Wyższość Beacha nad millenium.
Wyższość Beacha nad millenium.
Witam. Ostatnio bawiłem się na diabolo millenium kumpla, spodobala mi się ta zabawa i postanowilem kupić własne diabolo. Poczytałem trochę forum, i zastanawiam się między właśnie tymi dwoma modelami-millenium i beach. Beach jest prawie 2 razy droższy od millenium, jest warty swojej ceny? Jeżeli tak, to czym dokładnie różni się on od millenium?
- msmisiu
- Kontakt:
jest ciezszy => wiekszy moment bezwladnosci => dluzej się kreci
ma "wygodniejsza" wage. czyli bardziej ci na pewno spasuje. millenium jest za lekkie. zreszta jak dotykales millenium to chyba zauwarzyles ze gorszego materialu nie ma.

beach jest jeszcze stabilniejszy.
i tak za 7 miesiecy kupisz circusa
ma "wygodniejsza" wage. czyli bardziej ci na pewno spasuje. millenium jest za lekkie. zreszta jak dotykales millenium to chyba zauwarzyles ze gorszego materialu nie ma.
beach jest jeszcze stabilniejszy.
i tak za 7 miesiecy kupisz circusa
-
uiek
millenium - diabolo kupowane na zasadzie "a kupie to, bo jest tansze i jak mi się nie spodoba, to nie bedzie mi tak zal" model nizszy od beacha o ok 0,5cm i ma średnice mniejsza o 2cm.
beach - bardzo przyjemne diabolo. jest wieksze (lepiej się zaczyna i w ogóle łatwiej cokolwiek na nim zrobic). ciezsze (to juz Msmisiek wytlumaczyl). Jest to najtansze diabolo w ofercie Henrysa - uznanej niemieckiej firmy produkujacej sprzet zonglerski.
Jeżeli Twój wybór ogranicza się tylko do tych dwóch modeli to polecam beacha - sam zaczynałem od takiego diabolo i b. miło je wspominam. Poza tym Dzi3lak idealnie je podsumował
Zreszta i tak za jakis czas kupisz Circussa
beach - bardzo przyjemne diabolo. jest wieksze (lepiej się zaczyna i w ogóle łatwiej cokolwiek na nim zrobic). ciezsze (to juz Msmisiek wytlumaczyl). Jest to najtansze diabolo w ofercie Henrysa - uznanej niemieckiej firmy produkujacej sprzet zonglerski.
Jeżeli Twój wybór ogranicza się tylko do tych dwóch modeli to polecam beacha - sam zaczynałem od takiego diabolo i b. miło je wspominam. Poza tym Dzi3lak idealnie je podsumował
Zreszta i tak za jakis czas kupisz Circussa
Co tu dużo gadać - co najtańsze, to niekoniecznie najlepsze...no...nigdy w sumie : )
i to samo tyczy się beacha. Nie nastawiaj się na to, że diabolo Ci się nie zniszczy. Co plastik, to plastik. Niestety- porysuje się . Moja kumpela cały czas marudzi, jak ono wygląda..
Jak zobaczyła mojego circusika to już w ogóle się wściekła : )
co jest lepsze ?
nikt nie wspomniał, co mnie dziwi - o tym całym środku.
Nie tylko materiał, z którego wykonane są miski się liczy, ale miejsce gdzie Ci leży sznurek. Możesz mi wierzyć, że przy małej malutkiej wadze millnium oraz przy ciasnocie
będziesz miał większe problemy z rozpędzaniem.
A jak już Ci się uda i tak się bedziesz cieszył strasznie i przestaniesz rozkręcać to Ci się albo wetnie albo od razu zatrzyma : )
no może aż tak tragicznie nie jest,
ale beach na pewno jest dużo bardzoej komfortowy.
Ponadto, jak już Panowie wspomnieli - waga dająca Ci większą stabilność..
A o tym, jak stabilność jest ważna, wie każdy. Masz 'sztywne ' diabolko to jakbyś go na tym sznurku nie pozamotywał, będzie się łądnie trzymać i nawet, jak zaplątasz, to masz chwilkę na podratowanie sytuacji.
Gorzej jest, jak przy jakiejkolwiek zmiance okazuje się, że masz za mały moment bezwładności i Ci się wszystko popokręca.
Frustrujące
tak - bardzo.
I nie łatwo się przy czymś takim uczyć.
to chyba jakoś tyle.
A z takich bonusów, to Szanowny i Kuchany Ujek powinien napisać - ej, a w beacha wrzucisz sobie światła chemiczne
I jakie oryginalne...drugiego takiego z badziewkami w środku nie ma : ))
to chyba kuniec o(d)powieści
i to samo tyczy się beacha. Nie nastawiaj się na to, że diabolo Ci się nie zniszczy. Co plastik, to plastik. Niestety- porysuje się . Moja kumpela cały czas marudzi, jak ono wygląda..
Jak zobaczyła mojego circusika to już w ogóle się wściekła : )
co jest lepsze ?
nikt nie wspomniał, co mnie dziwi - o tym całym środku.
Nie tylko materiał, z którego wykonane są miski się liczy, ale miejsce gdzie Ci leży sznurek. Możesz mi wierzyć, że przy małej malutkiej wadze millnium oraz przy ciasnocie
będziesz miał większe problemy z rozpędzaniem.
A jak już Ci się uda i tak się bedziesz cieszył strasznie i przestaniesz rozkręcać to Ci się albo wetnie albo od razu zatrzyma : )
no może aż tak tragicznie nie jest,
ale beach na pewno jest dużo bardzoej komfortowy.
Ponadto, jak już Panowie wspomnieli - waga dająca Ci większą stabilność..
A o tym, jak stabilność jest ważna, wie każdy. Masz 'sztywne ' diabolko to jakbyś go na tym sznurku nie pozamotywał, będzie się łądnie trzymać i nawet, jak zaplątasz, to masz chwilkę na podratowanie sytuacji.
Gorzej jest, jak przy jakiejkolwiek zmiance okazuje się, że masz za mały moment bezwładności i Ci się wszystko popokręca.
Frustrujące
I nie łatwo się przy czymś takim uczyć.
to chyba jakoś tyle.
A z takich bonusów, to Szanowny i Kuchany Ujek powinien napisać - ej, a w beacha wrzucisz sobie światła chemiczne
I jakie oryginalne...drugiego takiego z badziewkami w środku nie ma : ))
to chyba kuniec o(d)powieści
jak juz slyszales od wszyskich beach jest lepszy sam od niego zaczynalem
mialem okazje bawic się na mileniumie kolegi i jest do kitu lekki malo stabilny i maly ogólnie co najwyzej moze zniechecic do diabolowania.
Beach hmmm zacznijmy od zalet jest stabilony os wykonana jest z lepszego materiay niz mileniuma i wage podobna m a do diaboli z wyzszej pulki takich jak finess czy circus no i cena nie jest ataka duza. jak nie masz tyle kasy to warto oszczedzac. to diabolo ma tez w srodku rowki kore poszezaja mozliwosc wykonywania trickw na exalibuze jak troche pokrecisz to się przekonasz
teraz wada : wykonany jest z plastiku co jest jego wado bo szybko się rysuje ale za to jest trwaly i na pewno ci nie peknie
PS: przepraszam za nieuzywanie polskich znakow ale jestem we wloszech i tam nie ma ich na klawiaturze i jak zdecydujesz się kupic beacha to zglos się do mnie bo mam jednego niebieskiego do sprzedania
pozdrawiam
Beach hmmm zacznijmy od zalet jest stabilony os wykonana jest z lepszego materiay niz mileniuma i wage podobna m a do diaboli z wyzszej pulki takich jak finess czy circus no i cena nie jest ataka duza. jak nie masz tyle kasy to warto oszczedzac. to diabolo ma tez w srodku rowki kore poszezaja mozliwosc wykonywania trickw na exalibuze jak troche pokrecisz to się przekonasz
PS: przepraszam za nieuzywanie polskich znakow ale jestem we wloszech i tam nie ma ich na klawiaturze i jak zdecydujesz się kupic beacha to zglos się do mnie bo mam jednego niebieskiego do sprzedania
Z tym zniecheceniem się to nie przesadzajcie, bo właśnie dzięki millenium się w temat wciągnąłem, bawiłem się nim tylko kilka razy w dodatku tylko w domu, ale jakichś tam podstawowych rzeczy się nauczyłem i jakoś mnie to nie zniechęciło ;P
A co do tego beacha, to mi z nieba spadłeś, właśnie zrobiłem temat w bazarze dotyczący właśnie kupna używanego beacha który czeka na akceptację
A co do tego beacha, to mi z nieba spadłeś, właśnie zrobiłem temat w bazarze dotyczący właśnie kupna używanego beacha który czeka na akceptację
no kupiłem beacha, używanego za 40zł czyli cena porównywalna do milleniuma, jednak gdybym teraz miał dokonać wyboru i kupić nowego beacha albo nowego millenium, bez wachania wybrałbym beacha ;P kręci się nim duużo przyjemniej, poza tym to już chyba zaczynam zbierać na circusa albo <a href="http://kuglarstwo.pl/sklep/p134,diabolo-finesse-g4.html">finesse</a>...
Ja tam na początek nauki kupiłam sobie diabolo millenium i jest nawet nawet.
Rozkręcić się da, podstawowe triki też się zrobi aaa i wysok lata, bo jest lekkie
Co do materiału z jakiego jest wykonany, faktycznie...
mógłby być nieco lepszy.
Po niecałym tygodniu ćwiczeń moje diabolo jest cale porysowane od wielu wzlotów i upadków, ale jeszcze jest w całości. Ciekawe ile wytrzyma???
Millenium nadaje się na początek nauki, jeśli ktoś nie ma pewności czy go to wciągnie i wcale nie zniechęca do dalszej nauki (tak jak w moim wypadku, bo inaczej by mnie tu nie było), choć kręcąc nim trzeba być dość cierpliwym
Zbieram już kaskę na Circusa 
Rozkręcić się da, podstawowe triki też się zrobi aaa i wysok lata, bo jest lekkie
Co do materiału z jakiego jest wykonany, faktycznie...
Po niecałym tygodniu ćwiczeń moje diabolo jest cale porysowane od wielu wzlotów i upadków, ale jeszcze jest w całości. Ciekawe ile wytrzyma???