Wyższość Beacha nad millenium.

Diabolo , Szpulka , Fire-Diabolo , kijki linki itd.

Moderatorzy: Grace, Filek

ODPOWIEDZ
geregor

Wyższość Beacha nad millenium.

Post autor: geregor »

Witam. Ostatnio bawiłem się na diabolo millenium kumpla, spodobala mi się ta zabawa i postanowilem kupić własne diabolo. Poczytałem trochę forum, i zastanawiam się między właśnie tymi dwoma modelami-millenium i beach. Beach jest prawie 2 razy droższy od millenium, jest warty swojej ceny? Jeżeli tak, to czym dokładnie różni się on od millenium?
Awatar użytkownika
dzielny
Kontakt:

Post autor: dzielny »

2 x drozszy i 4 x lepszy?
geregor

Lepszy ale przez co? Jest wykonany z lepszego materiału, lepiej wyważony jest, ma lepszą oś, czy jak to się zwie?
Awatar użytkownika
msmisiu
Kontakt:

Post autor: msmisiu »

jest ciezszy => wiekszy moment bezwladnosci => dluzej się kreci

ma "wygodniejsza" wage. czyli bardziej ci na pewno spasuje. millenium jest za lekkie. zreszta jak dotykales millenium to chyba zauwarzyles ze gorszego materialu nie ma.
:)

beach jest jeszcze stabilniejszy.
i tak za 7 miesiecy kupisz circusa :D
uiek

Post autor: uiek »

millenium - diabolo kupowane na zasadzie "a kupie to, bo jest tansze i jak mi się nie spodoba, to nie bedzie mi tak zal" model nizszy od beacha o ok 0,5cm i ma średnice mniejsza o 2cm.

beach - bardzo przyjemne diabolo. jest wieksze (lepiej się zaczyna i w ogóle łatwiej cokolwiek na nim zrobic). ciezsze (to juz Msmisiek wytlumaczyl). Jest to najtansze diabolo w ofercie Henrysa - uznanej niemieckiej firmy produkujacej sprzet zonglerski.

Jeżeli Twój wybór ogranicza się tylko do tych dwóch modeli to polecam beacha - sam zaczynałem od takiego diabolo i b. miło je wspominam. Poza tym Dzi3lak idealnie je podsumował ;)

Zreszta i tak za jakis czas kupisz Circussa :)
Awatar użytkownika
ainos

Post autor: ainos »

Co tu dużo gadać - co najtańsze, to niekoniecznie najlepsze...no...nigdy w sumie : )
i to samo tyczy się beacha. Nie nastawiaj się na to, że diabolo Ci się nie zniszczy. Co plastik, to plastik. Niestety- porysuje się . Moja kumpela cały czas marudzi, jak ono wygląda..
Jak zobaczyła mojego circusika to już w ogóle się wściekła : )

co jest lepsze ?
nikt nie wspomniał, co mnie dziwi - o tym całym środku.
Nie tylko materiał, z którego wykonane są miski się liczy, ale miejsce gdzie Ci leży sznurek. Możesz mi wierzyć, że przy małej malutkiej wadze millnium oraz przy ciasnocie
będziesz miał większe problemy z rozpędzaniem.
A jak już Ci się uda i tak się bedziesz cieszył strasznie i przestaniesz rozkręcać to Ci się albo wetnie albo od razu zatrzyma : )
no może aż tak tragicznie nie jest,
ale beach na pewno jest dużo bardzoej komfortowy.

Ponadto, jak już Panowie wspomnieli - waga dająca Ci większą stabilność..
A o tym, jak stabilność jest ważna, wie każdy. Masz 'sztywne ' diabolko to jakbyś go na tym sznurku nie pozamotywał, będzie się łądnie trzymać i nawet, jak zaplątasz, to masz chwilkę na podratowanie sytuacji.
Gorzej jest, jak przy jakiejkolwiek zmiance okazuje się, że masz za mały moment bezwładności i Ci się wszystko popokręca.
Frustrujące ?? tak - bardzo.
I nie łatwo się przy czymś takim uczyć.

to chyba jakoś tyle.

A z takich bonusów, to Szanowny i Kuchany Ujek powinien napisać - ej, a w beacha wrzucisz sobie światła chemiczne :)
I jakie oryginalne...drugiego takiego z badziewkami w środku nie ma : ))
to chyba kuniec o(d)powieści
Awatar użytkownika
Adam111

Post autor: Adam111 »

jak juz slyszales od wszyskich beach jest lepszy sam od niego zaczynalem :D mialem okazje bawic się na mileniumie kolegi i jest do kitu lekki malo stabilny i maly ogólnie co najwyzej moze zniechecic do diabolowania.
Beach hmmm zacznijmy od zalet jest stabilony os wykonana jest z lepszego materiay niz mileniuma i wage podobna m a do diaboli z wyzszej pulki takich jak finess czy circus no i cena nie jest ataka duza. jak nie masz tyle kasy to warto oszczedzac. to diabolo ma tez w srodku rowki kore poszezaja mozliwosc wykonywania trickw na exalibuze jak troche pokrecisz to się przekonasz :) teraz wada : wykonany jest z plastiku co jest jego wado bo szybko się rysuje ale za to jest trwaly i na pewno ci nie peknie

PS: przepraszam za nieuzywanie polskich znakow ale jestem we wloszech i tam nie ma ich na klawiaturze i jak zdecydujesz się kupic beacha to zglos się do mnie bo mam jednego niebieskiego do sprzedania :) pozdrawiam
geregor

Z tym zniecheceniem się to nie przesadzajcie, bo właśnie dzięki millenium się w temat wciągnąłem, bawiłem się nim tylko kilka razy w dodatku tylko w domu, ale jakichś tam podstawowych rzeczy się nauczyłem i jakoś mnie to nie zniechęciło ;P
A co do tego beacha, to mi z nieba spadłeś, właśnie zrobiłem temat w bazarze dotyczący właśnie kupna używanego beacha który czeka na akceptację ;)
Awatar użytkownika
stryju
Kontakt:

Post autor: stryju »

nie przesadzajcie z tym zniechecaniem! ja zaczynalem na diabolasku z rossmana i mnie to nie zniechecilo (powiem wiecej - dzieki niemu wkrecilem jeszcze 3 osoby :D)!
takze jak ktos na serio chce się tym pobawic, to nie przeszkadza mu sprzet, tylko bardziej doceni wyzszosc juz tego lepszego po czasie :D
Awatar użytkownika
Mo$kit
**

Post autor: Mo$kit »

Adam111 pisze:mialem okazje bawic się na mileniumie kolegi i jest do kitu lekki malo stabilny i maly ogólnie co najwyzej moze zniechecic do diabolowania.
Ciekawe kogo masz dokładnie na mysli ^^ Ale powiem jedno, millenium o wiele lepiej się podrzuca, wyżej lata :D
Awatar użytkownika
Filek
Kontakt:

Post autor: Filek »

tak ale gdy juz spada to się nie kreci;D:DNie kupujcie mileniomow bo się zrazicie do diabolo Beach jest super bawilem się nawet 2 na raz i bylo calkiem przyjemnie dobra waga i wytrzymaly material spoko diabolka za spoko cene jednym slowem..;]
geregor

no kupiłem beacha, używanego za 40zł czyli cena porównywalna do milleniuma, jednak gdybym teraz miał dokonać wyboru i kupić nowego beacha albo nowego millenium, bez wachania wybrałbym beacha ;P kręci się nim duużo przyjemniej, poza tym to już chyba zaczynam zbierać na circusa albo <a href="http://kuglarstwo.pl/sklep/p134,diabolo-finesse-g4.html">finesse</a>...
Awatar użytkownika
Paula

Post autor: Paula »

Ja tam na początek nauki kupiłam sobie diabolo millenium i jest nawet nawet.
Rozkręcić się da, podstawowe triki też się zrobi aaa i wysok lata, bo jest lekkie :-D
Co do materiału z jakiego jest wykonany, faktycznie... :? mógłby być nieco lepszy.
Po niecałym tygodniu ćwiczeń moje diabolo jest cale porysowane od wielu wzlotów i upadków, ale jeszcze jest w całości. Ciekawe ile wytrzyma??? ;] Millenium nadaje się na początek nauki, jeśli ktoś nie ma pewności czy go to wciągnie i wcale nie zniechęca do dalszej nauki (tak jak w moim wypadku, bo inaczej by mnie tu nie było), choć kręcąc nim trzeba być dość cierpliwym :clever: Zbieram już kaskę na Circusa :-P
NJ

Post autor: NJ »

a czy to jest temat o galaxy? Nie? Dziękuję ;)

http://kuglarstwo.pl/forum/tematy18/wyz ... vt1677.htm
ODPOWIEDZ