[alter] VARIETE

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

justynkoo
Kontakt:

[alter] VARIETE

Post autor: justynkoo »

28 marca- sobota godzina 17
Dom Muz ul. Okólna 169
dojazd: autobus 12 do Pętli
nie jechać autobusem nr 14!!!!!!!
Toruń
kabaret cyrkowy
za 6-7 zł- zbiórka na altergrawitacje bo kryzys i nie ma kasy....;)

info dla artystów-
jeśli ktoś ma ochotę wystąpić prosimy o zgłaszanie się do Asi Sowy
justynkoo@wp.pl
jest możliwość występu w świetle uv
jest możliwość podwieszenia chusty tudzież zawieszenia trapezu zarówno na występ jak i na warsztaty

info dla uczestników
w sobotę i niedzielę planujemy warsztaty darmowe z żonglowania i chusty oraz wszelkich innych sztuk jakie ze sobą przywieziecie- wymiana doswiadczen
sala z lustrami
nocleg po znajomych np nas, zapraszamy

zapraszamy grupy biorące udział w przeglądzie grup ogniowych następnego dnia jako że samorząd srudencki może wam zapewnić konfortowy nocleg za darmo w akademiku
resztę też zapraszamy do tak samo konfortowych noclegów u nas na podłodze;)

impreza jest za darmo
variete za 7 zl ze wzgledów róznych- kryzysowo organizacyjnych
ale warto
pomoc znajomych dla znajomych
my do was tez przyjezdzamy przeciez;)
po variete i w piatek i niedzilę wieczorem gwarantowana dobra zabawa w klubie Czeski Sen
wiosna idzie czas podróży się zaczyna, semestr się jeszcze dobrze nie zaczął więc jest to najlepszy moment by odwiedzić Toruń

pozdrawiam
Ostatnio zmieniony pt kwie 10, 2009 9:18 pm przez justynkoo, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Kami

Post autor: Kami »

Ha ! świetnie się składa na pewno odwiedzę Toruń po raz kolejny fajnie że coś takiego się kroi =]
krakers

Post autor: krakers »

Jasne, że będę! :)

Warsztaty od soboty rana już tak? a o 18 w niedziele te wystepy? bo termin jest podany 29 marca 18 a w dalszej części darmowe warsztaty w sobotę i niedzielę.
Awatar użytkownika
asia sowa
**

Post autor: asia sowa »

w sobote mamy sale na pewno od 10.30 ale nie wiemy kiedy jeszcze i dokładnie o której dojada do toruńska artyści, a maja nie lada odcinek do pokonania, zatem cierpliwości,
a juz niebawem będziemy dokładnie wiedzieć co i jak się kroi.
Tym niemniej zapraszam do wzięcia udziału w variete na scenie;)
nie udało się z solówkami na przeglądzie grup fire show ze względu na ograniczenie czasowe, ale postaramy wam się to zrekompensować możliwością występu uv na variete

ha!!! piernikowo się trzyma i nie straszne mu kryzysy.
na przekór wszystkiemu hołdując sylwestrowemu hasłu merry crisis przybywajcie!!

pozdrawiam

[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 12:08 am ]
aha i jeszcze a propos pytania Bini o variete, które padło jakiś czas temu.
na pewno na scenie, z możliwościa podwieszenia chusty/trapezu
fire show jest następnego dnia więc występy ogniowe odpadaja

poszukujemy konferansjera :cfaniak:
jesteśmy otwarci na propozycje ;-)

pozdro z toronto
eh aż poczułam wiosne

[ Dodano: Sro Mar 04, 2009 12:26 am ]
jeszcze jedno
jeśli z przyjazdem zadeklaruje się większa liczba osób to postaramy się zorganizować nocleg, moze tak jak ostatnio w SP1 za symboliczne 10 ewentualnie 15 zł, bo kryzys :clever:
przede wszystkim po to, by uniknąć zamieszania i aby nikt nie miał wątpliwości, że nie zostanie na lodzie. oczywiście w gre wchodzi jedynie noc z sob na ndz.
godzina variete może ulec zmianie, powiedzmy przesuniecie na 17, po to byście mogli spokojnie wrócić do domu. wszystko do ustalenia. no może nie wszystko ale duża część :-)
Awatar użytkownika
binia

Post autor: binia »

EJŻE....ZARAZ ZARAZ....
TO W KOŃCU W MARCU CZY W KWIETNIU TO VARIETE BO W TEMACIE JEST ŻE KWIECIEŃ A TU W PIERWSZYM POŚCIE ŻE MARZEC.....!!!!!!
MARZEC A KWIECIEŃ ROBI WIELKĄ RÓŻNICĘ!!!:)
Awatar użytkownika
bas
Kontakt:

Post autor: bas »

Oj już poprawione. Variete marzec, Alter 5 Kwiecień. Mi też się ciągle to myli. Jeszcze jedna kwestia czy konkurs ogniowy jest w niedzielę czy w poniedziałek bo z różnych źródeł mam różne informacje.
krakers

sala w sobote od 10.30 do wieczora? i w niedziele tez od rana? :)
kracz3k
.

Post autor: kracz3k »

Ajjj, oczywiście że będe :))
Awatar użytkownika
dzielny
Kontakt:

Post autor: dzielny »

najprawdopodobniej my z mrowcia tez się pojawimy :)
Awatar użytkownika
^efcia^

Post autor: ^efcia^ »

Dla mnie to wszystko jakieś mało jasne i chaotyczne.
Prosiłabym rozpisanie na poszczególne dni i ew. godziny tego, co ma się dziać, bo ciężko się połapać, czy sobota, czy niedziela..
Pozdrowienia :)
krakers

i w jakiej szkole ;p bo ja bd okolo 11 w sobote juz na dworcu i nie wiem czy sala bd ta sama co na torunskich dniach sztuk cyrkowych? :) praktycznie to variete od 28-30( bo jeszcze przeglad w ponie :D)
Awatar użytkownika
agni

Post autor: agni »

troche się to zmienia , bo jest w trakcie ustalania
i nie wiadomo , czy nie bedzie jeszcze jakis zmian, czasu malo , a fajnie , zeby jak najwiecej ludzi się o tym dowiedzialo i przyjechało
w tej chwili sytuacja wygłąda tak
ALTERGRAWITACJA VARIETE ma być 28 marca w sobotę godz. 17.00 w Domu Muz na
Rudaku
to taka prowincja torunia, lewobrzezna czyli za mostem , z centrum jedzie się autobusem 12 do pętli , wokół drzewa las i ani jednej gotyckiej cegły, za to jedyny sklep jest w schronie :0
bedzie to variete , a wiec występ ,pokaz etiud cyrkowych artystycznych połaczonych w formie kabaretu
raczej jestem za tym , aby w sobote nie bylo tam treningów , tylko proby tych , co maja wystapic i przygotowanie miejsca do variete ,
ale spoko w sobote w toruniu - mozna trenowac od 10.30 do 12.00 na sali uniwersyteckiej na gagarina za darmo
a od 12.00 -do 13.30 albo 14.00 jest sala przystosowana do akrobatyki ze sciezkami akrobatycznymi i trampolinami , gdzie trenuje akrobatyke ekipa chlopaków pod opieka ,,bosmana" i wjazd to zrzutka na sale czyli około 5-7 zeta
w niedziele natomiast będziemy się starali , aby ta sala na rudaku była dla nas do dyspozycji
Teraz w poniedziałek , będziemy mieć plakat i wszelkie info ustalone na bank i ten plakat tu się tez wrzuci
i nadal jesli ktoś ma gotowy , opracowany numer to zapraszamy na prezentacje na pierwszym w toruniu - moze i nawet pierwszym w polsce (poprawcie mnie jesli się mylę ) VARIETE
Ostatnio zmieniony pn mar 16, 2009 10:59 am przez agni, łącznie zmieniany 1 raz.
justynkoo
Kontakt:

Post autor: justynkoo »

program:
piatek
mozna przyjezdzac
sobota
warsztaty

17.00
pokaz zdjec z alter 2008
variete

impreza Czeski Sen

niedziela

warsztaty

do domu- lub Toruń by night
w poniedziałek są zawody grup ogniowych jeśli cie to Basie interesuje ;)
w poniedziałek wieczorem na zamku krzyzackim- 4 grupy ogniowe wystapią więc można popatrzeć;)

stokrotka planuje jeszcze jakies atrakcje ale to bedziemy dawać znać
do zobaczenia

Dzielny i Mrówka pamiętajcie o mailu do mnie co do przejazdu etc- potrzeb technicznych czy cokolwiek
choć wolalabym abyscie pisali do Asi Sowy bo mnie nie jedzie w tym tygodniu przed variete
jej mail gufolino@gmail.com
Awatar użytkownika
asia sowa
**

dojazd na Variete

Post autor: asia sowa »

w załączniku jest dojazd na Okólną do Domu Muz gdzie będzie Variete
będzie również oznaczona wstążkami droga rowerowa od mostu do okólnej
na naszej ulubionej trasie leśnej;)
Awatar użytkownika
agni

oprócz tego po variete - bedzie mozliwosc zrobienia tam ognicha
i fireshow przy akompaniamencie bebnów
wiec wszystkich tych , co tancza - weźcie ze sobą sprzęt i paliwko do współnej zabawy
a potem wieczorem afterparty w czeskym snie
igor i motyl dwa punkowce graja ,,disko co się blysko" w czeskym snie
do wytańczenia
krakers

ło no to świetnie max xDD
hm a właśnie w jakiej sali/szkole i od której do której bd można potrenować w sobote(28marca)?
Awatar użytkownika
Yameso
Kontakt:

Post autor: Yameso »

Hmm, to jak w końcu wygląda sprawa z noclegiem? Byłby w stanie ktoś przygarnąc trzy dusze z Sirriona (ja, Szy i Cyrik) :) Jak się ma sprawa z piątkiem? Zaopiekuje się ktoś nami? :D

Ogólnie trochę chaotycznie wygląda sprawa z tymi toruńskim festiwalami, przez tą mnogość tematów trochę się miesza człowiekowi w głowie :P Starałem się to jakoś ogarnąc na mojej stronie, czy o to Wam chodziło?
http://kijowa.pl/index.php?option=com_e ... &Itemid=31
Awatar użytkownika
agni

nocleg się znajdzie dla kazdego kto bedzie chcial przyjechac
dajcie znac nam , ze przyjezdzacie a my wtedy poszukamy zaprzyjaznionych domow , gdzie bedzie mozna nocowac
zasob naszych wspolnych znajomychjest spory
mozecie przyjechac w pt
sala w sobote rano od 10.30- 12.00 w sali uniwersyteckiej na ul; gagarina kolo od nowy
mozliwe , ze bedziemy miec dostep do treningow na sali , gdzie jest variete w ndz od 12 do 16
po zatym po variete jest ognicho na zewnatrz na terenie placu zabaw i przy rytmie bebnow afrykanskich i sambowych kazdy moze potanczyc z ogniem _ wiec wezcie sprzet i paliwo_ open fire show;;;;;;
Awatar użytkownika
Nightshine

Post autor: Nightshine »

Kurcze Naprawde chciałbym przyjechać ale za dużo spraw nazbyt ludzkich by uciec z Lustra na Variete
Awatar użytkownika
Szy

Post autor: Szy »

Prawdopodobnie zabiorę ze sobą kilka levisticków do sprzedania, jeśli ktoś ma ochotę sobie takiego nabyć po promocyjnej cenie 25zł ( z dostawą do rąk własnych) to może napisać mi pw, do piątku będzie mógł sobie wybrać wzorek

Plan wygląda tak, że mam zamiar sprzedawać je przy okazji ulicznego baskerstwa, więc może ich braknąć.

Mam nadzieję że pogoda dopisze
ODPOWIEDZ