[2009.06.26-28] FSUiA w Kielcach

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Vujin

[2009.06.26-28] FSUiA w Kielcach

Post autor: Vujin »

WITAM
Chciałbym Was serdecznie zaprosić na Festiwal Sztuk Ulicznych i Alternatywnych który będzie miał miejsce w Kielcach w dniach 26-28 czerwiec 2009. Festiwal będzie miał na celu przede wszystkim zebranie w jednym miejscu ludzi którzy robią coś zakręconego i chcieliby pokazać się innym, nauczyć siebie czegoś nowego, a nawet zaszczepić w kimś własną pasję przez poprowadzenie warsztatów. Na tym w gruncie rzeczy polega idea tego festiwalu.
Będą zorganizowane m.in. takie zajęcia jak:
- warsztaty z gry na djembe,
- warsztaty gry na didgeridoo,
- warsztaty z języka migowego,
- malowanie wielkich puzzli,
- warsztaty z robienia kolczyków i biżuterii-handmade (modelina, owoce itp), ?
- kącik RPG,
- kącik dredziarza (robienie dredów, debaty na ich temat ;) ),
- wielkie ognicho i ogniowa fiesta
- żonglerka kontaktowa,
- warsztaty taneczne ?

...i wiele wiele innych. Te wymienione są już na chwilę obecną (styczneń) pewne.
Oprócz warsztatów festiwal uświetnią zespoły z Bazy Zbożowej (od reggae, przez pop, do metalu). Teatr Ecce Homo we współpracy z innymi teatrami alternatywnymi z Polski.

Impreza odbędzie się na terenie Bazy Zbożowej, miejsca do którego lgną artyści wszelkiej maści- od raperów, poetów, malarzy, na ogniowcach i kapelach wszelkiej maści kończąc. Architektura tego kompleksu pozwala na jednoczesne odbywanie się kilku koncertów nie zakłócając przy tym pozostałych. Poniżej zamieszczam link z jednej z wielu imprez jakie się tam odbyły.
http://www.baza-zbozowa.eu/galeria/gal_ ... a2008.html
Uczestnicy zapewnione będą mieli:
- pole namiotowe,
- minimum sanitarne (toalety, umywalki),
- wyżywienie ,
- identyfikatory
- paliwo (do machania i plucia)
Jeśli macie pomysły na warsztaty, piszcie śmiało. Jeżeli będą potrzebne materiały także je uwzględniajcie w swoich postach. Jak zauważyliście pewnie nie napisałem nic o kuglarstwie ponieważ mam nadzieję, że wśród Was znajdą się osoby chętne do poprowadzenia takowych warsztatów

Festiwal jest zupelnie darmowy! Zadnych wejsciowek, ani biletow!
Jedyne co musicie nam dac, to swoja obecnosc ;-)

Kontakt:
• mail/tlen: vujin@o2.pl
• GG: 7724430
• Tel. 661 305 537

Pozdrawiam
Krzysztof Kopacz

UAKTUALNIENIE 26 kwietnia
Mozliwe, ze bedzie mozna przyjechac juz 26 czerwca.
Ostatnio zmieniony ndz cze 21, 2009 12:19 pm przez Vujin, łącznie zmieniany 22 razy.
Awatar użytkownika
Łuniek
Kontakt:

Post autor: Łuniek »

Co do beatboxu to mam znajomego, co się tym zajmuje i jest naprawdę dobry, jak coś podbij do mnie na gg to pogadamy.
Awatar użytkownika
sAdam
Kontakt:

Post autor: sAdam »

Żonglerka kontaktowa - chętnie poprowadzę, jeśli będzie wiara.
Zacna inicjatywa, jak coś będzie trzeba, powienienem być na miejscu już wtedy.
Awatar użytkownika
Iga

Post autor: Iga »

Jeśli będę jechała na tę imprezę (to dość odległy termin) to chętnie poprowadzę warsztaty taneczne - mój standard zjazdowy czyli coś bym wybrała z działów: salsa, towarzyski lub ogólne ruszanie bioderkami i sexy dance ;P

A na kuglarskie warsztaty pewnie nie jedna bardziej ode mnie kompetentna osoba się zgłosi ;)
W razie jakby nikogo nie było (wątpliwe), mogę poprowadzić podstawy kija i sposoby poruszania się i / lu tańczenia z tym sprzętem adekwatne do muzyki.

sAdamie, chętnie pojawię się na warsztatach z kontaktu z moim akrylem :)
Ostatnio zmieniony śr sty 28, 2009 10:33 pm przez Iga, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Vujin

W takim razie aktualizuję listę warsztatów.

P.S. Cyrik jako pierwszy zgłosił się do poi, ale jeśli chodzi o tak obszerny temat przydałyby się dodatkowe osoby.

P.P.S. Może jest ktoś od mono albo klaunady?
Ostatnio zmieniony sob maja 30, 2009 10:03 pm przez Vujin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
sAdam
Kontakt:

Post autor: sAdam »

Igo, a ja się piszę na warsztaty salsy. I to nie jest odpowiedź odbijana, grzecznościowa.
Pozdro
Awatar użytkownika
Helly

Post autor: Helly »

Brzmi bardzo ciekawie :) Fajnie, grafik imprez się poszerza. Jako, że termin odległy - jeszcze nie jestem w stanie powiedzieć, ale z dziką chęcią zapiszę w kalendarzu :) Jak coś to z kontaktem mogę pomóc, kijkowym jak i kulkowym!
Awatar użytkownika
Merdion

Post autor: Merdion »

o i dupa... 60km od mojego domu i nie będzie mnie :? EJC wzywa.
Awatar użytkownika
Cyrik
Kontakt:

Post autor: Cyrik »

jak to ejc - przecież terminy się na się nie nachodzą ?
Awatar użytkownika
Szuma
**

Post autor: Szuma »

wreszcie cos blisko ostrowca :-D postram się przybyć z pojkami :-)
Awatar użytkownika
naireht
**

Post autor: naireht »

oj.. chyba tez się zjawie wraz z grupa, bo brzmi calkiem zachecajaco ;d
Awatar użytkownika
BorysMM9

Post autor: BorysMM9 »

troche mam daleko ale moze się pojawie. cieszy mnie grafik bo znajduje się tam chyba wszystko co mnie interesuje, no to jak cos to dozobaczenia :)
Awatar użytkownika
Vujin

Zachęcam do przyjeżdżania! Pamiętajcie, że jedzonko i miejsce do spania jest ZA DARMO. :-D

Zapomniałem wspomnieć, że na Bazie będą rónież wystawy malarstwa, grafiki i fotografii. Jeśli ktoś się tym również interesuje, to zachęcam do przywożenia ze sobą prac lub ich wysyłania do nas w formie elektornicznej, bądź listownej(dane na PW).
Przepraszam, że nie odpisałem jeszcze kilku osobom. Dzisiaj popołudniu to zrobię.

Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony sob maja 30, 2009 10:03 pm przez Vujin, łącznie zmieniany 1 raz.
kalwinka
.

Post autor: kalwinka »

Postaram się ściągnąć całą grupę ( a przynajmniej jej większość) i przyjechać, bo zapowiada się bardzo ciekawie :D
Awatar użytkownika
Merdion

Post autor: Merdion »

Cyr, ja 28go już wybywam...
Awatar użytkownika
Vujin

No właśnie. Festiwal jest 26-28.
Ostatnio zmieniony sob maja 30, 2009 10:03 pm przez Vujin, łącznie zmieniany 2 razy.
ninev

Post autor: ninev »

Wybieram się :-D
A czym jest Hasarapasa? Albo inaczej, co się będzie dziać wtedy? Znalazłam jedynie zeszłoroczne informacje...
Awatar użytkownika
Demooon

Post autor: Demooon »

a czy byłby ktoś chętny do przeprowadzenia warsztatów z żonglerki?
Awatar użytkownika
Vujin

Hasarapasa to festiwal zwiazany poniekad z kultura slowianska. W zeszlym roku organizowany byl w Noc Kupaly. Tak naprawde jest to impreza z mnostwem ciekawej muzyki (koncerty od poludnia do switu dnia nastepnego) i happeningow- inscenizacja pochowku slowianskiego, walki na miecze, strzelanie z luku, nauka pisma runicznego.
W tym roku na finale imprezy ma wystapic zespol Izrael!!!
http://www.youtube.com/watch?v=jakuC-2G_Gw
Zeszloroczna zabawa trwala do 4:00 kiedy skonczyl grac zespol Konopians. Jesli ktos nie lubi reggae, to i metalowe zespoly się znajda, gdyz koncerty jednoczesnie odbywaja się na dwoch scenach.

W ogole prosilbym o zadeklarowanie kto przyjezdza, ile namiotow bierze i jak dlugo zostaje.
Prosilbym o w miare szybka odpowiedz (o ile to oczywiscie mozliwe). Dane te sa mi niezbedne z powodow organizacyjnych.
P.S. Na koniec smutna nowina. Dotacja zostala scieta, dlatego z czesci warsztatow "poza kuglarskich" musimy zrezygnowac (uaktualniona lista) Mimo to walczymy nadal :evil:

P.P.S. Wszyscy prowadzacy dostana pisemne podziekowania i referencje podpisane przez organizatorow wraz z pieczatka Federacji Stowarzyszeń Kulturotwórczych "Baza Zbożowa" + kilka malych przywilejow ;-)
Ostatnio zmieniony sob maja 30, 2009 10:04 pm przez Vujin, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Gabriel
**

Post autor: Gabriel »

Czy wybiera się ktoś z Mazur? ; )
ODPOWIEDZ