[2014.08.01] OFCA Fireshow, Oleśnica

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
lypnik
*
Kontakt:

[2014.08.01] OFCA Fireshow, Oleśnica

Post autor: lypnik »

Skąd OFCA?:
OFCA Fireshow to konkurs realizowany w ramach 3-dniowego, zakręconego festiwalu OFCA (Oleśnicki Festiwal Cyrkowo Artystyczny), czyli połączenia festiwalu ulicznego, konwencji żonglerskiej, urban highline oraz sceny fireshow (konkurs + open stage).

Kiedy, gdzie:
OFCA Fireshow startuje 1.08.2014r. w Oleśnicy (pod Wrocławiem) na amfiteatrze.
Jest to konkurs fireshow przeznaczony dla grup.

Nagrody:
- I miejsce: 3.000,00 zł
- II miejsce: 6 dniowy (5 dób hotelowych) pobyt dla 8 osób nad morzem w ośrodku Kotwica obok Dębek, szacunkowa wartość nagrody to 1.600,00 zł,
- oraz wartościowe nagrody rzeczowe.

Jak tam trafić:
Oleśnica, gm. Oleśnica, pow. oleśnicki, woj. dolnośląskie
- PKS- przystanek "Dworzec Główny"
- PKP- przystanek "Oleśnica" albo "Oleśnica Rataje"
- Niestety lotnisko chwilowo nieczynne ;)

Szczegółowe informacje konkursu OFCA Fireshow (tj. terminy, kryteria i organizacja) zawarte w regulaminie.
Formularz zgłoszeniowy oraz Regulamin dostępne na stronie www.facebook.com/festiwalofca
Ostatnio zmieniony sob maja 17, 2014 8:38 pm przez lypnik, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Yameso
Kontakt:

Post autor: Yameso »

Chciałem poinformować że w tym dniu odbywa się konkurs solistów w Makowie Mazowieckim. Łączna pula nagród tam to 3000 zł. Informacja pojawiła się na FB jeszcze w marcu.

Proponuję żeby organizatorzy porozumieli się w kwestii terminu gdyż obie imprezy są bardzo interesujące :)

Organizatorem w Makowie Mazowieckim jest Grzegorz Łuniewski z grupy Mantra.
Awatar użytkownika
lypnik
*
Kontakt:

No cóż... sprawa wygląda tak:
- nasza impreza jest 3-dniowa i termin jest już dawno zatwierdzony i nieprzesuwalny
- OFCA Fireshow to konkurs dla grup

Jednak dla spokoju ducha zadzwoniłem do Grzegorza i jak się okazało tamtą imprezę organizuje Centrum Kultury. Czy im się uda zmienić termin- dowiem się niebawem. To chyba wszystko co mogłem zrobić.
Awatar użytkownika
bas
Kontakt:

Post autor: bas »

Szkoda, że Maków nie zgłosił swojego wydarzenia do kalendarza. W końcu po to on tu jest by się zdarzenia nie powielały.
Awatar użytkownika
Łuniek
Kontakt:

Post autor: Łuniek »

Maków nie zgłosił, bo dopiero robił wstępne rozeznanie, co do ewentualnych chętnych :) Na dzień dzisiejszy jeszcze nie mam potwierdzenia czy impreza na pewno się odbędzie :) Organizatorem jest dom kultury, ja tylko pomagam :)
Awatar użytkownika
lypnik
*
Kontakt:

Jest pięknie, a okazuje się, że może być jeszcze piękniej- która opcja Wam bardziej odpowiada:
a) dodatkowa kasa dla uhonorowania miejsca na podium
b) konkretne warsztaty na imprezie
Awatar użytkownika
bas
Kontakt:

Post autor: bas »

Myślę, że warsztaty jeśli ma przyjechać więcej kuglarzy. Podwyższenie nagrody zwiększy ilość grup artystów.
Awatar użytkownika
lypnik
*
Kontakt:

A ktoś poza moderatorami tutaj zagląda (tak z ciekawości)?
Alemaz8
..

Post autor: Alemaz8 »

popieram wariant b) czyli sądzę, że warsztaty to będzie lepsza opcja ;D
Awatar użytkownika
kłapo
Kontakt:

Post autor: kłapo »

myślę, że jeśli zalezy Wam na dobrym ogniu to przeznaczcie kasę na nagrody (np. dla drugiego, albo trzeciego miejsca, bo grupy pewnie chętniej przyjadą, jesli będą wiedzieć, że mają szanse też poza pierwszym miejscem, co by np. zrekompensowało ich koszt dojazdu)/ albo po prostu przeznaczyć na zwrot dojazdu do jakiejś ustalonej kwoty, w zalezności od miejsca zamieszkania danej grupy (to też może przyciągnąć i np. na FROGu fajnie działa - stąd nigdy nie ma problemu z ilością zgłoszeń i chętnymi). A jesli zależy Wam bardziej na większej ilości uczestników - to pewnie lepiej na warsztaty :) [natomiast jak przyjadą poszczególne grupy, to one też nie będą raczej miały problemu by poprowadzić już non-profit dobre warsztaty przy okazji festiwalu, ale mogę się mylić ;)]
w razie czego jeszcze jedną formą promocji festiwalu/kontaktu jest ta grupa: https://www.facebook.com/groups/5842088 ... 2/?fref=ts
Awatar użytkownika
Yameso
Kontakt:

Post autor: Yameso »

Odpowiem szczerze i bez ogródek - kasa na nagrody ;) Uczestniczyłem w warsztatach większości osób które potrafią naprawdę dużo, więc teraz pozostaje mi praca nad samym sobą. Stąd moja totalnie subiektywna opinia :)

PS. Zwroty na dojazd grupom konkursowym też są fajnym pomysłem, popieram kłapo :)

PS.2 Sorry za to że też jestem modem :P
Awatar użytkownika
lypnik
*
Kontakt:

spoko :) - na dniach będzie decyzja
Awatar użytkownika
Malachit

Post autor: Malachit »

lypnik, a orientujecie się może jakie (czysto teoretycznie) jest zainteresowanie ze strony ogniowców? Oczywiście szersze niż aktywność tutaj? Bo szczerze mówiąc ja jako kompletny newbie zastanawiam się, czy warto akurat do Oleśnicy w tym czasie jechać ;-)
A swoją drogą jeśli przyjadą same grupy, które "potrafią naprawdę dużo" jak to ładnie ujął Yameso, to warsztaty aż tak potrzebne nie będą (zresztą ci, którzy naprawdę będą chcieli się czegoś dowiedzieć, to tak czy siak się dowiedzą) a zwroty za dojazd są też według mnie dobrym pomysłem.
Awatar użytkownika
lypnik
*
Kontakt:

Otóż...

I miejsce: 3.000,00 zł
II miejsce: 6 dniowy (5 dób hotelowych) pobyt dla 8 osób nad morzem w ośrodku Kotwica obok Dębek, szacunkowa wartość nagrody to 1.600,00 zł,
III miejsce: 1.000,00 zł

Jak widać, postanowiliśmy poszerzyć pulę nagród dodając do niej 1.000,00 zł, który zasili konto zdobywcy 3-go miejsca!

[ Dodano: Pon się 04, 2014 7:34 pm ]
Serdeczne gratulacje dla wszystkich 5 grup: AZISLIGHT, FLOW FIRE SHOW, GLINGAL, LASCAR, NAM-TARA, które uzyskały kwalifikacje do w zasadzie już minionego konkursu OFCA FIRESHOW 2014

Tym samym gratuluje raz jeszcze wspaniałych występów wszystkich grupom, gdyż każdy pokaz był całkowicie inny. Po ciężkich naradach jury ogłosiło następujący werdykt:

1. Miejsce: AZISLIGHT
2. Miejsce: FLOW FIRE SHOW
3. Miejsce: LASCAR

Serdeczne gratulacje! Mam nadzieje, że wszystkie grupy były zadowolone z organizacji.
Pozdrawiam i do zobaczenia na OFCA FIRESHOW 2015 !
ODPOWIEDZ