.

WIEDZA

nowinki wiedza SKLEP FORUM  więcej  kontakt
Dodane: 19.10.2011 15:02 | Autor: bas Powiększ tekst:
Cirque de Soleil po raz pierwszy w Polsce - pełny rozmiar

Cirque de Soleil po raz pierwszy w Polsce

Cirque de Soleil (z fr. – "Cyrk słońca") powstał w 1984 roku i aktualnie jest to jeden z najbardziej uznawanych cyrków nowej ery.
W skład Cyrku słońca wchodzą artyści z całego świata. Główna kwatera grupy znajduje się w Montrealu w Kanadzie, gdzie znajdują się ośrodki treningowo-szkoleniowe, w których powstają kolejne pokazy. W przedstawieniach nie występują zwierzęta!

W Polsce mają pojawić się 19-22 stycznia w Trójmiejskiej ErgoArena. Tam zostanie zaprezentowany pokaz "Saltimbanco".

Saltimbanco-z włoskiego "saltare w banco", co dosłownie oznacza "skakać na ławce", wprowadza widza w fantazyjny świat metropolii i jej mieszkańców. Chwyta esencję miasta, pokazując ludzi w nim mieszkających, podobieństwa i różnice między nimi, rodziny i grupy, uliczny zgiełk, piętrzące się drapacze chmur. Na scenie zobaczymy zdumiewające akrobacje i pokazy niezwykłej sprawności w popisach solowych oraz scenach grupowych. Części takie jak "Chińskie tyczki" czy "Rosyjska huśtawka" to pokaz niezwykłej równowagi, skoków i obrotów, a popisy na trapezie i bungee rzucają wyzwanie grawitacji. Poza tym pojawia się także żonglerka, akrobacje rowerowe czy jedyne w swoim rodzaju występy klaunów. Wszystko to jest doskonałe technicznie, niezwykle kolorowe ze świetnym światłem i muzyką, czyli w standardzie Cirque de Soleil ;)

Bilety od 125zł.

Wideo Saltimbanco | Bilety

Komentarzy: 3 | Wypowiedz się na forum.
Poprzednie nowinki:
  • 6. SLOT fest O wschodzie - Niezły cyrk!
  • 10-13 listopada -Kurs Pedagogiki Cyrku
  • POI-ki wkręcają Mam Talent
  • Mrówcia poszybowała do półfinału w Mam Talent
  • Mam talent - szansa po raz czwarty
  • Infiniti, Cirque du Solei i konkurs 10.000euro
  • Systematyka kontra zdobyte umiejętności - dyskusja
  • Egzaminy do Państwowej Szkoły Sztuki Cyrkowej w Warszawie
  • 17-25.09 10 lat Zirkus Zack, Berlin
  • Ulicznicy - podumowanie Fire and Drums
  •