[23-27.07.2012] IX OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL OGNIA w Ostródzie

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

Awatar użytkownika
Ketling
Kontakt:

[23-27.07.2012] IX OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL OGNIA w Ostródzie

Post autor: Ketling »

Już po raz 9 Ostródzka grupa eXodus ma zaszczyć zaprosić do Ostródy na kolejną edycję ogólnopolskiego festiwalu ogania. Jak nietrudno zauważyć w tym roku festujemu w środku tygodnia. Wybraliśmy taką datę ponieważ w dniu zamknięcia imprezy po uczestników przyjadą autobusy i zabiorą prosto na EJC. To jedna z wielu niespodzianek jakie przygotowaliśmy na ten rok.

Podstawowe info o festiwalu:
Czas trwania: 23-27 lipca 2012 *
Koszt: 45 zł (40 zł w przedsprzedaży)
Zakwaterowanie: hole w szkole przy hali sportowej
Miejsce: Ostróda

* Otwarcie hali: 23 sierpnia. Zakwaterowanie w szkole do 28 lipca

Festiwal odbywa się:
Ostródzkie Centrum Sportu i Rekreacji
Ul. Tadeusza Kościuszki 22A
oraz
Gimnazjum nr 2 im. Zdzisława Krzyszkowiaka
ul. Tadeusza Kościuszki 22

Niezbędne minimum każdego uczestnika:
Śpiwór, karimata lub materac
Obuwie na zmianę (na salę)
Wyżywienie
W opłacie festiwalowej:
duża hala oraz mała sala (24h/dobę)
zakwaterowanie w szkole przyległej do hali
pełne zaplecze sanitarne (24h/dobę)
identyfikator i fajna smyczka do niego :)
wszystkie warsztaty za darmo
paliwo (olej parafinowy)
częściowe wyżywienie (wspólne śniadania)

Śledźcie stronę www.festiwalognia.pl oraz forum, wkrótce dalsze informacje.

Jędrek chwycił za widły, Jątek za wiadro i pobiegli oglądać wielki turniej magiczny.
Nadszedł dzień konkursu czarów. Na arenie spotykają się, jak od wielu wieków, dwie największe szkoły magii, aby walczyć o prestiż, a może nawet błogosławieństwo jednorożca, na kolejne 50 lat. olimpiada na zaklęci, zaklinanie żywiołu ognia i inny abrakadabra, bądź walka na śmierć i życie. mają w swoich oddziałach nekromantów, czarownice, czarodziejki, trole i inne mięsa armatnie. świat magicznej baśni w której swoje miejsce znajdzie każdy szaman i wróżka. Na świat wychodzą z mchu i bagien gobliny i chochliki, oraz kilka niezidentyfikowanych stworków aby obejrzeć to wyjątkowe starcie.

FINAŁ - informacje dla występujących.

Tegoroczny finał opiera się na klimacie magii (nie do końca na poważnie) opowiadać będzie historie zmagań dwóch szkół magii które na arenie będą walczyły na śmierć i życie. Poza czarodziejami, magami, nowicjuszami, spotkać będzie można wszelkie potwory i stworzenia magiczne - trolle, gobliny, wilkołaki, żywiołaki, krasnoludy, elfy, fauny, enty. Oraz cała zgraja wyimaginowanej gawiedzi, która wpasuje się w klimat

Stroje im bardziej szalone tym lepsze :)

P.S
Ostródzkie lumpeksy cieszą się dobrą renomą i nie jedna osoba potrafiła w nich skompletować epicki uniform na finał, jednakże miejsce w pokazie znajdzie każdy dlatego zachęcamy do wcześniejszego przygotowania stroju.
Standardowo wszelkie farby do ciała/twarzy oraz różnego rodzaju kosmetyki do włosów zapewniamy, prawdopodobnie (ale nie na pewno!) znajdzie się kilka strojów lub dodatków do nich które będziemy w stanie Wam udostępnić.
Ostatnio zmieniony pt sie 17, 2012 11:58 am przez Ketling, łącznie zmieniany 6 razy.
Awatar użytkownika
Milek

Post autor: Milek »

No pewnie że będę ;) fajnie że załatwiacie autobusy na EJC :> mam nadzieję że będą wliczone w cenę rejestracji
jar_pen

Post autor: jar_pen »

Milek pisze:mam nadzieję że będą wliczone w cenę rejestracji
A czemu niby ktoś miał by płacić za coś na co go nie stać pojechać.Ja mam tylko nadzieję że w prerejestracji wejściówka do ejc-busa będzie tańsza :)
W tamtym roku miałem miesiąc wolnego w lipcu jeśli w tym roku ustrzeli tak samo to nie ma możliwości żeby się nie wybrał do Ostródy.
Awatar użytkownika
chomik

Post autor: chomik »

jakie to są koszty festiwalu
:D
Awatar użytkownika
Jurand

Post autor: Jurand »

jar_pen pisze:
Milek pisze:Ja mam tylko nadzieję że w prerejestracji wejściówka do ejc-busa będzie tańsza :)
Już jest pre-rejestracja na EJC jak coś Oo

Niezła impreza to będzie. Około 15 dni na dwóch festiwalach bez wracania do domu? Spoko
Awatar użytkownika
SoloBagdur
Kontakt:

Post autor: SoloBagdur »

a później 3 albo 4 dni przerwy i FROG ;) o ile się dobrze orientuje
Awatar użytkownika
Zielnik

Post autor: Zielnik »

Będę oczywiście. Czekam na więcej info :>
Awatar użytkownika
dzielny
Kontakt:

Post autor: dzielny »

Nasz Festiwal coraz bliżej, mamy ogromną przyjemność przedstawić naszego pierwszego gościa specjalnego, jest nim CYRILLE HUMEN z Francji! Co roku zapraszamy osoby, które inspirują światowe środowisko fireshow, Cyrille jest niewątpliwie jednym z najbardziej kreatywnych tancerzy na świecie. Na naszym Festiwalu poprowadzi warsztaty oraz będzie występować zarówno podczas Open Steage jak i Ognistych Igraszek!

VIDEO:

http://www.youtube.com/watch?feature=pl ... JqIgWFjYhg
Awatar użytkownika
Zielnik

mam pytanie, czy na miejscu festiwalu będzie można zakupić sprzęt ze sklepu kuglarstwo.pl ?
Nikus

Post autor: Nikus »

Pre rejestracja już działa!

http://www.festiwalognia.pl/rejestracja
Awatar użytkownika
Zbysio

Re: [23-27.07.2012] IX OGÓLNOPOLSKI FESTIWAL OGNIA w Ostródz

Post autor: Zbysio »

Ketling pisze: Otwarcie hali: 23 sierpnia.
to może jednak dam radę :evil:
sygi

Post autor: sygi »

Możecie udostępnić jakieś szczegóły nt. busów na EJC? 27. wieczorem, czy 28. rano? Którędy?
Nie jadę na EJC, ale chętnie bym skorzystał z jakiejś szybkiej/wygodnej opcji dostania się na południe ;)
Nikus

Mamy projekt koszulki... późno, ale po wielu bojach udało się w końcu go zrealizować. Robiliśmy 3 podejścia i albo przesadziliśmy ze skomplikowaniem projektu i cena wykonania była zabójcza albo okazało się, że nasze pomysły są technologicznie nie do zrealizowania... :D

Tak więc projekt wygląda mniej więcej tak:
Obrazek
http://festiwalognia.pl/koszulka/koszulka2012.jpg

Koszt: 30 zł

Od poniedziałku 9 lipca do 16 lipca (ostatni dzień księgowania) można zamawiać koszulki (także damskie!) w panelu uczestnika/rejestracji na stronie http://www.festiwalognia.pl.

UWAGA: W tym roku ilość koszulek dodatkowych będzie wyjątkowo mała, także proponuję zamawiać od razu.

[ Dodano: Pon Lip 09, 2012 1:44 pm ]
Można zamawiać :)
Awatar użytkownika
Ketling
Kontakt:

Post autor: Ketling »

Jędrek chwycił za widły, Jątek za wiadro i pobiegli oglądać wielki turniej magiczny.
Nadszedł dzień konkursu czarów. Na arenie spotykają się, jak od wielu wieków, dwie największe szkoły magii, aby walczyć o prestiż, a może nawet błogosławieństwo jednorożca, na kolejne 50 lat. olimpiada na zaklęci, zaklinanie żywiołu ognia i inny abrakadabra, bądź walka na śmierć i życie. mają w swoich oddziałach nekromantów, czarownice, czarodziejki, trole i inne mięsa armatnie. świat magicznej baśni w której swoje miejsce znajdzie każdy szaman i wróżka. Na świat wychodzą z mchu i bagien gobliny i chochliki, oraz kilka niezidentyfikowanych stworków aby obejrzeć to wyjątkowe starcie.

FINAŁ - informacje dla występujących.

Tegoroczny finał opiera się na klimacie magii (nie do końca na poważnie) opowiadać będzie historie zmagań dwóch szkół magii które na arenie będą walczyły na śmierć i życie. Poza czarodziejami, magami, nowicjuszami, spotkać będzie można wszelkie potwory i stworzenia magiczne - trolle, gobliny, wilkołaki, żywiołaki, krasnoludy, elfy, fauny, enty. Oraz cała zgraja wyimaginowanej gawiedzi, która wpasuje się w klimat

Stroje im bardziej szalone tym lepsze :)

P.S
Ostródzkie lumpeksy cieszą się dobrą renomą i nie jedna osoba potrafiła w nich skompletować epicki uniform na finał, jednakże miejsce w pokazie znajdzie każdy dlatego zachęcamy do wcześniejszego przygotowania stroju.
Standardowo wszelkie farby do ciała/twarzy oraz różnego rodzaju kosmetyki do włosów zapewniamy, prawdopodobnie (ale nie na pewno!) znajdzie się kilka strojów lub dodatków do nich które będziemy w stanie Wam udostępnić.
Awatar użytkownika
Julek

Post autor: Julek »

No to kolejny szalony pomysł.
Oj będzie zabawnie, ja chce magiczną różdżkę i latający dywan! :D

Sklep kuglarstwa jako taki raczej nie przybywa, ale ekipa jak najbardziej.
Jeśli coś chcecie można już zamawiać, pisać dzwonić weźmiemy ile się da.
Awatar użytkownika
Shoghunn

Post autor: Shoghunn »

No to ja mam pytanie, czy będą dźwigi i w jakiej ilości?? Od razu zgłaszam się też do latania, jak będzie możliwość :D
Awatar użytkownika
Zielnik

też chcę latać *__*
Matko to mój pierwszy w sumie fest czysto kuglarski.. Coś czuję, że ciężko będzie wracać do domu
madalena
**

Post autor: madalena »

niestety w tym roku dźwigów brak.
możecie latać na miotłach,
albo skrzydłach wyobraźni. :p

Julek, dywan takowy posiadasz?
Nikus

AUTOKARY

Niestety mam złą wiadomość... z przyczyn niezależnych od nas NIE uda się podstawić żadnego autokaru, który jechałby w kierunku EJC. Nasz partner i jednocześnie sponsor zerwał umowę przez co narobił nam sporo kłopotów formalnych i finansowych (miejmy nadzieje, że nie będziemy musieli kierować sprawy do sądu).

Mimo wszystko postaramy się podziałać jeszcze w kwestii transportu. Jeżeli coś wymyślimy to będziemy informować o tym w trakcie festiwalu.
Awatar użytkownika
zloty_1987
**

Post autor: zloty_1987 »

jest możliwość dotarcia i noclegu od niedzieli ????
ODPOWIEDZ