[2009.05.22-23] KuglART FEST - Sopot/Gdańsk

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

Awatar użytkownika
bas
Kontakt:

[2009.05.22-23] KuglART FEST - Sopot/Gdańsk

Post autor: bas »

KuglART FEST, II Festiwal Sztuk Kuglarskich w Trójmieście

22-24 maja 2009r.
PARK ŁAZIENKI PÓŁNOCNE
SOPOT (okolice Plaży Piratów)

Start: parada - godz. 19:00,
ul. Bohaterów Monte Cassino, Sopot

WSTĘP WOLNY

Grupa „Żonglernia” oraz Akademickie Centrum Kultury UG „Alternator” zapraszają na II edycję Festiwalu KuglART FEST. To jedyna okazja, aby zobaczyć w Trójmieście występy najciekawszych artystów sceny kuglarskiej. To dwa dni pokazów fireshow, żonglerki, akrobatyki, bboyingu, ciekawych warsztatów oraz innych atrakcji.

W tym roku nad samym morzem w Sopocie staną dwa namioty cyrkowe. Będą one miejscem pokazów sztuki kuglarskiej, tańca współczesnego, warsztatów i prezentacji. Poza częścią artystyczną przewidziano cześć filmową: zobaczymy filmy z zakresu sztuki cyrkowej. Część filmową organizuje DKF „Miłość Blondynki”, działający przy Uniwersytecie Gdańskim, oraz Stowarzyszenie Empatia, które zajmuje się m.in. rozpowszechnianiem idei „cyrku bez zwierząt”.

Założeniem Festiwalu jest promocja alternatywnego cyrku i sztuk kuglarskich, zaprezentowanie i podkreślenie edukacyjnego aspektu żonglerki. W sobotę 23 maja otworzymy scenę dla wszystkich, którzy chcą pokazać, co potrafią. Prezentacjom towarzyszyć będzie muzyka zespołu OCHURKI.
W niedzielę zorganizowane zostaną zabawy i warsztaty dla dzieci:

Program:

22 maja, piątek
godz. 19:00
Parada ulicą Monte Cassino, Sopot
- Bębniarze Samba Rhythms of Resistance Trójmiasto, szczudlarze, żonglerzy, Fundacja Dr Clown, Stowarzyszenie Empatia

godz. 20:00 –21:00
Pokazy artystyczne na ul. Bohaterów Monte Cassino
- pokaz bboyingu – Faraon Dzikistyl znany z występu w musicalu „12 ławek” oraz programach „You can Dance” i „Mam Talent”.
- Żongler Su jako Wiktor Szpulka – show uliczne (Lublin)
- fireshow Krakowski Teatr Tancerzy Ognia Sirrion (Wrocław/Kraków)
- ogniowe show uliczne (Berlin/Toruń)

23 maja, sobota
godz. 11:00-15:00

Warsztaty praktyczne: chodzenie po linie, żonglerka, poi, chodzenie na szczudłach, kije, powerizer – szczudła pneumatyczne, kije, żonglerka kontaktowa, tissue – akrobatyka na chuście
miejsce: Sopot, namiot cyrkowy, Park Łazienki Północne (obok Plaży Piratów)
W czasie ćwiczeń zagra DJ Yakshsa i Winio.

Zapraszamy także na jam bębniarski który odbędzie się na scenie Tawerny Plaża Piratów, poprowadzi go Projekt OHM. Zapraszamy ludzi z własnymi instrumentami (bębny, przeszkadzajki, dideridoo, gitary i wszystkie inne mile widziane).

godz. 15:00
Scena otwarta – przyjdź i pokaż, co potrafisz!

godz. 16:30 koncert formacji OCHÓRKI

godz. 17:00-20:00
Pokazy artystyczne:
- pokaz żonglerki kontaktowej z elementami poppingu (Lublin)
- żongler Witek (Wrocław)
- Rocket – freakshow (Berlin)
- Pokaz trapez i akrobatyka (Warszawa)
- Tissue (chusta akrobatyczna) i żonglerka (Berlin/Toruń)
- Pan Baloon (Chile)
- Kamil Dziliński – pokaz żonglerki świetlnymi maczugami (Ostróda)
- Magdalena Sztencel – pokaz akrobatyki powietrznej tissue (Warszawa)
- Mamadoo fireshow (3city)

godz. 21:00
impreza dj’ska w namiocie DJ ARh+,
After Party w Tawernie Plaża Piratów. Zagrają Kerth i Alcay z grupy Comicstore (funky, hip hop)

Ponadto: projekcje i prezentacje Stowarzyszenia Empatia – Akcja „Cyrk bez zwierząt”

24 maja, niedziela
godz. 10:00-13:00
Warsztaty i zabawy dla dzieci

godz. 13:00 – 16:00
Namiot Park Łazienki Północne
projekcje filmowe w tematyce cyrkowej:

CYRK SQUATTERSÓW
(SQUATTERS CIRCUS) 2005, 52 min., Poland, Reżyseria i scenariusz: Juliet D. Golden

Legendarny Cyrk z gwiazdami jasnymi jak słońce przeszedl do historii. Dziś żyje cyrk uliczny. Taki jest "Cyrk Squattersów". To grupa non-konformistów zarabiających na swoje potrzeby przedstawieniami ulicznymi. Film traktuje o ludziach naszych ulic, o naszych sąsiadach i ich dzieciach. Przede wszystkim jest to film o wolności i odwadze wyboru własnej drogi życiowej.

godz. 14:00 La Strada (Federico Fellini) - DKF UG „Miłość Blondynki”
Ostatnio zmieniony pn maja 25, 2009 9:32 am przez bas, łącznie zmieniany 3 razy.
Awatar użytkownika
Szy

Post autor: Szy »

zapowiada się ciekawie :)

niestety ze względu na pewną 2latkę i jej urodziny Sirrion ( cały lub tylko ja) będzie się ewakuować koło 23 w sobote
Awatar użytkownika
sAdam
Kontakt:

Post autor: sAdam »

Dammit, będzie się działo! Ktoś chętny do wymiany trików z CJ? :-D
Awatar użytkownika
Helly

Post autor: Helly »

Ja! gdybym tylko miał coś do zaoferowania... ;p w każdym razie wezmę swoje kule, że tak powiem ;)
Awatar użytkownika
sAdam
Kontakt:

O, fajnie :-) Poćwiczymy razem. Planuję być od piątku wieczorem do niedzieli rano.
Awatar użytkownika
Yameso
Kontakt:

Post autor: Yameso »

sAdam - zrobiłbyś jakieś warsztaty z moon walka? :) Ja i pewnie reszta Sirriona chętnie wziełaby udział w takich warsztatach :D
Awatar użytkownika
Merdion

Post autor: Merdion »

Wygląda to lepiej niż rok temu. Kurcze.. szkoda, że mnie nie będzie :(
Su jako Wiktor Szpulka, szoł uliczne... okej.. ale czemu w nawiasie jest Lublin?
Awatar użytkownika
sAdam
Kontakt:

Yameso pisze:sAdam - zrobiłbyś jakieś warsztaty z moon walka? Ja i pewnie reszta Sirriona chętnie wziełaby udział w takich warsztatach
Jasne, z przyjemnością udzielę wam kilku wskazówek :-) .
Awatar użytkownika
bas
Kontakt:

Post autor: bas »

Zaktualizowałem program. Zapraszam zatem do ponownego zapoznania się z pierwszą wiadomością.
Awatar użytkownika
Cyrik
Kontakt:

Post autor: Cyrik »

sAdam, szykuj się na indywidualne warsztaty z bboyingu czy podobnych ;)
Basie - dodaj info ,że będa warsztaty z Poi :)
do zobaczenia na miejscu :)

Edit:

dzięki za dodanie warsztatów :)

Edit2:

z racji wczesnego wracania nie poprowadzę warsztatów:(
Ostatnio zmieniony czw maja 21, 2009 12:16 am przez Cyrik, łącznie zmieniany 2 razy.
kongo
Kontakt:

Post autor: kongo »

Babol w programie. pokazy sobotnie na pewno się nie skończą przed 22 :) i później imprezka.

[ Dodano: Wto Maj 19, 2009 8:40 pm ]
Merdion pisze: Su jako Wiktor Szpulka, szoł uliczne... okej.. ale czemu w nawiasie jest Lublin?
no to kolejny babol, mam nadzieję, że Su Łodzianin się nie obrazi :]
Awatar użytkownika
Loki
Kontakt:

Post autor: Loki »

Ja na bank będę :) W sobotę ;p. Mam nadzieje poznać wreszcie Yameso osobiście ;).
Awatar użytkownika
Yameso
Kontakt:

Post autor: Yameso »

@#*(#@)~!

Wracam z treningu, własnie się dowiedziałem że będziemy wracac Sirrionem w piątek po naszym pokazie - obowiązki... Byc może jeszcze się odmieni, ale na tę chwilę będziemy tylko w piątek.
Awatar użytkownika
ann_a

Post autor: ann_a »

Jak narazie pofestiwalowa pustka, nikt nic nie pisze, a impreza była super mimo że tak krótko trwała. Miło było poznać kilka nowych twarzy, spotkać się ze znajomymi przy sziszce i napoju bogów...

Pozdr i dozobaczenia na następnym festiwalu! ;-)

/acha, właśnie uświadomiłam sobie, że jeszcze dzisiaj festiwal trwa... tak to jest, jak się do domu wraca wcześniej/
Awatar użytkownika
Helly

Post autor: Helly »

Jestem mega zadowolony, choć jeszcze "nieco" oszołomiony robotą ;p Strasznie się cieszę, że mogłem w końcu Was zobaczyć! Z niektórymi zresztą się niedługo znów zobaczymy :> No i oczywiście możliwość poznania parę nowych twarzy ;)

Czekam na zdjęcia!
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
dzielny
Kontakt:

Post autor: dzielny »

dzieki za zaproszenie, milo bylo po raz kolejny odwiedzic sopot :) no i dzieki tym ktorzy pomogli nam z konstrukcja. pozdro :)
Awatar użytkownika
Tintale

Post autor: Tintale »

Ja również dziękuje wszystkim za super zabawę :). Pozdrowienia dla Szyriona, Mrówci i Dzielnego, Bini, miejscowych pojowników ognia i żonglerów. :) Mogło być troszkę cieplej, bo na paradzie strasznie zmarzłam, a poza tym wszystko było wspaniale! :) Do zobaczenia na kolejnym zlocie!
Awatar użytkownika
Cyrik
Kontakt:

Post autor: Cyrik »

Było bardzo fajnie :)
Troszkę zmeczeni ale dotarliśmy, szkoda tylko ,że musieliśmy odsypiać i nie mogliśmy z Wami od rana trenić ale mimo to ubawiliśmy się przednio :)
Pozdrowienia dla dziewczyn z Mamadoo za świetnie przygotowany fest, za świetny szoł i jak zawsze pozytywne nastawienie :)
Pozdrowienia dla dzielnego, mrówci, sAdama, bini, stokrotki oraz innych występujących
Pozdr dla szao za wymianę myśli
dla Tint za ugoszczenie i poznanie z chińską kuchnią północnego wschodu ;)
dla zolfa za nocowani i niadanio-obiad 1-sza klasa :)
dla wszystkich innych ,których spotkaliśmy i mogliśmy miło spędzić kolejny festiwal :)
Awatar użytkownika
binia

Post autor: binia »

My także wyjechaliśmy wcześniej...obowiązki, sezon, ech ;-)
:arrow: Ogromnie chcieliśmy podziękować Organizatorkom Mamadoo za zaproszenie i za to że przygotowały fajny, kameralny festiwal z Wielkim Błękitem w tle ;] ;
:arrow: Dore za nocleg i poranną kawkę;
:arrow: Stryjowi, Mikusiowi, Tintale, Shao, Witkowi, Sirrionowi, Miltenowi, Merry za to że byli jak zawsze uroczy i odpowienio mroczni;
:arrow: artystom ulicznego show, szczególnie Su za piękne ogranie Pana Zdzisia i Panu Baloon`owi za mega pozytywny flow;
:arrow: Sirrionowi za fireshow który mnie zaskoczył - jesteście fire masterami!!
:arrow: Zolfowi za to że kazał mi przewinąć Maćka na scenie :-P
:arrow: artystom z Gali za wspólne show;
:arrow: Antkowi za wzorową jak zawsze symbiozę na trzepaku. Przepraszam stary że nie chciałam wystąpić na OpenStage z klapsami ale co za dużo to niezdrowo :-) ;
:arrow: wszystkim dziękujemy za spotkanie, śmiechy, wspomnienia, treningi;

Niech mrok będzie z Wami i niech będzie pochwalony mroczny wojownik ognia. do zobaczenia next time :-D
binia&antek
Awatar użytkownika
sAdam
Kontakt:

Ha! Było bombowo.
Podziękowania przede wszystkim dla Mamadoo za zaproszenie, organizację festiwalu i odpowiadanie na wszelkie pytania z uśmiechem.
Dziękuję wszystkim z którymi mogłem zamienić kilka słów i wszystkim którzy byli i wspólnie tworzyli bardzo sympatyczną atmosferę festiwalu :-) .
Do zobaczenia przy następnej okazji :-) .
ODPOWIEDZ