[2-5.7.2012]I Jarosławskie Warsztaty Kuglarskie

Umówione miejsca, zloty, festiwale, warsztaty, imprezy

Moderator: #organizer

Awatar użytkownika
Scooter

[2-5.7.2012]I Jarosławskie Warsztaty Kuglarskie

Post autor: Scooter »

Witam :) Na wstępnie chciałem zaznaczyć że data (2-5) jest wstępnym przedziałem dni w których ma być ta impreza. Planujemy 3-4 dniową imprezie w tych właśnie dniach (np. od 3 do 7 lipca).

To może jeszcze raz xD
Witam jestem Mateusz "Scooter" z grupy Fire From Heaven z Jarosławia(woj Podkarpackie). Wraz z zaprzyjaźnimy kuglarzami z Jarosławia mamy przyjemność zaprosić Was na pierwszy tego typu wydarzenie w naszym mieście. Impreza ma na celu rozsławić/zarazić kuglarstwem ludzi z Jarosławia i z tego tytułu proponujemy warsztaty ( wstępnie: kij, poi, żonglerka(piłeczkami obręczami, maczugami)) Chcielibyśmy aby pojawił się również blok dla zaawansowanych, ale do tego trzeba odpowiedniego instruktora i ludzi którzy mogli by w nich uczestniczyć. Wstępnie mamy potencjalnych instruktorów ( ale nie che zapeszać :-) ) I pytanie.... ile osób było by chętnych na odwiedzenie nas i wsparciu imprezy po przez swoją obecność ? Oczywiście odbędzie się również pokaz ogniowy dla publiczności, ale jego konwencja jest jeszcze w fazie dogadywanie się ;-)

Jako organizatorzy zapewniamy nocleg (wstępnie na sali) jakieś wyżywienie ( w fazie ustalania) Cała impreza odbędzie się w Szkoła Podstawowa nr 12 im. Książąt Czartoryskich
przy ul. Kraszewskiego 32
Wstęp jest całkowicie za darmo.

Jeżeli macie jakiś pytania/ propozycje co można jeszcze dodać, to jestem jak najbardziej na to otwarty ;-)
Ostatnio zmieniony śr cze 20, 2012 12:32 pm przez Scooter, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
Barney

Post autor: Barney »

Z racji tego że Jarosław blisko Rzeszowa to pewnie wpadniemy z ekipą:) Jak coś to chętnie pomogę przy warsztatach lub fireshow:)
Awatar użytkownika
waynashi
**

Post autor: waynashi »

Jeśli tylko czas mi na to pozwoli to bardzo chętnie pomogę przy warsztatach oraz fireshow .
Awatar użytkownika
Rotka
...

Post autor: Rotka »

Ja się pojawię, warsztaty też mogę prowadzić, zresztą już rozmawialiśmy :-)
Awatar użytkownika
Catkin

Post autor: Catkin »

Ja także swoje łapki dokładam z chęcią pomocy :)
Awatar użytkownika
Shoghunn

Post autor: Shoghunn »

Na jakiś czas chętnie wpadnę... Tak od 2-6... chętnie poprowadzę jakieś warsztaty, jeśli będzie zapotrzebowanie.
Awatar użytkownika
paroowa

Post autor: paroowa »

No spoko Scotter, Parówkarskie łapki gotowe do pomocy!
pikaś
..

Post autor: pikaś »

Jako współorganizatorka, krótko i na temat:
Jeżeli chcecie uczyć, piszcie w tym temacie, czego i na jakim poziomie.

Szukamy kogoś dobrego, zaawansowanego, dlatego, proszę, weźcie to na poważnie. :)

[ Dodano: Nie Maj 13, 2012 10:20 pm ]
Szukamy osoby, która poprowadzi zajęcia z żonglerki kontaktowej.
Jeszcze lepiej by było, jakby podzieliła się treningówkami, to jest użyczyła ich na czas warsztatów.

Bańkami mydlanymi na występie też nie pogardzimy.
Awatar użytkownika
paroowa

W ogóle ktoś się na nie wybiera?
Awatar użytkownika
Em
..

Post autor: Em »

Znany jest już może dokładny termin?
pikaś
..

Wydarzenie zostało podzielone na dwie części ze względu na kwestie papierkowe:
2 i 3 lipca - warsztaty z żonglerki, tańca poi (bez ognia), szczudeł, mono, powerizer, wykład o cyrku [organizator: Joanna Mnich]
4 i 5 lipca - warsztaty z fireshow (poi, kja, wachlarzy) [organizator: Mateusz Skotnicki].

Wszystko odbywa się w tym samym miejscu, tylko w poszczególne dni zmienia się organizator.
Awatar użytkownika
paroowa

jest nocleg pomiędzy 3 i 4 lipca?
krolikowna22

Post autor: krolikowna22 »

Cześć! jestem harcerką i prowadze zastep kuglarski "WakaPoi" chciałabym pojawić się z nimi na warsztatach. Musze jednak wiedzieć jaki bedie ich koszt. proszę o odp! Bede wdzieczna a one się ucieszą;)
Awatar użytkownika
paroowa

Wstęp jest całkowicie za darmo.
Się czyta się wie.
Awatar użytkownika
haosone

Post autor: haosone »

Koszty dojazdu, suchy prowiant, alkohol to też koszty... :killer:
pikaś
..

Z noclegiem będzie problem. Ogólnie możecie dostać podłogę do spania i ubikację, bez prysznica (chyba, że załatwię prysznic w szkole). Uczestników nie karmimy, nie wozimy, nie usypiamy, nie matkujemy - jedynie instruktorzy dostaną na 100% nocleg i jedzonko, bo nie wiadomo, jak ułożą się koszty.
Na warsztatach uczestnicy będą mieli poczęstunek w postaci soczków i ciastek. Czy będzie coś więcej - to się okaże, szczerze w to wątpię.

Możemy ewentualnie postarać się o zniżkę w restauracjach, jeśli do kilku dni wyślecie nam zgłoszenia. :)
Awatar użytkownika
Rotka
...

Post autor: Rotka »

Kombinujcie z prysznicem w szkole, bo jednak to kilka dni. Podłoga jest ok, nawet na sali na której będziemy trenować, to ułatwi przyjazd osobą z poza Jarosławia
Awatar użytkownika
paroowa

Skoro to szkołą możemy spać na korytarzach czy coś, w salach, gdzie będziemy trenować, no niezbyt skoro jakiejś grupce osób zachce się trenować do rana. A co z fire show? Będzie organizowany występ wszystkich uczestników czy przynajmniej jakieś igraszki z ogniem?
Awatar użytkownika
Scooter

Post autor: Scooter »

Nie możemy was przenocować w szkole bo mamy sale jedynie do 16... nocleg najprawdopodobniej będzie w biurze nie daleko szkoły... zmieści się tak spokojnie ponad 10 osób, wiec liczba miejsc do spania jest ograniczona( pierwszeństwo mają instruktorzy) ... Planuje zrobić fire show z ludźmi którzy będą chętni wziąć udział w nim ;] treningi do pokazu będą kolo godz. 17 w innym miejscu.
jar_pen

Post autor: jar_pen »

Scooter pisze:zmieści się tak spokojnie ponad 10 osób, wiec liczba miejsc do spania jest ograniczona( pierwszeństwo mają instruktorzy)
To nie brzmi zachęcająco. Dysponuje ktoś z was na miejscu może ogrodzonym trawnikiem niedaleko położenia szkoły ? To jak coś na wszelki wypadek weźmie się namiot :) Co prawda wolnego jeszcze nie mam pewnego ale dobrze jest się upewnić że jak coś po dojeździe na miejsce nie trzeba będzie czegoś szukać na dziko będąc na to słabo przygotowanym.
ODPOWIEDZ