|
Murowana Goślina (okolice Poznania) - Powerade MTB Marathon |
| Autor |
Wiadomość |
TS

|
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 5:06 pm Murowana Goślina (okolice Poznania) - Powerade MTB Marathon
|
|
|
| Najpierw zbadajcie temat na http://jednokolo.pl/?p=459 ,a potem dajcie znać kto ze mną jedzie. |
|
|
|
 |
vookash

|
Wysłany: Nie Sty 31, 2010 6:55 pm
|
|
|
Mialem plan pocwiczyc i wystartowac w tym roku w krakowskiej edycji Powerade, ale skoro to najprostsza edycja na poczatek to moznaby zaczac juz teraz... poza tym z tego co pamietam to jak się raz kupi numerek startowy to potem nastepne starty w sezonie wychodza taniej.
Dawaj znac co odpowiedzieli organizatorzy.
Ja w zeszlym roku po starcie maratonu przejechalem poczatkowy kawalek trasy na krakowskich Bloniach i nikt nic nie mowil... ale to byl tylko kawaleczek.
A z tego co pamietam to kilka osob startowalo tez w warszawie, ale to chyba inna seria zawodow: http://jednokolo.pl/?p=391 |
|
|
|
 |
TS

|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 12:23 am
|
|
|
| ja startowałem też w Thule cup w poznaniu, ale trasa była tak 5/6 w skali trudności i musiałem startować w klasie open (wymiatacze), wymiękłem po 1/3 ale to nic bo i tak zostalem zdyskfalifikowany na starcie. w murowanej jest podobno taki lajcik i wszyscy przyjeżdżają tam się rozkręcić,a nie zamiatać. |
|
|
|
 |
an84pl
..

|
Wysłany: Pon Lut 01, 2010 12:20 pm a tydzień później mazovia w Łodzi
|
|
|
25 kwietnia w łodzi, dystans hobby to niewiele, ok 20 km a koszt to 30 zł,z tego co widziałem chłopaki z Warszawy startowali rok temu w tym cyklu w warszawskim etapie, z tego co wiem, do tej pory startowałem na 2 kołach ale chętnie pojadę na jednym, jeśli znajdzie się ktoś chętny , mam crossa 29,
Dodano: Pon Lut 01, 2010 12:21 pm
a tu szczegóły:
http://www.mazoviamtb.pl/index.php?news=952 |
_________________ Mikulewicz Andrzej
mikulewicz.blogspot.com |
|
|
|
 |
pajda

|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 1:50 pm
|
|
|
heh.. idea zacna, a jakże.
ale do takich dystansów to proponuję 29" albo i więcej przy 24" się człek zmęczy, wątpię żeby dało się ujechać całą trasę..
niestety nie planuję kupna większego mono niż 24" w góry. pewnie Nimbus + hamulce. więc ja odpadam chyba, że yogurt mnie weźmie na ramę swego 29" giganta
ale życzę powodzenia startującym. |
|
|
|
 |
TS

|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 7:16 pm
|
|
|
| Większość ludzi jeśli ma coś większego niż 20 to ma 24. Moja propozycja jest taka, żeby potraktować to nie jako wyścig tylko zebrać się ekipą 24rek i swoim tempem zwiedzić trasę i spróbować przejechać jak najwięcej. Moja wizja jest taka, żeby jechać zawartą grupą. Podejrzewam, że najkrótszy dystans czyli 36 to jest 2 kółka po 18. Czekam na odpowiedź od organizatorów jak będzie z trasą. |
|
|
|
 |
Yoghurt

|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 9:04 pm
|
|
|
na 24" to co najmniej 4 godziny jazdy z bardzo krótkimi przerwami...
| Cytat: | chyba, że yogurt mnie weźmie na ramę swego 29" giganta |
kto wie, kto wie... |
|
|
|
 |
baku

|
Wysłany: Nie Lut 07, 2010 9:13 pm
|
|
|
Do Murowanej mam ok. 30 km ale raczej się nie wybiorę z moim standardem 20" Wymiękłbym po 3 km |
_________________ Loading... Please Wait |
|
|
|
 |
TS

|
Wysłany: Pon Lut 08, 2010 6:53 pm
|
|
|
| Będę miał swojego kh i jak ktoś chce to mogę mieć też crossa 24 dla kogoś... |
|
|
|
 |
vookash

|
Wysłany: Czw Lut 11, 2010 11:59 pm
|
|
|
| hmm wlasnie sobie uswiadomilem ze ten maraton nie jest w marcu a w kwietniu... kurcze i teraz nie wiem jak bedzie, bo kwiecien mocno oblozony wyjazdami. |
|
|
|
 |
pajda

|
Wysłany: Sob Lut 13, 2010 10:10 pm
|
|
|
na maraton ani tam nie jadę bo mam tylko 20"
ale do Chrzelic (zlot+zawody) jadę na pewno, cała nasza ekipa się pewnie zjawi czyli: Pioter, Kawior, Berb, Wilq.
wezmę tam ze sobą jakieś mono na próby typu: Nimbusy (trial, 12", standardy), Addicty/Impacty, sztuka jedna KH Double Crown.
będzie można popróbować na innym sprzęcie niż swój
stay tuned bo całkiem możliwe, że szykuje się zlocik w Krakowie w kwietniu/maju i ew. zawody w sierpniu ale nad tym ostatnim jeszcze pracuję.
greets |
|
|
|
 |
vookash

|
Wysłany: Czw Lut 25, 2010 7:20 pm
|
|
|
Hej,
TS, dostales jakies info od organizatorow dotyczace startu na mono w maratonie?
Ja przeczytalem caly regulamin i jedyne co znalazlem, gdzie by mogli nas uwalic to:
| Cytat: | | Zawodnicy podczas wyścigu zobowiązani są do przestrzegania przepisów Kodeksu Ruchu Drogowego. |
No ale to musieliby byc bardzo cieci...
ja się dzisiaj zarejestrowalem na stronie, ale nie chce rejestrowac się do zawodow i placic kasy poki nie bedzie wiadomo, ze na mono jednak mozna.
A przy okazji mozna tam stworzyc team. Jakbysmy jechali to moznaby jakis monocyklowy team zarejestrowac Byloby zabawnie, bo na trasie Mini i tak nie ma klasyfikacji druzynowej wiec nic by to wiecej nie dawalo.
Z kosztow to numerek startowy platny jest 20zl (raz na sezon), start w zawodach na dystansie Mini 50zl niezaleznie od tego kiedy się zapisuje, na innych dystansach oplaty zmienne. Jakby ktos chcial wiecej niz raz startowac, to mozna juz teraz wybrac sobie numer i otrzymac numerek startowy z wypisanym nazwiskiem i teamem, ale trzeba z gory zarejestrowac się i zaplacic za 3 wyscigi.
[ Dodano: Pią Mar 12, 2010 10:46 pm ]
Hej, mam nadzieje, ze nie tylko ja mam wciaz ochote na ta trase... dostalem wlasnie odpowiedz od organizatora. Brzmi bardzo zachecajaco:
| Cytat: |
Super,
Od dwóch lat szukam zawodników na monocyklach, którzy chcieliby wziąć udział w maratonie!
Start zdecydowanie TAK!!!
Grzegorz Golonko |
To co kto się pisze? |
|
|
|
 |
|
|