Diabolo - od czego zacząć?
Diabolo - od czego zacząć?
Znacie jakieś fajne strony coby na nich były opisane jak się nauczyć kręcić diabolkiem?
Nie zadawaj takich kretynkich pytan :
jak zrobic to jak tamto a jakie sobie kupic diabolo a jakie kijki srata tata .
Jak ja z Worasem zaczynalismy się bawic diabolo to nie znalismy nikogo kto by to robil i nie bylo komu zadawac takich idiotycznych pytan ...
Gapilem się po pol godziny w jakis filmik z diabolo i sam się zastanawialem jak ten gosc to robi .....
Ale dla Ciebie dobra stronka bedzie *.diabolotricks.com .
Wszystko jest tam pieknie wytlumaczone i narysowane ....
Brawo za to pytanie "w jaki sposób wyrzucić diabolo z ręki, żeby prosto leciało i prosto spadło na linkę, tak żeby pózniej można było je rozkręcać" ...Brzmi ono jak pytanie:
"Jak przerzucic pilke z lewej reki do prawej tak zeby nie upadla
??"
Jak ja z Worasem zaczynalismy się bawic diabolo to nie znalismy nikogo kto by to robil i nie bylo komu zadawac takich idiotycznych pytan ...
Gapilem się po pol godziny w jakis filmik z diabolo i sam się zastanawialem jak ten gosc to robi .....
Brawo za to pytanie "w jaki sposób wyrzucić diabolo z ręki, żeby prosto leciało i prosto spadło na linkę, tak żeby pózniej można było je rozkręcać" ...Brzmi ono jak pytanie:
"Jak przerzucic pilke z lewej reki do prawej tak zeby nie upadla
Pewnie wtedy też wam się nasuwało tysiące tych "kretyńskich" pytań. Ale nie po to jest chyba forum, żeby cicho siedzieć i żyć w niewiedzy ze swoimi wątpliwościami . No fakt, może dla kogoś kto się tym zajmuje juz od jakiegoś czasu te pytania są starsznie bez sensu i nie powinny nigdy ujrzeć światła dziennego. Ale dla kogoś, kto widział diabolo tylko na filmie nie są takie oczywiste.Nie zadawaj takich kretynkich pytan :
Jak już wcześniej pisałem stronki różne sam znalazłem, ale fakt, to pytanie o nie to było zupełnie nieprzemyślane. Można powiedzieć, że byłem podekscytowany nową zabawką i wszystko robiłem bez zastanowieniaGapilem się po pol godziny w jakis filmik z diabolo i sam się zastanawialem jak ten gosc to robi .....
Dla mnie wcale tak nie brzmi. Z początku piekielnie trudne było dla mnie tak wyrzucić diabolo, aby się ni bujało na boki, tylko utrzymywało 'pozycję'. Do teraz wydaje mi się, że goście z filmików robią to w inny sposób niż ja ;-/...Brawo za to pytanie "w jaki sposób wyrzucić diabolo z ręki, żeby prosto leciało i prosto spadło na linkę, tak żeby pózniej można było je rozkręcać" ...Brzmi ono jak pytanie:
"Jak przerzucic pilke z lewej reki do prawej tak zeby nie upadla "
W każdym bądź razie przepraszam...
ja opowiadam się za Gumikiem!!na forum wszyscmy moga pytac o wszystko i powinni dostac odpowiedz jesli ktos ja zna i chce pomoc...
nawet pytanie"jak bardzo rozluznione sa twoje lydki kiedy robisz kaskade 3 pilkami" nie wydaje mi się glupie.gdzie się moge podpisac?
Su, zawsze ktos musi byc piwerwszy i ma najbardziej pod gorke, ale przeciez mozna pomoc innym a satysfakcja i tak pozostanie
nawet pytanie"jak bardzo rozluznione sa twoje lydki kiedy robisz kaskade 3 pilkami" nie wydaje mi się glupie.gdzie się moge podpisac?
Su, zawsze ktos musi byc piwerwszy i ma najbardziej pod gorke, ale przeciez mozna pomoc innym a satysfakcja i tak pozostanie
- strach
- Kontakt:
mi się wydaje, ze pytanie o to, czy masz napiete lydki podczas kaskady 3 pilkami ma wieksze uzasadnienie niz pytanie o strony z nauka trikow na diabolo.
w tym drugim przypadku google.pl jest twoim najlepszym przyjacielem i ani Su, ani ja ani nikt inny na ten temat nie powie Ci wiecej niz poczciwe google.
http://*.google.pl/search?hl=pl&q=dia ... Google&lr=
w tym drugim przypadku google.pl jest twoim najlepszym przyjacielem i ani Su, ani ja ani nikt inny na ten temat nie powie Ci wiecej niz poczciwe google.
http://*.google.pl/search?hl=pl&q=dia ... Google&lr=
napatrzylem się niedawno na ten diabelski sprzet i spodobalo mi się
powiedzcie mi tylko jakie diabolo na poczatek najlepsze? mile widziane propozycje z diabolo.pl - zastanawiam się nad millenium rainbow (wersja moon) albo <a href="http://kuglarstwo.pl/sklep/p134,diabolo-finesse-g4.html">finesse</a>.. pomozcie!
jaka jest roznica podczas uzytkowania miedzy malymi a duzymi sztukami?
czy polyamid to nie jest przypadkiem "zwykly" plastik? nie polamie się toto?
jaka jest roznica podczas uzytkowania miedzy malymi a duzymi sztukami?
czy polyamid to nie jest przypadkiem "zwykly" plastik? nie polamie się toto?
*.zonglerka.pl tam znalazłam tekst o podstawach kręcenia na diabolo.
Sama z niego korzystałam i podstawy takie jak rozkręcanie, zarzucanie pętli, trapez i orbita są tam opisane. Najwięcej można się nauczyć z filmików bo sam tekst to nie to samo
Ale grunt to ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć
sprawdzona metoda 
Sama z niego korzystałam i podstawy takie jak rozkręcanie, zarzucanie pętli, trapez i orbita są tam opisane. Najwięcej można się nauczyć z filmików bo sam tekst to nie to samo
Ale grunt to ćwiczyć, ćwiczyć i ćwiczyć