GWIEZDNY CYRK - nowe show w TV!!

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

Awatar użytkownika
binia

GWIEZDNY CYRK - nowe show w TV!!

Post autor: binia »

Wymyśliłam to kiedyś dla jaj. I teraz czuję się jak prorok we własnym kraju.

Moi drodzy, niebawem będziemy świadkami nowego medialnego "wydarzenia". Przez 2 miesiące na ekranach będzie gościł nowy show "Cyrk z gwiazdami" (być może nazwa będzie nieco inna).
Zasady będą podobne, jak w znanych już programach rozrywkowych: popularne postacie (aktorzy, pioseknarze itp.) w liczbie 10 osób prezentują na arenie swoje umiejętności z dziedziny cyrku. Na razie nie wiadomo, kto co i jak, gdyż ci, którym uda się pomyślnie (dzięki smsom widzów) przejść dalej, będą musieli na każdy program przygotowywać nowe show.
Emisja będzie od marca.
Całość będzie się działa pod namiotem Cyrku Zalewski. Już teraz trwają intensywne treningi
Jako, że jestem niejako zaangażowana w tę produkcję, wszelkie informacje będę umieszczała na bieżąco.
Ostatnio zmieniony pt mar 07, 2008 10:30 pm przez binia, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Merdion

Post autor: Merdion »

O nie.... hehehe :-D A na którym programie? bo ja w akademiku mam tylko TVN :cisza:

To co, oni będą tam ujeżdżać tygrysy i wyciagać króliki z kapelusza ? :roll:
Pomysł? Zobaczymy. Pośmiać się zawsze z nich będzie można. Program na pewno spowoduje większe zainteresowanie kuglarstwem, tak myślę... Czy to dobre dla nas? Nie mam pojęcia, chyba tak: pozostaniemy elitą :cfaniak: Oby tylko nie spowodowało to wysypu plakatów typu "Nauka żonglerki" w MPK ;-)
Awatar użytkownika
Ex3v
Kontakt:

Post autor: Ex3v »

Łooo :D spoko :D

widziałem już Salete na lodzie, chce zobaczyć Salete jak robi 97531!!!

hehe ;)

A powiesz z kogo będzie się można pośmiać? :>

[ Dodano: Czw Lut 07, 2008 12:04 am ]
http://media2.pl/media/32677-cyrkowe-po ... sacie.html
http://film.onet.pl/0,0,1682786,wiadomosci.html
http://www.plotek.pl/plotek/1,78646,4882191.html
http://www.plotek.pl/plotek/1,78646,4882831.html
prometeusz
**

Post autor: prometeusz »

Ja bym się tak nie cieszyl. Jesli ma byc to robione w namiocie Cyrku Zalewski to wszystko co bedzie prezentowane bedzie mialo raczej strikte cyrkowy charakter, a jak sadze wiekszosc z forum, raczej woli jakies bardziej ambitne pomysly na show. Tym samym kuglarstwo bedzie wciaz w tej samej szufladce, kojarzonej ze slabej jakosci polskim cyrkiem. Chociaz Zalewski to swiatowa renoma, ale w tradycyjnym cyrku, a nie tym blizszym "nas"...

Saleta - juror... zna się jak nikt...
Awatar użytkownika
Cyrik
Kontakt:

Post autor: Cyrik »

zauważ jednak ,że nikt nikogo w dwa miesiące nnie nauczy 97531 na przykład albo kompletnej swobody w kaskadzie 3b tak aby zainteresować kuglarza/żonglera także plan na cyrkowy szoł to dobry plan bo bardziej wykonalny
Grace
Kontakt:

Post autor: Grace »

taka ciekawostka mi się nasuneła, pewnie sporo osób pamieta jeszcze, jak przed ilomaśtam laty, właśnie Zalewski realizował podobnuy projekt "artyści dzieciom".
Polegało to na dokładnie tym samym, cyzli sławni (..) trenowani przez cyrkowców, mieli zrobić jakiś cyrkowy pokaz dla dzieci.

najczęściej było to coś z gimnastyki powietrzenj, chodzenia po linie lub coś ze zwierzętami.

Kto wie, ale obawiam się, że żonglerów to tam duzo nie zobaczymy.
Awatar użytkownika
JOGi

Post autor: JOGi »

Widzisz,binia, jednak wymyślanie taki rzeczy czasami wejść w życie może ;-) Ja dalej cierpliwie czekam na program "Żonglerski Go" albo "Podróże żonglerskie Roberta Makłowicza" ;]
Awatar użytkownika
akirakana

Post autor: akirakana »

taka ciekawostka mi się nasuneła, pewnie sporo osób pamieta jeszcze, jak przed ilomaśtam laty, właśnie Zalewski realizował podobnuy projekt "artyści dzieciom".
dokładnie to samo sobie przypomniałam dzisiaj. zastanawia mnei czy to będzie cos innego, czy konwencja będzie podobna,a zmieniono nazwę na bardziej chwytliwą i "modną" bo podobną do "gwiazdki tańczą na lodzie" "taniec z gwiazdkami" itp.

tamten projekt był o tyle fajny, ze miał znamiona akcji charytatywnej, ten pewnei będzie miał za zadanei dostarczać rozrywkę telewidzom, a co za tym -idzie podnosic oglądalnośc stacji, tylko i wyłącznie

a co do zonglerki, to wydaje mi się, że w tak krótkim czasie można by nauczyć kogos kilku trików na 3 piłki, ale to będzie raczej mniej widowiskowe dla przeciętnego widza niż zwisanie jakiejś odpicowanej panienki z trapezu
Awatar użytkownika
Buble Gum
Kontakt:

Post autor: Buble Gum »

No nie wiem bo jak ja zongluje w parku to się ludzie zatrzymują. A jak ebdzie pasował Siudym z Szymonem wydrą to bedą tęgie jajca i oglądalność podskoczy na pewno a w 2 miesiące to można ho ho tym bardziej jak się np za nauczenie kaskady 3b dostaje fure kasy.
Pchła
Post autor: Pchła »

Nareszcie jakiś ciekawy program w telewizji :-P
Już się doczekać nie mogę ;x
GreeeG

Post autor: GreeeG »

ciekawe kto bedzie ich oceniał :-D oby nie doda :-P
Awatar użytkownika
Merdion

Post autor: Merdion »

Buble Gum pisze:tym bardziej jak się np za nauczenie kaskady 3b dostaje fure kasy.
I to jest najbardziej przerażające...
Co do ocen... nie wiem, a może w jury zasiadać będzie dyr cyrku?
Awatar użytkownika
orsyno
Kontakt:

Post autor: orsyno »

wystarczy przejrzeć linki od EXa i już wiemy kto prowdopodobnie bedzie oceniał wyczyny "gwiazdek":
Ich wyczyny oceniać będą m.in. Ewa Zalewska z Cyrku Zalewski, Przemysław Saleta i iluzjonista Maciej Pol.

Pewnie dodadzą jaką jeszcze "osobę medialną" w stylu Dody...

Oprócz tego że bardzo przypomina się tu akcja charytatywna "Artyści Dzieciom" to jeszcze był program na Polsacie też prowadzony przez Chajzera w którym aby rodzina wygrała samochód ktoś z nich musiał w ciągu tygodnia nauczyć się i wykonac jakiś numer (niekoniecznie cyrkowy, ale takich nie brakowało, np. kręcenie poiami czy talerzami)

Tu za każdą umiejętność te "Gwiazdki" dostaną kupę szmalu... tak jak to ma miejsce z "tańczeniem gdzieś tam"...
uiek

Post autor: uiek »

Jak dla mnie nie ma co nastawiać się na jakieś specjalne kuglarstwo - żonglerka czy jazda na mono to nie jest coś co nauczysz się w jeden dzień, a potem ćwiczysz 2 dni i jesteś boss. Raczej będą pokazy albo clownowskie, iluzjonistyczne, coś ze zwierzętami albo te polegające na "sprzęcie".

Nie wydaje mi się, aby w ciągu stosunkowo krótkiego czasu "celebrities" naumiały się passingu na 2 osoby na 10 clubów (jak się na 6 nauczą to byłoby coś), albo wheel walking na mono (nie mówiąc o trikach trialowych).

Osobiście nie sikam z radości na myśl o tym show - bede w okolicy tv (co jest mało prawdopodobne) to pewnie oglądnę. Jak nie zobaczę - płakał nie bede.
Awatar użytkownika
RADO

Post autor: RADO »

Jak mi Binia to napisała na GG to nie moglem uwierzyc ALE JEDNAK...

Pamietam kiedys jak bylismy na piwie to się smialismy z tego ze "niedlugo bedzie Zongluj z Gwiazdami" i ja mialem miec mandaryne :D

Dla mnie to bedzie po prostu cyrk....cyrn na kolkach nawet :D

LINK:

http://www.youtube.com/results?search_q ... rch=Search

A ze sei tak sklada ze jade do bini to sam na wlasne oczy ujze ten cyrk :hahaha:
Awatar użytkownika
binia

Konwencja programu nawet nie wiem na co jest nastawiona. Zamysłem producednta jest to, aby na każdy odcinek każdy uczestnik przygotował 6 minutowy numer. Na każdy z odcinków z innej dziedziny. Jak dla mnie to mało realne :? .
Poniekąd pracuję z tymi ludźmi i im pomagam i uwierzcie mi - naprawdę jest im bardzo trudno i są ogromnie przerażeni, bo chyba nie do końca zdawali sobie sprawę, na co się porywają......Poza tym są zawodowo czynni (mają koncerty, seriale itp.) co automatycznie skraca im czas prób :-(
Nie spodziewajcie się żadnego 97531. każdy z nich ma "dotknąć" wszystkiego i każdy musi wszystkeigo się uczyć. to tak jakby Wam, drodzy moi, kazali w 2 tygodnie przygotować numer na trapezie. ............. :roll: Jestem ciekawa jakby Wam poszło....Więc zanim kogoś skrytykujecie czy obśmiejecie - uruchomcie swoją wyobraźnię.

Ćwiczą u Zalewskich i u mnie w szkole i bogini raczy wiedzieć, gdzie jeszcze. Mają fajnych instruktorów, więc przy okazji ja też korzystam i się czegoś uczę :-D poza tym są bardzo mili i otwarci i widać, że chcą się nauczyć ;] .
Emisja będzie w Polsacie.

OFFTOP::::
Tak, RADO, pamiętam. w "Żongluj z gwiazdami" Ty miałeś mieć Mandarynę a ja braci Mroczków, Płetwa polskiego KENA czyli zygmunta Chajzera, a Dzielny Wioletkę Villas :spoko: Zrobimy to kiedyś, ziom :*
Awatar użytkownika
Ex3v
Kontakt:

Post autor: Ex3v »

Ok. Więc tak:

po pierwsze - stawiam na większą formę niż mono albo żonglerka z prostego powodu - przejście na linie na wysokości 42394289 metrów jest o wiele bardziej dramatyczne i wciągające dla widzów niż kręcenie kapeluszem.
po drugie - odwrotnie do pierwszego myślę, że biorąc pod uwagę fakt, iż już zaczęły się treningi, uczestnicy będą mieli trochę więcej czasu na nauki, conajmniej 2-3 miesiące.
po trzecie, nawiązując do pierwszego, stawiam na:
- wyczyny na linach trapezach itp - bo ryzykowne
- ognie jakieś, nie wiem czy poi czy co - bo niebezpieczne i łałałiła
- iluzję - bo widowiskowa.
Awatar użytkownika
binia

Ex3v napisał
"po drugie - odwrotnie do pierwszego myślę, że biorąc pod uwagę fakt, iż już zaczęły się treningi, uczestnicy będą mieli trochę więcej czasu na nauki, conajmniej 2-3 miesiące".

:arrow: Nie jest tak, niestety. zaczęli ćwiczyć na początku lutego a emisja będzie na początku marca. z tym, że pierwsze tygodnie ćwiczeń to też nie jest tak, że od razu hej hej na trapez i na linę na wysokość 10 metrów tylko: siłka, rozciąganie, skłony, brzuszki itp, tak, aby ludzi nie pokontuzjować i nie połamać na dzień dobry.
Mam przyjemność obserwować tę produkcję "od kuchni" i naprawdę wypisywanie bzdur na ten temat strasznie mnie zaczyna wkurzać.
:arrow: celem komercyjnego programu NIE JEST "cudowna przemiana" aktora czy piosenkarza w cyrkowca. Oni z pewnością robią to dla kasy i też dla faktu wypromowania swojej własnej osoby (a przy okazji czegoś się nowego nauczą), bo niestety taki jest showbizness. oni o tym wiedzą i my o tym wiemy - hehe :-)
Ostatnio zmieniony czw lut 07, 2008 12:07 pm przez binia, łącznie zmieniany 2 razy.
Grace
Kontakt:

Post autor: Grace »

Binia, nie przejmuj się, myślę, że dużo ludzi wie jak to wygląda.

Poprostu ludize krytykują tu podejście tv a nie tych gwiazdek.
Bo wiadomo, że z trzeba dyzo treningu, żeby zrobić coś z niczego niemalże. Jeśli ci ludzie nie trenowali nic podobnego wcześniej, to z całą pewnością jest to teraz dla nich ogromna sztuka jakoś to opanować.

Choć mogę się domyślać, że po prostu każdy będzie pracował nad jednym konkretnym numerem od początku do końca, żeby chociaż tyle potrafić, prawda?
Awatar użytkownika
binia

Ech, Grace, gdyby tak być mogło, to byłoby im łatwiej.
A tu niestety, na każdy program musi być INNY numer z INNEJ dziedziny. TO znaczy że jak w odcinku pierwszym PAN X przygotował iluzję, to na następny odcinek musi zmierzyć się z żonglerką czy trapezem i tak dalej i tak dalej ;]
więc, prawdę powiedziawszy - HARDKOR :?
ODPOWIEDZ