Forum kuglarskie Strona Główna
Szukaj  Grupy Rejestracja  Zaloguj

Poprzedni temat :: Następny temat
Murowana Goślina (okolice Poznania) - Powerade MTB Marathon
Autor Wiadomość
TS 

Wysłany: Nie Sty 31, 2010 5:06 pm   Murowana Goślina (okolice Poznania) - Powerade MTB Marathon

Najpierw zbadajcie temat na http://jednokolo.pl/?p=459 ,a potem dajcie znać kto ze mną jedzie.

vookash 

Wysłany: Nie Sty 31, 2010 6:55 pm   

Mialem plan pocwiczyc i wystartowac w tym roku w krakowskiej edycji Powerade, ale skoro to najprostsza edycja na poczatek to moznaby zaczac juz teraz... poza tym z tego co pamietam to jak się raz kupi numerek startowy to potem nastepne starty w sezonie wychodza taniej.
Dawaj znac co odpowiedzieli organizatorzy.
Ja w zeszlym roku po starcie maratonu przejechalem poczatkowy kawalek trasy na krakowskich Bloniach i nikt nic nie mowil... ale to byl tylko kawaleczek.
A z tego co pamietam to kilka osob startowalo tez w warszawie, ale to chyba inna seria zawodow: http://jednokolo.pl/?p=391

TS 

Wysłany: Pon Lut 01, 2010 12:23 am   

ja startowałem też w Thule cup w poznaniu, ale trasa była tak 5/6 w skali trudności i musiałem startować w klasie open (wymiatacze), wymiękłem po 1/3 ale to nic bo i tak zostalem zdyskfalifikowany na starcie. w murowanej jest podobno taki lajcik i wszyscy przyjeżdżają tam się rozkręcić,a nie zamiatać.

an84pl 
..

Wysłany: Pon Lut 01, 2010 12:20 pm   a tydzień później mazovia w Łodzi

25 kwietnia w łodzi, dystans hobby to niewiele, ok 20 km a koszt to 30 zł,z tego co widziałem chłopaki z Warszawy startowali rok temu w tym cyklu w warszawskim etapie, z tego co wiem, do tej pory startowałem na 2 kołach ale chętnie pojadę na jednym, jeśli znajdzie się ktoś chętny , mam crossa 29,

Dodano: Pon Lut 01, 2010 12:21 pm
a tu szczegóły:
http://www.mazoviamtb.pl/index.php?news=952

pajda 

Wysłany: Nie Lut 07, 2010 1:50 pm   

heh.. idea zacna, a jakże.
ale do takich dystansów to proponuję 29" albo i więcej ;) przy 24" się człek zmęczy, wątpię żeby dało się ujechać całą trasę..

niestety nie planuję kupna większego mono niż 24" w góry. pewnie Nimbus + hamulce. więc ja odpadam chyba, że yogurt mnie weźmie na ramę swego 29" giganta ;)

ale życzę powodzenia startującym.

TS 

Wysłany: Nie Lut 07, 2010 7:16 pm   

Większość ludzi jeśli ma coś większego niż 20 to ma 24. Moja propozycja jest taka, żeby potraktować to nie jako wyścig tylko zebrać się ekipą 24rek i swoim tempem zwiedzić trasę i spróbować przejechać jak najwięcej. Moja wizja jest taka, żeby jechać zawartą grupą. Podejrzewam, że najkrótszy dystans czyli 36 to jest 2 kółka po 18. Czekam na odpowiedź od organizatorów jak będzie z trasą.

Yoghurt 

Wysłany: Nie Lut 07, 2010 9:04 pm   

na 24" to co najmniej 4 godziny jazdy z bardzo krótkimi przerwami...
Cytat:
chyba, że yogurt mnie weźmie na ramę swego 29" giganta ;)

kto wie, kto wie... :-P

baku 

Wysłany: Nie Lut 07, 2010 9:13 pm   

Do Murowanej mam ok. 30 km :-) ale raczej się nie wybiorę z moim standardem 20" :-P Wymiękłbym po 3 km :-D

TS 

Wysłany: Pon Lut 08, 2010 6:53 pm   

Będę miał swojego kh i jak ktoś chce to mogę mieć też crossa 24 dla kogoś...

vookash 

Wysłany: Czw Lut 11, 2010 11:59 pm   

hmm wlasnie sobie uswiadomilem ze ten maraton nie jest w marcu a w kwietniu... kurcze i teraz nie wiem jak bedzie, bo kwiecien mocno oblozony wyjazdami.

pajda 

Wysłany: Sob Lut 13, 2010 10:10 pm   

na maraton ani tam nie jadę bo mam tylko 20" ;)

ale do Chrzelic (zlot+zawody) jadę na pewno, cała nasza ekipa się pewnie zjawi czyli: Pioter, Kawior, Berb, Wilq.

wezmę tam ze sobą jakieś mono na próby typu: Nimbusy (trial, 12", standardy), Addicty/Impacty, sztuka jedna KH Double Crown.
będzie można popróbować na innym sprzęcie niż swój ;)

stay tuned bo całkiem możliwe, że szykuje się zlocik w Krakowie w kwietniu/maju i ew. zawody w sierpniu ale nad tym ostatnim jeszcze pracuję.

greets

vookash 

Wysłany: Czw Lut 25, 2010 7:20 pm   

Hej,

TS, dostales jakies info od organizatorow dotyczace startu na mono w maratonie?

Ja przeczytalem caly regulamin i jedyne co znalazlem, gdzie by mogli nas uwalic to:
Cytat:
Zawodnicy podczas wyścigu zobowiązani są do przestrzegania przepisów Kodeksu Ruchu Drogowego.

No ale to musieliby byc bardzo cieci...

ja się dzisiaj zarejestrowalem na stronie, ale nie chce rejestrowac się do zawodow i placic kasy poki nie bedzie wiadomo, ze na mono jednak mozna.
A przy okazji mozna tam stworzyc team. Jakbysmy jechali to moznaby jakis monocyklowy team zarejestrowac :) Byloby zabawnie, bo na trasie Mini i tak nie ma klasyfikacji druzynowej wiec nic by to wiecej nie dawalo.

Z kosztow to numerek startowy platny jest 20zl (raz na sezon), start w zawodach na dystansie Mini 50zl niezaleznie od tego kiedy się zapisuje, na innych dystansach oplaty zmienne. Jakby ktos chcial wiecej niz raz startowac, to mozna juz teraz wybrac sobie numer i otrzymac numerek startowy z wypisanym nazwiskiem i teamem, ale trzeba z gory zarejestrowac się i zaplacic za 3 wyscigi.

[ Dodano: Pią Mar 12, 2010 10:46 pm ]
Hej, mam nadzieje, ze nie tylko ja mam wciaz ochote na ta trase... dostalem wlasnie odpowiedz od organizatora. Brzmi bardzo zachecajaco:

Cytat:

Super,
Od dwóch lat szukam zawodników na monocyklach, którzy chcieliby wziąć udział w maratonie!
Start zdecydowanie TAK!!!

Grzegorz Golonko

To co kto się pisze?

Odpowiedz do tematu