na występ,ale również na konkretny trening, co zapewne wszystkich cieszy ;-) uwieńczeniem byłby poniedziałkowy przegląd grup fire show. zobaczymy jak wyjdzie, ale już myślimy i kombinujemy, jak to mamy w zwyczaju, może coś się urodzi.

Co wy na to?
Termin pasi/ nie pasi?
Na przegląd nie mamy wpływu, na variete tak. Zatem czekam na odzew.

Pozdro z Piernikowa :-)
Asia S.
Ostatnio zmieniony pt kwie 10, 2009 9:07 pm przez asia sowa, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
^efcia^

Post autor: ^efcia^ »

Mogę siedzieć w jury :P
Awatar użytkownika
asia sowa
**

super!! to juz mamy jedną osobę :-) bardzo fajnie, że chcesz, ponieważ osoby z Samorządu Studenckiego pytały mnie o takowe persony, kompetentne by zasiąść w szanownym jury ;-)
pozdrawiam Cię Ewu sedecznie!
Awatar użytkownika
Łuniek
Kontakt:

Post autor: Łuniek »

Przepraszam, ale trochę nie rozumiem (może nie umiem czytać ze zrozumieniem).
Konkurs dotyczy tylko grup? Czy także solistów? A może i jednych i drugich?
Czy nagrodą jest tylko dyplom za pierwsze miejsce? Drugie i trzecie będą już bez dyplomów? Proszę o więcej szczegółów.
Awatar użytkownika
asia sowa
**

tak jak napisałam można wystąpić indywidualnie, no problem!!! ważne sa jedynie chęci i zaangażowanie. drugie i trzecie miejsce tez może być z dyplomem, kein problem ;-)
pozdro
Awatar użytkownika
Szy

Post autor: Szy »

Ja się wybiorę na 99% z moim pokazem solowym, co do całego Sirriona pożyjemy zobaczymy.

Czy możemy w razie czego kuglarzyć po ulicach z miską ?
4estMan

Post autor: 4estMan »

Hej a jest jakieś info o tym w necie po angielsku? Patrzyłem na altergrawitacji ale nic nie ma
chy
**

Post autor: chy »

Tobiasz tez się pisze wstepnie, napisz jak i co ile ma trwac pokaz czyilosc sprzetu jest ograniczona? itp.

[ Dodano: Czw Lut 05, 2009 6:54 pm ]
A jeszcze jesli mozliwe to moze zrobic jakis podział SOLISCI-GRUPY
Awatar użytkownika
asia sowa
**

Pomysł na podział soliści - grupy wydaje mi się słuszna propozycją, powiem chłopakom z Samorzadu Studenckiego i podejrzewam, że nie będą mieli obiekcji.
Pokaz ma trwać 15-20 min, oczywiście może być dłuższy/krótszy, jesteśmy bardzo elastyczni jeśli o to chodzi. Ważne jest obok umiejętności pomysł na ich ciekawe zaprezentowanie - to przede wszystkim!! kreatywność górą!!
żadnych ograniczeń jeśli chodzi o sprzęt.

[ Dodano: Czw Lut 05, 2009 8:21 pm ]
4estMan pisze:Hej a jest jakieś info o tym w necie po angielsku? Patrzyłem na altergrawitacji ale nic nie ma
niestety mamy mały zastój na naszej stronce, ale już niedługo ruszymy ze wszystkim.
a w necie o tym marcowym evencie żadnego info po angielsku na razie nie zamieszczaliśmy
:-(

[ Dodano: Czw Lut 05, 2009 8:37 pm ]
ważnym jest WYPEŁNIENIE FORMULARZA ZGŁOSZENIOWEGO ponieważ Samorzad Studencki juz teraz musi zarezerwować miejsca noclegowe w akademiku dla uczestników przeglądu, tak żebyście nie zostali na lodzie!!!!
jeśli uda nam się wyszarpać kase na variete z UMK, a będziecie mieli ochote przyjechać do nas na weekend to będziecie mieli tez nocleg z ndz na pon i oczywiście z pon na wt w akademiku, a jeśli chodzi o nocleg z pt na sob i z sob na ndz to tak jak ostatnio w szkole podstawowej zatem szału nie ma ale zawsze to lepiej niż nic
pozdrawiam i służę pomocą
4estMan

Post autor: 4estMan »

asia sowa pisze:a w necie o tym marcowym evencie żadnego info po angielsku na razie nie zamieszczaliśmy
jak trzeba służę pomocą w tłumaczeniu
Awatar użytkownika
asia sowa
**

dziekuję Ci ślicznie!!! widze, że nam nieśmiało wolontariusz się zgłasza ;-)
co mnie bardzo cieszy!!!! słuszna postawa drogi kolego
i nie omieszkamy skorzystać z pomocy!!ale wszystko w swoim czasie..
pozdrowionka znad Vistuli
Awatar użytkownika
Świeży

Post autor: Świeży »

Przepraszam, do kiedy można składać zgłoszenia?:)
Awatar użytkownika
binia

Post autor: binia »

Hmm... 15- 20 minut przy założeniu że występują także soliści...czy to oby nie za długa czasówka na pokaz solo :-P
nie miotajmy tak solistami bo nam w końcu osłabną i żaden dyplom nie pomoże ;]

variete:
- gdzie (miejsce czyli: czy plener, czy scena czy sala gimnastyczna);
- czy tylko ogniowe czy tylko kuglarskie;
więcej pytań na razie nie mam ;-)
Awatar użytkownika
^efcia^

Post autor: ^efcia^ »

Binia, zapytaj, czy możesz być w juryyyy :D
Awatar użytkownika
Łuniek
Kontakt:

Post autor: Łuniek »

binia pisze:Hmm... 15- 20 minut przy założeniu że występują także soliści...czy to oby nie za długa czasówka na pokaz solo :-P
nie miotajmy tak solistami bo nam w końcu osłabną i żaden dyplom nie pomoże ;]

variete:
więcej pytań na razie nie mam ;-)
Według mnie te 15-20 minut tyczyło się właśnie konkursu grupowego. Za tak długą solówkę to bym dostał dyplom... od Świętego Piotra!
Awatar użytkownika
asia sowa
**

Virikidorem pisze:Przepraszam, do kiedy można składać zgłoszenia?:)
bardzo dobre pytanie i bardzo ważna odpowiedź!!!

zgłoszenia można przesyłać do 25 lutego na adres festiwal.tsks@gmail.com , zatem macie jeszcze troche czasu
solówki przewidujemy max 10 min, grupowe 15-20 max

[ Dodano: Nie Lut 08, 2009 10:46 pm ]
binia pisze:variete:
variete na miare funduszy, których jeszcze nie mamy, wszystko będzie wiadomo do końca lutego zatem musze was prosić o odrobinę cierpliwości.

pozdrawiam serdecznie,

aha wyjeżdżam i niestety nie będę dostępna przez ponad tydzień, zatem w razie jakichkolwiek pytań, to proszę się zwracać do organizatorów z Samorządu Studenckiego na adres, który podałam wyżej, niestety nie są oszałamiająco kompetentni jeśli chodzi o imprezy kuglarskie, ale to bardzo fajne i otwarte chłopaki i może będą potrafili wam pomóc.

[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 12:02 am ]
witam!
czas zgłoszeń już dawno minął i niestety niektórym nie udało się dostaC na przegląd.
było to spowodowane przede wszystkim ograniczeniem czasowym przeglądu..
ale nic straconego!!! solistów którzy zostali najgorzej potraktowani, ponieważ samorzad studencki wykluczył możliwość ich występu znowuż ze wzgledu na czas,
zapraszamy na Altergrawitacje Variete!!! podczas której w świetle uv będą mogli zaprezentowac swoje umiejętnosci.
nowy wątek na forum już istnieje.
pozdrawiam i zapraszam
krakers

Post autor: krakers »

od ktorej jest ten przeglad grup fireshow i do ktorej to mniej wiecej bd trwalo?
Awatar użytkownika
Szy

Post autor: Szy »

Jeszcze kilka pytań i próśb

:arrow: jak wygląda rozmiarowo "scena" ,
:arrow: jakiego jest kształtu (koło/kwadrat/prostokąt)
:arrow: jak będą to wszystko oglądać ludzie (tylko od frontu, do o koła)

:arrow: czy dałoby radę załatwić kogoś kto to nagra jakimś kamerowym sprzętem, albo chociaż wydzielić miejsce na froncie "sceny" żeby ustawić aparaty?
:arrow: czy jakaś ekipa która przyjedzie samochodem i akurat zabiera swoje oświetlenie sceny mogłaby nam je użyczyć? ( organizatorzy nie przewidują z tego co się orientuje)

:arrow: czy organizatorzy już wiedzą czy będą mieli zaplecze techniczne typu koce gaśnicze, wiadra z wodą, wiadra do moczenia sprzętu?
krakers

Post autor: krakers »

jak dużo kuglarzy zostaje na przeglądzie grup fireshow? dużo jest zgłoszonych grup? :) podobno ma to trwać 1.5h dlatego zastanawiam się czy zostać do wtorku czy też nie.
Awatar użytkownika
Yameso
Kontakt:

Post autor: Yameso »

Podobno są cztery grupy, w tym Mamadoo i my :)
ODPOWIEDZ