Kuglarski Chill Fest - Ostróda 2013

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

Awatar użytkownika
Ketling
Kontakt:

Post autor: Ketling »

Chcielibyśmy przeprosić za tak późną aktualizację informacji o tegorocznym festiwalu. Z powodu sytuacji administracyjno-politycznej, która mają miejsce w Ostródzie, nie wiedzieliśmy czy włodarze miasta pozwolą nam zorganizować dla Was imprezę. Odebrano nam dużą część środków finansowych, miejsce, w którym zazwyczaj organizujemy festiwal, a dodatkowo narzucono niezbyt dogodny termin.
Z tych właśnie przyczyn nie byliśmy w stanie informować o postępach, teraz już wiemy że festiwal się odbędzie !
Nie będzie to jednak X festiwal - jubileuszowy. Z powodu problemów o których wspomnieliśmy powyżej nie jesteśmy w stanie zrobić go takim jaki sobie wymarzyliśmy dlatego przenosimy X Ogólnopolski Festiwal Ognia na rok 2014.
W tym roku odbędzie się Kuglarski Chill Fest - Ostróda 2013.
Konwencja naszego nowego eventu nie będzie odbiegała mocno od pozostałych edycji Festiwalu Ognia.
Odbywać się na nowopowstałym Ostródzkim amfiteatrze, jest to obiekt zamknięty położony 20 metrów od Jeziora Drwęckiego. Amfiteatr posiada pełny sanitariat na naprawdę luksusowym poziomie, sale konferencyjne które mogą służyć do warsztatów/open stage'ów, miejsca noclegowe. Przede wszystkim scena amfiteatru która służyć będzie za główne miejsce treningowe jest w pełni zadaszona, zatem nie straszna nam żadna pogoda. Ponadto w promieniu 100 metrów od miejsca imprezy znajduję się plaża miejska z możliwością wynajęcia kajaków i rowerów wodnych. Prócz tego jest wyciąg do nart wodnych !
Poniżej znajdują się zdjęcia obiektu:
http://m.wm.pl/2012/05/n/amfiteatr-104733.jpg
http://img35.imageshack.us/img35/3156/dsc07278m.jpg
http://images.polskaniezwykla.pl/user/o ... 354230.jpg
Informacje ogólne
Czas trwania: 9-15 Lipca
koszt: 40 zł
Zakwaterowanie: Pomieszczenia znajdujące się w Ostródzkim Amfiteatrze, ul Mickiewicza 17a
Miejsce: Ostróda
Uczestnictwo
Uczestnictwo w festiwalu NIE wymaga wcześniejszego zgłoszenia ani wnoszenia opłaty. Przy wejściu następuje rejestracja uczestników, czyli wylegitymowanie się dokumentem stwierdzającym tożsamość. Osoby niepełnoletnie muszą mieć ze sobą zgodę na uczestnictwo w festiwalu podpisaną przez prawnego opiekuna. Wzór podamy niedługo. Rejestracja uznana zostanie za obowiązującą w momencie podpisania się na liście uczestników.
Warsztaty:
-żonglerka piłkami
-żonglerka maczugami
-zianie ogniem
-chodzenie na szczudłach
-poi
-kij kontakt
-żonglerka kontaktowa
-hula-hop
-dragon staff
-ZUMBA
-Multikije
-aktorskie
-choreografia sceniczna
-taneczne
-akrobatyczne
-ciąg wykładów i warsztatów prowadzone przez KUGLARSTWO.PL
Program dla widzów:
12 lipca (Piątek) - "Igraszki z Ogniem" - scena otwarta dla uczestników festiwalu z muzyką na żywo.
godz. 21:00 - zamek ostródzki przy ulicy Mickiewicza 22
13 lipca (sobota) - Finał - ogniste widowisko przygotowane przez uczestników festiwalu
godz. 21:30 - plac przed Amfiteatrem ostródzkim przy ulicy Mickiewicza 17a.
Program dla uczestników:
09 Lipca (Wtorek)
-rozpoczęcie rejestracji - godzina 14.00
-wieczór filmowy
10 Lipca (środa)
-wspólne śniadanie
-warsztaty
-spotkanie dotyczące finału
-oficjalne otwarcie
11 Lipca (czwartek)
-wspólne śniadanie
-warsztaty
-spotkanie dotyczące finały
-grill - prowiant zapewnia organizator
-renegade - nagrody zapewnia organizator
12 Lipca (piątek)
-wspólne śniadanie
-warsztaty
-spotkanie dotyczące festiwalu
-"Igraszki z ogniem"
-Open Stage
13 Lipca (sobota)
-wspólne śniadanie
-warsztaty
-spotkanie dotyczące finału
-finał
14 lipca (niedziela)
-wspólne śniadanie
-warsztaty
-wyjście na plażę miejską
15 lipca (poniedziałek)
-zamknięcie festiwalu
TEGOROCZNY FINAŁ
W tym roku finał Chill Festu jest pod hasłem "Powrót do korzeni". Jest to satyra ogniowa przypominająca początki fireshow w Polsce, czyli płomienie na spodniach, twarze pomalowane na czarno-biało, chusty na głowach i ogólny, wszechogarniający mrok.
Ostatnio zmieniony czw cze 27, 2013 12:46 pm przez Ketling, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
bas
Kontakt:

Post autor: bas »

Niezależnie od nazwy w Ostródzie zawsze panowała wspaniała atmosfera a program tej imprezy wcale nie wydaje się być chillowy a raczej wypasiony.
Jako element powrotu do korzeni i pierwszej edycji proponuję spontaniczny trening w parku od 17:30 do 18:15 oraz wycieczkę do domu harcerza ( nie jestem pewny czy tak się to miejsce nazywało ), gdzie wszystko się zaczęło ;)
Awatar użytkownika
Raven
...

Post autor: Raven »

A można przyjechać i się zarejestrować w środę? czy będą z tym jakieś problemy?
Awatar użytkownika
bas
Kontakt:

Można dowolnego dnia. W środę jest oficjalne otwarcie, czyli idealny termin na przybycie.
Awatar użytkownika
sigrida
.

Post autor: sigrida »

Wielkie podziękowanie dla wszystkich, świetnie się bawiłam.
Mam szczególne i gorące podziękowania dla Mileny ( jeśli pomyliłam imię błagam popraw mnie) z Białegostoku - prowadziła warsztaty z masażu.

KOBIETO URATOWAŁAŚ MI ŻYCIE- DOZGONNA WDZIĘCZNOŚĆ!!!!

Ręka działa czuje się świetnie troszkę mnie jeszcze bark ciągnie ale ból znikną.
Normalnie wyprowadzę się do Białegostoku :)
:*:*:*:* Buzi Buzi Buzi :*:*:*:*
Taka jestem normalnie szczęśliwa. O!

Wielkie dzięki dla organizatorów
Jak zwykle odwaliliście kawał dobrej roboty!
.......................................................................Marj..................................... :)
Awatar użytkownika
bas
Kontakt:

Bardzo lubię festiwale w Ostródzie. Nowe miejsce też mi się podobało, tylko pogoda się nie dostosowała do nas i momentami było zimno i brakowało miejsca do treningu. Atmosfera świetna. Nie było momentu na nudę.
Dzięki za wspaniałą organizację.
Awatar użytkownika
Julek

Post autor: Julek »

Ju huu! Ale fajnie było. :)
Festiwal dobry, przyjemny i wart pamiętania. Był czas i na trening i na rozmowy i na zabawę. Miejsce jak miejsce, trochę ciasno i mała sala, ale za to jezioro tuż obok :)
Awatar użytkownika
^efcia^

Post autor: ^efcia^ »

A ja załuję, że mnie znów nie było. Dziękuję Owcy i JOGiemu za usilne ściągnięcie mnie do Ostródy.
Może za rok? :P
Ostatnio zmieniony wt lip 16, 2013 9:51 am przez ^efcia^, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
owca

Post autor: owca »

bardzo fajnie było znów zobaczyć te wszystkie gęby i poznać całą kupę nowego luda :) przez Was przeprosiłem się z moją gromadką pirouette'ów...
wielkie dzięki dla Exodusów, młodych i starych za ogarnięcie wszystkiego!

Sylwia pozdrawia :)
Awatar użytkownika
JOGi

Post autor: JOGi »

Było chill'outowo i wypaśnie. Jednocześnie lekko i intensywnie. Doskonała mieszanka. Dzięki temu festiwalowi wróciła mi wkręta na progres. Dzięki Wam wszystkim bo każy miał w tym swój udział. ;-)
Awatar użytkownika
Kain
**
Kontakt:

Post autor: Kain »

Na kolejny festiwal w Ostródzie będę z niecierpliwością znów czekać cały rok.
Dziękujemy grupie eXodus za gościnę i zorganizowanie tego festiwalu. Było jak zwykle - wspaniale i cieszymy się, że mogliśmy się znów spotkać.
Kilkudniowy progres, połączony z odpoczynkiem w pięknej okolicy to to, czego było nam trzeba. Jak zwykle wyjechaliśmy z dawką nowej energii i inspiracji.
Cieszymy się również, że mogliśmy współtworzyć tą imprezę i zaprezentować się podczas pokazu finałowego.
Wielkie dzięki dla wszystkich uczestników naszych warsztatów i osób, w których warsztatach my uczestniczyliśmy.
Specjalne podziękowania dla Ketlinga za umożliwienie pobytu na festiwalu czworonożnego członka zespołu ;)
Liczymy na to, że po Ostródzie 9.5, za rok będzie już upragniony, jubileuszowy festiwal!
Roznieśmy wspólnie scene podczas kolejnego finału! :-D :evil:
Awatar użytkownika
Szasza

Post autor: Szasza »

Dla mnie impreza super :-) niestety trochę bolesna z powodu uszkodzenia nadgarstka :-( gratuluję eXodusowi zorganizowania kolejnej udanej imprezy.
dla zainteresowanych link do zdjęć które jeszcze będę aktualizował (mam nadzieję)
https://*.facebook.com/piotrek.kowals ... 523&type=3
Ostatnio zmieniony czw lip 18, 2013 1:36 pm przez Szasza, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
cinuxyyx

Post autor: cinuxyyx »

Festiwal bardzo fajny, ludzi których tam poznałem również fajni, warsztaty też fajne, śniadania też dobre ;] Ogólnie chyba nie było rzeczy która mi się nie podobała. Ostatni pokaz bardzo fajnie wyszedł mimo tego że mogłem tylko go oglądać z tyłu :p Mam nadzieje że jakiś filmik będzie z pokazu na internetach :)

P.S Nie znalazł nikt żadnej bluzy ?
Awatar użytkownika
Raven
...

Post autor: Raven »

A ma ktoś może filmik z pokazu finałowego albo te zdjęcia całej zgrai?
Awatar użytkownika
ciapek
Kontakt:

Post autor: ciapek »

Powstała pierwsza część festiwalowej chill galerii :) Zapraszam serdecznie. Najlepiej oglądać na pełnym ekranie (ikonka FS w prawym dolnym rogu). Wkrótce przygotuję paczki ze zdjęciami do ściągnięcia. Miłego oglądania.
Kuglarski Chill Fest - Ostróda 2013 - Galeria cz. 1

Obrazek
Awatar użytkownika
bas
Kontakt:

O rety. Na tych krzesałkach to zawsze wygląda jak by była nas tylko garstka. Swoją drogą kto doliczy ile osób jest na zdjęciu? ;)
Awatar użytkownika
cinuxyyx

Post autor: cinuxyyx »

Wyliczyłem 146 osób + miś, na dodatek bez problemów siebie znalazłem :p
Awatar użytkownika
ciapek
Kontakt:

Post autor: ciapek »

Druga część festiwalowej galerii jest już dostępna pod adresem Kuglarski Chill Fest - Ostróda 2013 - Galeria cz. 2
Zapraszam serdecznie :-)
Obrazek
Awatar użytkownika
Ketling
Kontakt:

Post autor: Ketling »

Jest sweet focia z dziubkiem !
Awatar użytkownika
Zielnik

Post autor: Zielnik »

aaa kiedy paczki do pobrania? :>
ODPOWIEDZ